Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
rezon - 10-05-2011, 23:02
MetalMania napisał/a: | Samochodu nie wyciszałem | zawsze można zrobić to montażu radia.
13zbyszek13 - 11-05-2011, 07:48
mitsu00 napisał/a: | Zbyszek..... Jakbyś by tak konsekwentny z gwarancją, to nigdy nie kupiłbyś Chińczyka bezpośrednio od "kuciaków", tylkozapłcił 5999PLN np od chłopaków z www.hadron.pl i cieszyl się gwarancją. A że tak nie zrobiłeś, nie rozumiem zupełnie dlaczego komentujesz w taki sposob zakup sterownika wzmacniacza taniej bezpośrednio z JUESEJ? |
Komentuje dlatego że mój chińczyk akurat działa w porządku ale niektórzy koledzy nie mieli tyle szczęścia .I niby masz gwarancję na niego tylko go wyślij na swój koszt do HK,wartość przesyłki to jakieś 50 % ceny o czasie nie wspominam.
[ Dodano: 11-05-2011, 07:50 ]
rezon napisał/a: | zawsze można zrobić to montażu radia. |
Ale po co , jakoś nie jestem przekonany do tej operacji.
rezon - 11-05-2011, 08:35
13zbyszek13 napisał/a: | Ale po co , jakoś nie jestem przekonany do tej operacji. | montować super radio bez upgrade'u pudła rezonansowego z twardymi plastikami jakim jest Outek wydaje się być operacją mało sensowną. Chociaż drzwi, nadkola i dach pasuje wytłumić, aby doceniać jakość dźwięku lepszego radyjka niż chińczyk. I wtedy ma to sens. Co mi po lepszej jakości dźwięku, jak przy prędkościach pow. 120 tak słychać otoczenie, że tej lepszej jakości nie usłyszę? Przecież wyższość chińczyka nad ori radiem też słychać tylko do 100km/h/
13zbyszek13 - 11-05-2011, 21:06
rezon napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | Ale po co , jakoś nie jestem przekonany do tej operacji. | montować super radio bez upgrade'u pudła rezonansowego z twardymi plastikami jakim jest Outek wydaje się być operacją mało sensowną. Chociaż drzwi, nadkola i dach pasuje wytłumić, aby doceniać jakość dźwięku lepszego radyjka niż chińczyk. I wtedy ma to sens. Co mi po lepszej jakości dźwięku, jak przy prędkościach pow. 120 tak słychać otoczenie, że tej lepszej jakości nie usłyszę? Przecież wyższość chińczyka nad ori radiem też słychać tylko do 100km/h/ |
Aż takim melomanem nie jestem i osobiście nie słyszę tej potężnej różnicy między ori radiem a chinczykiem.Powiedział bym że moim zdaniem chińczyk jest lepszy w odsłuchu od ori radia.
MetalMania - 11-05-2011, 21:16
rezon napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | Ale po co , jakoś nie jestem przekonany do tej operacji. | montować super radio bez upgrade'u pudła rezonansowego z twardymi plastikami jakim jest Outek wydaje się być operacją mało sensowną. Chociaż drzwi, nadkola i dach pasuje wytłumić, aby doceniać jakość dźwięku lepszego radyjka niż chińczyk. I wtedy ma to sens. Co mi po lepszej jakości dźwięku, jak przy prędkościach pow. 120 tak słychać otoczenie, że tej lepszej jakości nie usłyszę? Przecież wyższość chińczyka nad ori radiem też słychać tylko do 100km/h/ |
jest jeszcze coś takiego jak jakość, a za to warto zapłacić
rezon - 11-05-2011, 22:16
13zbyszek13 napisał/a: | .Powiedział bym że moim zdaniem chińczyk jest lepszy w odsłuchu od ori radia. | bo jest lepszy MetalMania napisał/a: | jest jeszcze coś takiego jak jakość, a za to warto zapłacić | jakość czego? podzespołów - niewiele się różnią, w końcu pochodzą z tych samych fabryk, dźwięku - to albo poniżej 100 km/h, albo wygłuszenie żeby to słyszeć w Outku. U Ciebie może do 120 - masz benzynę
13zbyszek13 - 12-05-2011, 07:42
rezon napisał/a: | jakość czego? podzespołów - niewiele się różnią, w końcu pochodzą z tych samych fabryk, dźwięku - to albo poniżej 100 km/h, albo wygłuszenie żeby to słyszeć w Outku. U Ciebie może do 120 - masz benzynę |
moim zdaniem w każdym autku średniej klasy powyżej 120 km/h i tak słychać dźwięki z zewnątrz.
Wyciszenie może delikatnie coś w tym temacie poprawi ale nie wszystko .
Wyłożysz matami blachy a co z szybami przez nie dobiega też dużo dźwięków z zewnątrz.
rezon - 12-05-2011, 09:12
13zbyszek13 napisał/a: | Wyciszenie może delikatnie coś w tym temacie poprawi ale nie wszystko . | na pewno nie wszystko, ale w Outku dużo. Wystarczy obłożyć blachy i plastiki. Zwłaszcza w panzerwagenie . Dla mnie tragiczne jest wygłuszenie nadkoli, bo tak różnicę asfaltu jak w Outku to chyba tylko w CC słyszałem. Powoli zaczyna mi to doskwierać, więc nie wiem czy któregoś pięknego tygodnia w czasie wakacji nie zrobię z tym porządku jak mitsu00, ale tak mi się nie chce z wydzierać z niego całego środka . 13zbyszek13 napisał/a: | moim zdaniem w każdym autku średniej klasy powyżej 120 km/h i tak słychać dźwięki z zewnątrz. | oczywiście, że słychać. Kwestia co i jak głośno.
DJ Fazi - 12-05-2011, 22:12
Ja również podzielam opinię, ale na razie rozbebeszać nie będę. Generalnie na autostradzie lepiej radio wyłączyć, bo można ogłuchnąć.
MetalMania - 12-05-2011, 22:29
A ja uważam, że trochę przesadzacie z tym wyciszaniem. Jakoś nie zauważyłem, co by się tak do 140 jakoś głośno w środku robiło...
Anonymous - 12-05-2011, 22:34
Czy komuś "z problemami z ROF" udało się rozwiązać kwestię >zawisania< ekranu ładowania nawigacji (tego z kulą ziemnską) na 100% i dziwnym chińskim komunikatem...?
Mój ROF od kilku miesięcy pozbawiony jest navi z ww. powodu.
Wszelkiego rodzaju operacje jak resetowanie, długotrwałe odłączanie od zasilania, itp. nie pomogły. Nawet otwarcie ROF w celu ponownego pospinania/poprawienia tasiemek łączących wewnętrzne moduły nie pomogło...
ROF w Chinach totalnie olał temat, przestali w ogóle odpowiadac na maile...
Ostatnio stojąc w megakorku zawziąłem się i non stop włączałem i wyłączałem ROF przyciskiem. I co ciekawe mniej więcej co 20-30 uruchomień navi ładuje się poprawnie do końca. Jednak wystaczy wyłączenie ROF i znowu jest to samo (potrzeba kolejnych kilkudziesięciu włączeń)...
Kiedyś ktoś dostał od ROF odpowiedź, że (o ile dobrze pamiętam) jest to problem ze "słabym kontaktem"... Czy ktoś wie coś więcej na ten temat...?
Help...
bo jeszcze trochę i naprawdę pier...nę tym chińskim gó..em za okno...
P.S.
Do wszystkich którzy nie kupili jeszcze ROF.
Zakup tego chińskiego badziewia to tylko pozorna "okazja". Co z tego, że kosztuje <2 kPLN jak nie działa (a nawet jak działa, to odbiór radia jest tra-gicz-ny). I efekt jest taki, że zostaje się z kawałem chińskiego żelastwa oraz 2 kPLN w plecy... Jedyny plus jest taki, że ROF jest ładnie dopasowany do deski rozdzielczej...
Zdecydowanie lepiej dołożyć do najtańszej nawet wersji jakiegoś Pioneera, Kenwood'a, itp. ROF nie jest wart nerwów. I wyrzuconych w błoto pieniędzy...
Grzesq - 12-05-2011, 23:23
Pe.te napisał/a: |
ROF w Chinach totalnie olał temat, przestali w ogóle odpowiadac na maile... |
Ja miałem troche więcej szczęścia, bo mnie nie olali...korespondencja z nimi trochę trwała.
Cytat: | Kiedyś ktoś dostał od ROF odpowiedź, że (o ile dobrze pamiętam) jest to problem ze "słabym kontaktem"... Czy ktoś wie coś więcej na ten temat...?... |
Tak. Mi napisali, że problem o którym piszesz jest spowodowany brakiem oporu elektrycznego -> co poprostu oznacza że moduł GPS nadaje się do kosza
Cytat: | Help...
bo jeszcze trochę i naprawdę pier...nę tym chińskim gó..em za okno... ... |
Zamów od nich sam moduł, koszt to chyba 70$ , tylko umów się wcześniej, że odeślesz im uszkodzony a oni zwrócą kasę. Każdy spec od napraw RTV wymieni go w 20min (ja zapłaciłem 30zł).Co ciekawe moduł który mam teraz zainstalowany jest inny od poprzedniego, jest trochę inna końcówka do anteny GPS i w ustawieniach GPS nie ma języka polskiego...A czy ktoś kto ma nowego ROFa miał problemy z GPSem ? Może w tej wersji jednak coś poprawili w tej kwestii ?
Anonymous - 12-05-2011, 23:45
OK, dzięki za info.
A z kim korespondowałeś?
Moduł sam sobie wymienię, zresztą stary już wyjmowałem w celach reanimacyjnych tylko najpierw muszę się "dokorespondować" do ROF, aby zdobyć nowy moduł...
Swoją drogą ciekawe czy istnieje możliwość wymiany modułu tunera FM (z tego co widziałem, też jest na osobnej płytce - a płytki są łączone po prostu wielożyłowymi tasiemkami)... Może tą fatalną czułość/selektywność tunera wreszcie poprawili...?
mitsu00 - 12-05-2011, 23:54
Pe.te napisał/a: | Help...
bo jeszcze trochę i naprawdę pier...nę tym chińskim gó..em za okno... | Jak ja sie ciesze ze to w koncu opchnąłem...
rezon - 13-05-2011, 06:21
mitsu00 napisał/a: | Jak ja sie ciesze ze to w koncu opchnąłem... | a mój chodzi bardzo ładnie
|
|
|