Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
djpeyoo - 08-05-2011, 19:39
Panowie używa może ktoś tego http://car-tronic.pl/inte...-store1723.html
i jak to sie sprawdza?
mitsu00 - 08-05-2011, 19:50
Uzywam ze stacja Pioneera i sprawdza sie fenomenalnie. Tylko ta cena hahahahahaha Ponad 3 razy wyższa niz kupując bezpośrednio z USA czy z Kanady.
rezon - 08-05-2011, 22:12
13zbyszek13 napisał/a: | Super że można ustawić strefę czasową będzie po problemie jaki posiadał ROF stary soft soft ,mój i kilku kolegów z forum. | Nie wiem czy to pomoże. Po ostatniej zmianie czasu AM po prostu wyświetlała dalej czas zimowy i co gorsza, nawet jak ustawiło się w setupie ROF'a inną strefę to po chwili i tak był zimowy. Jedyną radą było wyłączenie synchronizacji czasu. Teraz jest OK - ustawia się uwzględnianie strefy czasowej i po problemie.
13zbyszek13 - 09-05-2011, 07:58
rezon napisał/a: | Nie wiem czy to pomoże. Po ostatniej zmianie czasu AM po prostu wyświetlała dalej czas zimowy i co gorsza, nawet jak ustawiło się w setupie ROF'a inną strefę to po chwili i tak był zimowy. Jedyną radą było wyłączenie synchronizacji czasu. Teraz jest OK - ustawia się uwzględnianie strefy czasowej i po problemie. |
Pobrałem wczoraj nową aktualizację , z czasem jest ok.
Po włączeniu pobierania czasu z GPS godzina wyświetla się właściwa i nic się nie krzaczy.
Brakuje mi do pełni szczęścia żeby czas był wyświetlany na stałe na skórce np. obok prędkości.
[ Dodano: 09-05-2011, 08:00 ]
Ta część do obsługi kierownicy kosztuje 50 % ceny całego chińczyka więc cały zestaw musi być z....e drogi.
rezon - 09-05-2011, 08:18
13zbyszek13 napisał/a: | Brakuje mi do pełni szczęścia żeby czas był wyświetlany na stałe na skórce np. obok prędkości. | możesz ręcznie włączyć sobie pilota - niestety za każdym razem. czasami tak robię - właśnie dla wyświetlania czasu
13zbyszek13 - 09-05-2011, 10:22
rezon napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | Brakuje mi do pełni szczęścia żeby czas był wyświetlany na stałe na skórce np. obok prędkości. | możesz ręcznie włączyć sobie pilota - niestety za każdym razem. czasami tak robię - właśnie dla wyświetlania czasu |
No tak ale wolał bym żeby było to z automatu na stałe lub w opcji do włączenia tak jak jest kompas,wysokość n.p.m.,współrzędne .
Jak by tak było to wszystko co ja potrzebuję do szczęścia od tego programu.
rezon - 09-05-2011, 11:08
13zbyszek13 napisał/a: | No tak ale wolał bym żeby było to z automatu na stałe lub w opcji do włączenia tak jak jest kompas,wysokość n.p.m.,współrzędne | też bym tak wolał
mitsu00 - 09-05-2011, 19:03
13zbyszek13 napisał/a: | djpeyoo napisał/a:
Panowie używa może ktoś tego http://car-tronic.pl/inte...-store1723.html
i jak to sie sprawdza?
Ta część do obsługi kierownicy kosztuje 50 % ceny całego chińczyka więc cały zestaw musi być z....e drogi. | Nie 999PLN tylko 85 USD. Ale jak na silę chce się przepłacać to już inna sprawa.
djpeyoo - 09-05-2011, 19:28
Podałem tylko przykładowego linka do krajowego dystrybutora,w opisie jest podane że to służy do podłączenia innego radia a nie tylko sterowanie z kiery,chyba że sie myle.
mitsu00 - 09-05-2011, 19:43
djpeyoo napisał/a: | Podałem tylko przykładowego linka do krajowego dystrybutora,w opisie jest podane że to służy do podłączenia innego radia a nie tylko sterowanie z kiery,chyba że sie myle. | To nie sluzy do sterowania z kierownicy, a do inicjacji sygnalu ze wzmacniacza RF poprzez radio 2 DIN. Do sterowania z kierownicy potrzebny jest dodatkowy interfejs.
13zbyszek13 - 10-05-2011, 08:31
mitsu00 napisał/a: | Nie 999PLN tylko 85 USD. Ale jak na silę chce się przepłacać to już inna sprawa. |
Tylko kupno tej części gdzieś tam w świecie wiąże się z tym że gwarancja jest wirtualna tak jak w chińczyku.
djpeyoo - 10-05-2011, 20:42
Interfejs do sterowania z kierownicy to koszt około 300 pln,w sumie w 1000 pln można sie zamknąć do tego używane radio z navi bądz nowe bez i można w 3000 sie zmiescic.
rezon - 10-05-2011, 21:13
djpeyoo napisał/a: | Interfejs do sterowania z kierownicy to koszt około 300 pln,w sumie w 1000 pln można sie zamknąć do tego używane radio z navi bądz nowe bez i można w 3000 sie zmiescic | to już lepiej za tę kwotę kupić chińczyka albo zainwestować 8kzł wytłumić Outka i wtedy mu założyć porządne radio z navi, sterowaniem, itd.
MetalMania - 10-05-2011, 21:51
rezon napisał/a: | djpeyoo napisał/a: | Interfejs do sterowania z kierownicy to koszt około 300 pln,w sumie w 1000 pln można sie zamknąć do tego używane radio z navi bądz nowe bez i można w 3000 sie zmiescic | to już lepiej za tę kwotę kupić chińczyka albo zainwestować 8kzł wytłumić Outka i wtedy mu założyć porządne radio z navi, sterowaniem, itd. |
Samochodu nie wyciszałem, w dobre radio zainwestowałem i nie narzekam. Jakość dźwięku super.
mitsu00 - 10-05-2011, 21:56
djpeyoo napisał/a: | Interfejs do sterowania z kierownicy to koszt około 300 pln,w sumie w 1000 pln można sie zamknąć do tego używane radio z navi bądz nowe bez i można w 3000 sie zmiescic. | Akurat...... na tej samej stronie co MITO-2 sprzedają interfejsy do sterowania z kiery za 149zł.
[ Dodano: 10-05-2011, 22:00 ]
13zbyszek13 napisał/a: | Tylko kupno tej części gdzieś tam w świecie wiąże się z tym że gwarancja jest wirtualna tak jak w chińczyku.
_________________ | Zbyszek..... Jakbyś by tak konsekwentny z gwarancją, to nigdy nie kupiłbyś Chińczyka bezpośrednio od "kuciaków", tylkozapłcił 5999PLN np od chłopaków z www.hadron.pl i cieszyl się gwarancją. A że tak nie zrobiłeś, nie rozumiem zupełnie dlaczego komentujesz w taki sposob zakup sterownika wzmacniacza taniej bezpośrednio z JUESEJ?
|
|
|