Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Jaro1974 - 13-03-2017, 21:07
Rozumiem. Powiem szczerze że niedługo i ja swojego planuję oddać na leczenie i dlatego pytam. Bo już nie mogę na to patrzeć jak się mi żółci
Sxizo - 14-03-2017, 11:44
Bzyk_R1 napisał/a: | Sam nie wiem Jarku jeszcze od czego. Rzeźba będzie, ale dowiem się. |
Daj znać koniecznie, mnie też to czeka Na szczęście tylko prawe tylnie.
Bzyk_R1 - 14-03-2017, 13:17
Sxizo, dawno Cię nie było na forum. Daj znać jak wrócisz i wybierzesz się do TPI Ten gościu co mi robi,ma powiedziane żeby wszystko opowiedział z czego dorobi. A co do Twojego nadkola to myślę że powinieneś od razu oba zrobić za wczasu. U mnie prawe np wygląda dużo lepiej ale ruda na pewno tam robi swoje. A jak już wstawisz do warsztatu to będzie z głowy a jak jest w dobrym stanie to tylko poprawi konserwację
Sxizo - 14-03-2017, 17:41
Bzyk_R1, Nadrabiam zaległości Racja, konserwacja drugiego się przyda. Masz jakieś zdjęcia jak to u Ciebie wyglądało?
Bzyk_R1 - 14-03-2017, 20:08
Sxizo, widzę że słabo nadrabiasz zaległości strona 10 mojego wątku. Obejrzyj całą stronę, zrobiłem coś co Ci się spodoba
Sxizo - 14-03-2017, 22:49
Bzyk_R1, No ładnie kiera siadła )
Bzyk_R1 - 18-03-2017, 17:26
Aktualizacja. Ogłaszam że nadkola zostały wyleczone
Przy okazji została wymalowana klapa tylna od wewnątrz, gdyż obok otworów odwadniających i na środku miała kilka purchli rdzy. Wszystko wyszło bardziej po usunięciu masy uszczelniającej. Tam lubi siedzieć ruda (lubiła )
Tutaj wielki szacun dla robertdg miałeś rację co do nadkola. Po wyczyszczeniu lewej gorszej strony ukazało się takie oto siteczko:
Po wycięciu widać było dokładniej rdzę która działała od środka pomiędzy blachami, kawałek rozsypywał się w rękach.
Z prawej strony (lepszej) ratowanie zrobiłem w najlepszym momencie. Rdzawy purchel który był miał pod sobą dziurkę wielkości czubka śrubokręta gwiazdkowego. Zostało to doczyszczone, zaspawane i tutaj już bez wycinania się obyło. Obie strony zostały polakierowane i zabezpieczone od środka od strony nadkola masą uszczelniającą tak żeby tam kamyczki nie robiły dużo spustoszenia.
Cena za całą robotę to 550zł. Tak jak pisałem na naszej wiosce można zejść poniżej czterech cyferek. W cenie gwarancja do następnej wiosny. Jeżeli coś wyjdzie będzie poprawka. Co do reperaturek użytych do naprawy padło na Chevroleta Captive ale przy tak niewielkiej ingerencji trzeba przyznać że można użyć praktycznie każdą dostępną. Gdybyście musieli odtwarzać całe sierpy z rantami śmiało można kupować od Mazdy Premacy (5) gdyż najbardziej pasują profilem do tych z O1.
Troszkę rozszalały się obroty w Miśku bo stał odpięty od aku. Ale poczekałem aż wiatrak się załączył i teraz trzyma ładnie. Zrobię jutro trochę trasy to powinno się zaadaptować. Skoro już nadkola nie sypią się za Miśkiem to po weekendzie telefonuję do RS Motorsport i ustalam wizytę. Muszę porobić co się da zanim wpadnie ten mod
Pawel1988 - 18-03-2017, 18:17
Bardo ładnie to wygląda, aby wytrzymało jak najdłużej. No i życzę jak najlepszych wyników w RM
Sxizo - 19-03-2017, 16:55
Bzyk_R1 napisał/a: |
Cena za całą robotę to 550zł. Tak jak pisałem na naszej wiosce można zejść poniżej czterech cyferek. W cenie gwarancja do następnej wiosny. Jeżeli coś wyjdzie będzie poprawka. |
Oj chyba trzeba będzie się wybrać tam na zabieg przed zimą
Bzyk_R1 - 19-03-2017, 18:39
Sxizo, zapraszam tylko daj znać z dwu tygodniowym wyprzedzeniem to Cię umówię, bo widzę że chłopak ma na prawdę roboty. Dzisiaj obejrzałem to dokładniej i wygląda bardzo dobrze. Ciężko znaleźć granicę gdzie się wpylił. A na srebrnym to trudne. Klapa też wygląda dobrze. Za taką robotę (jak by nie patrzył 3 elementy) myślę że cena zacna.
Miś był dzisiaj w Kielcach się przejechać. Obroty wróciły do normy trzyma wzorowo jak wcześniej. Lubię ten samochód Przy okazji pozdrawiam kierownika granatowego galanta GDI na Radomskich tablicach, widziany na skrzyżowaniu koło ECHO. Ostatnio zauważyłem też srebrnego gala 2,5 V6 ze strasznie zardzewiałymi nadkolami który śmiga po Pińczowie. Ale kierownik chyba nie MM.
marcink - 19-03-2017, 22:32
Elegancja. Mam nadzieję, że nic tam nie powychodzi, nie tylko do następnej wiosny, ale kolejnych
Wpadacie do Częstochowy w sobotę?
Bzyk_R1 - 20-03-2017, 10:53
Telefon wykonany do RS. Nie mają jakoś dużo zajętych terminów więc są elastyczni i termin wybiorę taki jak mi będzie pasował. Trochę odłożyłem w czasie temat bo chłopaki kazali wrzucić nowe świece przed czipsem, żebym nie musiał kilka razy podjeżdżać. Toteż od razu zamówiłem NGK IGR7Ag i jak sobie wymienię będzie ustalanie. Przy okazji powspominaliśmy W@sia i jego perypetie Tak więc czips będzie raczej początkiem Kwietnia. Coś nie w humorze byli bo zaczęli mi śpiewać 1400-1600zł ale mam nadzieję że na miejscu utarguję rabat dla MM
Marcin, w sobotę tak pół na pół, muszę budżet podreperować
Bzyk_R1 - 21-03-2017, 13:29
Biedny Misiek ma takiego niedobrego właściciela Jak ja mogłem jeździć na takich świecach. Na cylindrze 2 i 3 to już była prawdziwa spawarka. Tak więc dziś wleciały świece od EVO i LSRG śmiga, nie wywala checka i tym samym gotowy jest na czipsa Mała relacja foto:
Sxizo - 21-03-2017, 13:41
Jakiej firmy stare świece były? Może ori jeszcze
Bzyk_R1 - 21-03-2017, 13:48
NGK IGR6A były nie zdziwiłbym się. Jakie wkładają ori?
|
|
|