To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.

gumis - 23-03-2014, 10:20

Szybkie pytanie, szybka odpowiedź:
Jest NIVO.
Czy ten zestaw zastąpi mi NIVO?
Sprężyna
Amortyzator
Coś będzie nie tak? Inne propozycje?

adm78 - 27-03-2014, 07:28

Witam

Z tylu mam glosne stukanie tylnego zawieszenia, sprawdzilem wszystkie wachacze i sa sprawne, maja pol roku. Zatem wychodzi na to ze stukac moze tylko jakis element mocowania amorka, amorek tez prawie nowy. Co to moze stukac? Stuka na malych nierownosciach, przy malych ruchach kola gora - dol. Dzieki za podpowiedz.

fj_mike - 27-03-2014, 08:46

Łączniki stabilizatora sprawdzone?
komarsnk - 27-03-2014, 15:54

fj_mike napisał/a:

Bo jeśli tak to zostaje jeszcze górne mocowanie amortyzatora. U mnie kiedyś talerzyk przerdzewiał i tłoczysko amortyzatora wpadło mi do auta :shock: Też stukało na dziurach :P

adm78 - 30-03-2014, 12:32

komarsnk napisał/a:
fj_mike napisał/a:

Bo jeśli tak to zostaje jeszcze górne mocowanie amortyzatora. U mnie kiedyś talerzyk przerdzewiał i tłoczysko amortyzatora wpadło mi do auta :shock: Też stukało na dziurach :P

łączniki nowe, amorki nowe i autko jest sztywne, jednak górne mocowanie amorka prawdopodobnie założono to co było, wiec pewnie tu problem. Czy mogę prosić o info czego mam szukać do kupna bądź ewentualnie o podesłanie linka? Dzięki.

fj_mike - 30-03-2014, 12:38

adm78 napisał/a:
Czy mogę prosić o info czego mam szukać do kupna bądź ewentualnie o podesłanie linka?

To będzie taki zestaw:
http://www.motointegrator...nology-a75003mt

adm78 - 31-03-2014, 17:01

fj_mike napisał/a:
adm78 napisał/a:
Czy mogę prosić o info czego mam szukać do kupna bądź ewentualnie o podesłanie linka?

To będzie taki zestaw:
http://www.motointegrator...nology-a75003mt

Dzieki. Czy wszystkie elementy z obrazka kupuje sie w tym zestawie? Czy tylko sama poduszke?

fj_mike - 01-04-2014, 11:42

adm78 napisał/a:
Dzieki. Czy wszystkie elementy z obrazka kupuje sie w tym zestawie? Czy tylko sama poduszke?

Zdjęcie z linku jest tylko podglądowe ale powinno być wszystko ;)

raddex - 10-04-2014, 00:21

No to w zeszłym tygodniu prawy tylny amor odleciał w kosmos, wylał się do końca i rzuca mi teraz kufrem - pokazuje mu 45% żywota.
Zakupiłem komplet amorów na tył Monroe Reflex - Made in Czech Republic - w weekend wymieniam, zobaczymy jak to pojeździ. Odboje i osłony Febesta - mam nadzieję, że będą pasowały.
Czy może mi ktoś powiedzieć jakim smarem posmarować trzpień w zwrotnicy, na który się montuje amortyzator tylny?

robertdg - 10-04-2014, 06:02

Może być pasta miedziana
raddex - 10-04-2014, 23:02

robertdg napisał/a:
Może być pasta miedziana

Dzięki

OcIeJ - 21-04-2014, 18:28

Witam ; )
Czy do EA2A z 98r KYB Amortyzator Ultra SR na tył w cenie 210zł szt to dobra cena, czy szukać taniej? Może wrzucić na tył coś innego, Delphi, Monroe?

raddex - 07-05-2014, 23:33

Właśnie przyszła przesyłka z mocowaniami górnymi amortyzatora tylnego.
U nas w sklepach można dostać zestaw Lemfordera albo KYB na 1 amor, w cenach 48-68 zł + koszt przesyłki.
Postanowiłem zobaczyć ile to w ASO kosztuje, ale oczywiście w Anglii, nie u nas i proszę, cały zestaw na obie strony 19,73 GBP + 5,15 GBP przesyłka.

Jak ktoś będzie potrzebował, to niedługo będzie do mnie szła paczka i mogę komuś to zamówić jak ma te same elementy.
Amorki już co prawda zamontowane, ale cóż, ponownie je ściągnę żeby wymienić mocowania.

Bosmanfull - 22-05-2014, 20:17

Już sporo tutaj przeczytałem, ale jak mógłby mi ktoś tak łopatologicznie napisac co byłoby najlepszym rozwiązaniem problemu to byłbym wdzięczny, więc mam cieknący amorek z tyłu, jak się dowiedziałem jest on samopoziomujący i tutaj jest ból jeśli chodzi o cenę. Mechanik twierdził że koszt około 1500zł sztuka, a 3tyś za amorki to raczej za dużo:P Chciałem się dowiedziec co będzie najlepszym rozwiązaniem w tej sprawie, gdzieś wyczytałem że samopoziomujące można wymieniac pojedynczo więc 1500 jeszcze mógłbym przełknąc, ale jeszcze chodzi mi po głowie regeneracja, albo wymiana na zwykłe z kupnem nowej sprężyny, albo może szukac z jakiegoś rozbitka całe amorki ze sprężynami... Już mam mętlik w głowie i proszę o radę.
robertdg - 22-05-2014, 20:24

Przeczytaj temat wstecz, mozna zastosować standardowe amory z odpowiednimi sprezynami plus support