Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA
Bartek - 02-12-2010, 19:12
Wróciłem dziś w nocy z Tour de Pologne - 1650 km od poniedziałku do środy w takich warunkach:
Sroga S7 w okolicy Radomia poniedziałek :
Z takimi przygodami (DK nr 50 pod Górą Kalwarią - poniedziałek):
niech nikogo nie zmyli prędkość 13 km/h - to błędy odczytu pozycji GPS - odcinek 25 km pokonany w ponad 4 godziny
Wczoraj po powrocie z Szamotuł (21 wyjechałem, fotka cyknięta o 3:01 pod domem po przejechaniu 389 km :
Spalone 192 l PB98. Spostrzeżenie z przeżycia 2 armagedonów zimowych - im gorszą drogą, tym sprawniej się można poruszać bo nie jest blokowana przez ciężarówki nieradzące sobie z podjazdami, których jadąc osobówką się wcale nie zauważa - np. Góra Św. Anny na A4
fj_mike - 02-12-2010, 19:19
Bartek napisał/a: | Spalone 192 l PB98 |
Doświadczenia bezcenne.
gigant87 - 02-12-2010, 19:28
Wydaje mi się, że mało Ci Legnum spalił.
Bartek - 02-12-2010, 19:40
W lecie spaliłby 20% mniej, ale...... FFE (Fcuk Fuel Economy)
gulgulq - 02-12-2010, 19:55
Owczar napisał/a: | A ja kupiłem dzisiaj saperkę podobną do tej:
Może się przydać jak śnieg przymarznie Moja jest dłuższa od tej na zdjęciu, ale w bagażniku się spokojnie mieści |
po przygodach w tamtym roku obecnie wożę dwie w kufrze - klasyczna śniegowa i lekki metalowy szpadel
vendetta - 02-12-2010, 20:18
Dzisiaj Seat nie odpalił (coś z żarnikiem czy coś takiego) i .... wzięłam mojego poczciwego Colcisława. Przeprosiłam go za miesiąc rozłąki. Wybaczył Jak ja kocham to auto
JCH - 02-12-2010, 21:29
Bartek napisał/a: | od poniedziałku do środy | To już lepszej pory nie mogłeś sobie wybrać
Bartek napisał/a: | Wczoraj po powrocie z Szamotuł (fotka cyknięta o 3:01 pod domem po przejechaniu 389 km
 | Widzę było grubo
tomusn - 02-12-2010, 22:34
że ostatni raz byłem w pracy 13.11.
że będę w pracy 13.12.
że grypa (39st +ból głowy) i potem zapalenie płuc to przerąbane
że się nawet cieszę bo już siedzę w domu, a nie muszę się telepać po drogach, no i oszczędzam na dojazdach do pracy
że schudłem 6kg, a po 10 sekundach wysiłku dochodzę do siebie jakieś pół godziny
że dbajcie o siebie, a chorych kolegów z pracy wyganiać na zwolnienie
że wypłaty w grudniu i styczniu to ja nie widzę
ogólnie to optymistycznie się czuję
Seichan - 02-12-2010, 23:04
tomusn napisał/a: | że wypłaty w grudniu i styczniu to ja nie widzę |
80% wynagrodzenia, więc może coś zobaczysz
tomusn napisał/a: | że się nawet cieszę bo już siedzę w domu, a nie muszę się telepać po drogach, no i oszczędzam na dojazdach do pracy |
Może te koszty uzupełnią brakujące 20% wynagrodzenia
tomusn napisał/a: | że grypa (39st +ból głowy) i potem zapalenie płuc to przerąbane
(...)
że schudłem 6kg, a po 10 sekundach wysiłku dochodzę do siebie jakieś pół godziny
że dbajcie o siebie, a chorych kolegów z pracy wyganiać na zwolnienie |
Zdrowia życzę
koszmarek - 02-12-2010, 23:04
tomusn napisał/a: | ogólnie to optymistycznie się czuję |
to jest nas dwoje ....
że jutro piątek już...
mkm - 03-12-2010, 06:04
że wreszcie po długim czasie zaktualizowałem „Spis treści” w „Naszych Miśkach”
że teraz po skopiowaniu do Worda spis ma 23 strony
że zajęło mi to ponad 4 godziny
że znów odświeżyłem sobie alfabet
że w Naszych Miśkach mamy opisane następujące modele w ilościach:
Colt 195
Galant 186
Carisma 98
Lancer 69
Space”x” 16
Pajero 15
Eclipse 14
Sigma 5
Outlander 5
Starion 4
FTO 3
Lx00 3
Proton 3
ASX 2
Sapporo 2
Celeste 2
Tredia 1
Plus te, które są w tematach “mieszanych”
Zachęcam do „wykopów”
Niektóre tematy, aż proszą się o odkurzenie
Miłej lektury
akbi - 03-12-2010, 06:47
Seichan napisał/a: | tomusn napisał/a: | że wypłaty w grudniu i styczniu to ja nie widzę |
tomusn napisał/a: | że się nawet cieszę bo już siedzę w domu, a nie muszę się telepać po drogach, no i oszczędzam na dojazdach do pracy |
|
80% ale tylko od pensji podstawowej ... jak ktos ma prowizje, to te wartosci nie sa liczone
Seichan - 03-12-2010, 07:02
akbi napisał/a: | Seichan napisał/a: | tomusn napisał/a: | że wypłaty w grudniu i styczniu to ja nie widzę |
|
80% ale tylko od pensji podstawowej ... jak ktos ma prowizje, to te wartosci nie sa liczone |
Nie do końca tak. 80% podstawy wymiaru, w skład której wchodzi wynagrodzenie zasadnicze + wszystkie składniki wynagrodzenia, od których są odprowadzane składki na ubezpieczenia społeczne, w tym chorobowe (obowiązkowe dla pracownika, dobrowolne dla zleceniobiorcy), a które to składniki są pomniejszane za czas nieświadczenia pracyz powodu choroby (pracownik nie zachowuje prawa do tych składników w trakcie choroby).
sieegurd - 03-12-2010, 07:13
...że dziś piątek, a ja jutro do pracy muszę
Krzyzak - 03-12-2010, 07:29
vendetta napisał/a: | Dzisiaj Seat nie odpalił (coś z żarnikiem czy coś takiego) |
bardzo dobry test dla aut to zima właśnie - jak jadę obwodnicą i nie tylko, to wiem, jakich aut się nie kupuje - masowo padają vw (z tymi to w ogóle jakaś plaga jest), skody (wczoraj 2 sztuki na odcinku Pruszcz Gdański-Kowale - 3 km może to jest), fordy, ople i francuskie niezależnie od marki
|
|
|