To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

Fragu - 03-12-2010, 07:35

..że robię dzisiaj za sekretarkę :shock:
Yoshiko - 03-12-2010, 09:05

... że właśnie wróciłam z banku , pocałowałam klamkę :( , instytucja zamknięta na cztery spusty - klucz złamał się w zamku i cały ambitny plan padł :( - a procenciki rosną rosną :twisted:
Anonymous - 03-12-2010, 09:14

Krzyzak napisał/a:
vendetta napisał/a:
Dzisiaj Seat nie odpalił (coś z żarnikiem czy coś takiego)

bardzo dobry test dla aut to zima właśnie - jak jadę obwodnicą i nie tylko, to wiem, jakich aut się nie kupuje - masowo padają vw (z tymi to w ogóle jakaś plaga jest), skody (wczoraj 2 sztuki na odcinku Pruszcz Gdański-Kowale - 3 km może to jest), fordy, ople i francuskie niezależnie od marki

Ja wczoraj odkopałem Carismę po kilku dniach stania. Powiem tak: ponad 30 cm twardego śniegu na całym samochodzie. Lodu też nie mało. Obawiałem się najgorszego, lecz jedynym problemem był zamarznięty zamek (psik psik WD40 i śmiga). Carisma odpaliła od razu - zupełnie jak latem.

Galant też, mimo za małego akumulatora, pali bez problemu. :)

Owczar - 03-12-2010, 09:28

mkm napisał/a:
Lancer 69

Zawsze mówiłem, że lancer to mój ulubiony model :D

Krzyzak - 03-12-2010, 09:48

ba - ja odpalam bez problemu Colta, który stoi na dworzu na -12st. mrozie, ma aku 50Ah, które ma 6 lat i jest bezfirmowe...
na dodatek miech temu Baśka zostawiła niedomknięte drzwi - stał tak sobie 2 dni i kompletnie rozładował...
na to auto jednak zawsze można liczyć...
poprzednią zimę stał tygodniami przy -30 i też odpalał na zawołanie...

Aga - 03-12-2010, 10:44

w Częstochowie awaria ogrzewania - pękła główna rura magistrali ciepłowniczej
zimno w mieszkaniach jak diabli
przedszkola i szkoły zamknięte

właśnie wróciłam z Castoramy z największym grzejnikiem olejowym jaki udało mi się kupić

szpala85 - 03-12-2010, 11:18

.... w jelonce jest -19C i ja dzisiaj
mabda - 03-12-2010, 12:13

aga! chyba ide do ciebie! zimno mi!
Aga - 03-12-2010, 12:22

właśnie się zastanawiam czy nie wyjść na ulicę bo TVN widzę przez okno
tylko muszę mejkap poprawić :mrgreen:

tę rurę wywaliło obok mojej firmy

gulgulq - 03-12-2010, 13:21

hmm..ja nie muszę już przez okno wyglądać :D i tak nic nie widać - sypie, sypie i sypie

byłem w mieście Sprinterem - napęd na tył to jednak fajna rzecz :)

po drodze wiekszość krzyżówek się blokuje - tiry w poprzek i itp. przypadki :D

Fragu - 03-12-2010, 14:13

Kurde, a u nas już nie pada, a wczoraj rano była taka piękna zamieć :D
Jackie - 03-12-2010, 14:47

Fragu napisał/a:
..że robię dzisiaj za sekretarkę :shock:

Uuuu to tłumaczy ten wytrzeszcz oczu w emotikonce... No cóż głowa do góry (choć mogłoby to być opatrznie zrozumiane w tej sytuacji.... ;) ) i pamiętaj - to się kiedyś skończy :mrgreen:
Pozdrawiam

Fragu - 03-12-2010, 14:50

Jackie, skończy się za 13 minut dokładnie i już mnie nie ma ! :twisted:
akbi - 03-12-2010, 15:40

Seichan napisał/a:
80% podstawy wymiaru, w skład której wchodzi wynagrodzenie zasadnicze + wszystkie składniki wynagrodzenia

prowizja od sprzedaży - np u handlowców - nie wchodzi w ten rozliczenie

Kaucz - 03-12-2010, 17:09

Wróciłem z Łodzi. Wczoraj jak jechałem DO Łodzi to mało nie zabrudziłem auta ze strachu :evil: . Godzina 13, na A2 tuż za tą niedokończoną bramką lód zmarznięty na drodze, dało się jechać tylko lewym pasem. Ze względu na to jak tam wyglądało jechałem 80km/h i nie więcej na tym odcinku, chociaż to i tak za szybko było. Za mną jakiś gość w Pajero na niemieckich blachach. Trąbi, miga mi żebym mu zjechał bo on musi szybciej... dobra zjeżdżam, on rusza, po chwili go nie widzę już, chcę wrócić na lewo... i zonk... auto nie reaguje, zaczyna mi przy 80km/h sunąc bokiem :shock: . Jakimś cudem przód złapał przyczepność i się z tego wyratowałem... Czy za to się płaci 12zł za jeden odcinek ? Jak już pobierają opłaty to niech ta droga jakoś wygląda :evil: :!: