Nasze Miśki - Kassia - Mitsubishi Eclipse 3.0V6 2000r.
Fragu - 18-01-2018, 10:13
Kassia napisał/a: | Foty moje, Myszaka i Waszego kalendarza |
Myślę, że będziesz miała teraz znacznie więcej odwiedzających temat
Kassia - 23-01-2018, 05:41
Myszaczek mój pojechał wczoraj do mechanika.
A to moje auto "przestępcze" na czas remontów
Alfons
Kassia - 31-01-2018, 07:43
Jak to mówią: albo grubo albo wcale
Myszka moja przechodzi gruntowny remont wszystkiego: silnik, zawieszenie, hamulce, konserwacja.
Wczoraj głowice pojechały do sprawdzenia, to samo alternator, rozrusznik. Zamówione wszystkie uszczelki, pierścienie itd (dużo tego, nie pamiętam wszystkiego). Szukamy kompletnego rozrządu, sprzęgła i zawieszenia i hamulców. Muszę też poszukać reflektory na przód bo prawy słabo świeci.
A z takich zabawnych rzeczy to znalazłam amerykańskie monety pod wykładzina
Foty
Krzyzak - 31-01-2018, 08:29
Kassia napisał/a: | albo grubo albo wcale | to jest - rzekłbym - bardzo grubo
a myślałem, że to ja jestem nienormalny, że robię 30-letni silnik i skrzynię od nowa...
Kassia - 31-01-2018, 11:19
Widzisz, nie jesteś sam. Chociaż moje dopiero pełnoletnie
Jeszcze szukam kogoś kto zrobi mi kompletny wydech i kolektory. Żeby ładnie wyglądało i mruczało
Bzyk_R1 - 31-01-2018, 12:35
Kassia, wiem że masz daleko ale myślę że warto podjechać na jeden dzień i zrobić profesjonalnie. Polecam zakład KAINER z rudy śląskiej, robiłem tam cały wydech z nierdzewki i zrobili pięknie. Bez trudu znajdziesz ich stronę w sieci i na FB. Do tego mają fajne ceny.
Kassia - 31-01-2018, 16:40
Jak nie znajdę nic bliżej to się tam wybiorę. Zresztą, to wcale nie tak daleko
Tymczasem dzisiaj odebrałam trochę części i głowice, które wyglądają jak nowe
Mam nadzieję że nie sprzedali mi badziewia
mani3kmzks - 31-01-2018, 21:59
pieknie , milo popatrzec na takie remonty z rozmachem.
mozesz napisac kto Ci ogarnia/ogarnal poszczegolne tematy? zakres prac?
jestem z okolic rze i warto byc zorientowanym.
po wszystkim tez prosimy o relacje jak to wyszlo i jak gleboko siegnelas do kieszeni:)
wybaczcie pisownie ale klawiatura zalana winem czerwonym lezy na kaloryferze a kilkam z ekranowej... pozdro
jacek11 - 31-01-2018, 22:15
Radość dla oczu
Kassia - 01-02-2018, 05:32
mani3kmzks, samochód robi mój były facet, ma swój warsztat w okolicy Rzeszowa (Mobil Serwis).
Głowice ogarnięte u Leniarta w Tyczynie, a części znalezione przez CER Motor bo tylko oni byli w stanie je sprowadzić na drugi dzień.
Wstępny budżet to 10tys z tym że to tak liczone na oko było.
Same głowice i te uszczelki itd ze zniżką na firmę wyszły mnie wczoraj 2 tys zł. A to że tak powiem dopiero początek
Krzyzak - 01-02-2018, 09:26
u siebie za obróbkę głowicy z wymianą uszczelniaczy zapłaciłem 300zł, ale za 8 zaworów
uszczelkę głowicy kupiłem na ebay - z kompletem wielu innych uszczelek za 20 funtów + 7 funtów wysyłka do PL, uszczelka oryginał, Ajusy bym nie zamontował bo nie mam zaufania, prędzej Reinz, ostatecznie Elring - z tych popularnych
Kassia - 07-02-2018, 17:58
Nie wiem, nie znam sie, powiedzieli że te części są spoko wiec mam nadzieje że to nie wałek
Z nowości to sklep BRODMIR zamowił dla mnie sprzegło, kompletny rozrząd z pompa wody, tarcze + klocki tył i klocki przód, zawieszenie przód i tył. Czekam teraz aż przybedą z Ameryki
Również dzisiaj z firmy MUSZ w Kraczkowej odebrałam po regeneracji pompe wspomagania i przekładnie kierowniczą (koszt 700zł).
Z regeneracji wrócił tez alternator i rozrusznik (450zł).
Powoli i do przodu jak to mówią Chociaż już na ten moment wiem, że wstepnie założony budżet zostanie przekroczony^^
vrangsinn - 07-02-2018, 18:56
powiem szczerze ze akurat te eclipse mi sie mało podobają wizualnie...ale z całego serca kibicuje i obserwuje temat powrotu do żywych mitsu....fajnie sie to czyta i oglada...tak trzymać...
Olivia - 09-02-2018, 22:42
Ale się dziewczyno zawzięłaś na tego klipsa Trzymam kciuki aby remont wyszedł tak jak sobie to zaplanowałaś.
PS. Czy tak ciężko kupić taki model w stanie kolekcjonerskim na polskim rynku ?
PS II. Patrzę na giełdy z Malezji i Japonii. Odpowiednio ceny : 1000-2300 $ i 1400-7500$.
Kassia - 10-02-2018, 18:31
Zawziełam sie bo jak wchodze w ogłoszenia z autami to nie ma dla mnie nic co bym chciała
(GTR ale jeszcze nie wygrałam w lotto żeby mnie było na niego stać:P )
W ogóle ciężko kupić ten model a o stanie kolekcjonerskim to bym raczej nie marzyła^^
|
|
|