To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

Marcino - 01-07-2018, 11:23

Hugo napisał/a:
Pewnie kurzy się spod butli, tam gdzie wychodzą rurki i kable. Sprawdź od dołu.

Nie powinno. Jak butla leży to ma dekielek. Tam jest taka rurka do przewietrzania oparów.
A może ta klapa z tylu na boku do powietrza jest otwarta

WreX - 01-07-2018, 13:01

Marcino, jaka klapka? gdzie ją znaleźć?
Marcino - 01-07-2018, 23:36

Z tylu z prawej strony. Idzie chyba pod zderzak. Taka guma jakntrzasniesz drzwiami żeby nie bylo efektu jak w syrenie lub maluchu
WreX - 25-07-2018, 23:48

W międzyczasie udało się zrobić mały "update" butli z LPG, o dziwo samodzielnie i bezpiecznie. Wchodziło mi netto do 55l butli około 39-41l po aktualizacji zatankowałem 49l do całkowicie pustej i 48,5l po wyjeżdżeniu gazu do 0 - ze 3 razy przełączyłem znowu na LPG żeby dopalić wszystko. Jestem zadowolony bo pojemność zdecydowanie bardziej znośna :mrgreen:
Marcino - 27-07-2018, 10:27

Git. Mam podobnie 48-48.5 wchodzi do pustej.
WreX - 28-07-2018, 19:49

Marcino, miałeś tak od początku czy kombinowałeś z pływakiem?

W ogóle podciągałem dzisiaj ręczny bo mi łapał od pozycji pionowej dopiero a chciałem tak, żeby na 3 zębie już był "zaciągnięty" na 70-80% i się udało. Ale sprawdzając jak się toczą tylne koła moją uwagę zwrócił "luz" w płaszczyźnie pionowej, w sensie jak złapałem rękami u góry i dołu i poruszałem to poddawało się, bardzo mało ale jednak. Czy to może być wyjechane łożysko z tyłu? czy jakiś wahacz?

deejay - 28-07-2018, 20:01

WreX napisał/a:
Czy to może być wyjechane łożysko z tyłu? czy jakiś wahacz?

Luz na łożysku , dopóki nie szumi itp to nie ruszaj , bo może jeszcze pożyje z 20-30 tkm

Hugo - 28-07-2018, 22:52

Hehe, taki sam luz odkryłem dzisiaj w swoim na obu łożyskach. Sprawdzałem, bo zaniepokoiły mnie stuki z zawieszenia tylnego podczas np. zjeżdżania lub wjeżdżania pod krawężnik. Do tego wycie dochodzące z tyłu przy prędkościach 40-70 km/h. Porażka te łożyska kół w Galancie.
Krzyzak - 29-07-2018, 11:40

Jak się jeździ bez opon to tak jest. Jakbyś miał balony 195/65 jak fabryka dała to byś nie wiedział, że istnieją. W kombi założyłem całe piasty tyle NTY i zero problemów. A km robi sporo, bo tam LPG jest. W sedanie mam 225/45 a na tyle są łożyska Koyo zakładane lata temu, jeszcze sam mi przysyłałeś piastę, żebym nie musiał się spieszyć z wymianą - ile to lat minęło? 5? 6? - wszystko działa idealnie.
Hugo - 29-07-2018, 11:48

Mam opony 215/45 R18, więc balon jest nie aż taki mały.
WreX - 29-07-2018, 14:23

deejay napisał/a:
WreX napisał/a:

Luz na łożysku , dopóki nie szumi itp to nie ruszaj , bo może jeszcze pożyje z 20-30 tkm

Przekonałeś mnie :D

Przegub muszę zrobić, tamtego nawet nie ratowałem bo i tak strzelał więc wymienia całą półoś. W tym tygodniu ma do mnie dotrzeć.

Marcino - 30-07-2018, 08:56

deejay napisał/a:
WreX napisał/a:

Racja z tym luzem. Jezdziłem na przodzie i nic się nie działo nie wyło, ale zmienilem profilaktycznie jak robiłem remont

WreX - 31-07-2018, 09:40

Więc się wstrzymam.

A tak odbiegając od tematu, ustawiał ktoś z Was poprawnie geometrię po obniżeniu zawieszenia na eibachu? Chodzi głównie o negatyw, który robi się z przodu i wynosi około 1 stopnia i o ile z tyłu można to zniwelować podkładkami przód i tak będzie bardziej "rozkraczony". Czy zostawić przód i tył w negatywie 1 stopień? czy tył zrobić na 0`00 a przód tak jak jest? czy niech rozwiercają przód i ustawiają wszystko na 0?

vrangsinn - 31-07-2018, 12:25

Wrex nie wiem jak u innych ale u mnie bo obniżeniu przodu wcale nei wyszedł taki duży negatyw...nie pamiętam dokładnie jakie to były ilości ale całkowicie dopuszczalne...za pare dni zresztą będe robił ponownie bo sie władowałem w próg zwalniający :roll: to Ci dokładnie powiem ile u mnie jest...
Hugo - 31-07-2018, 15:33

WreX, tył wyreguluj podkładkami a z przodem nic nie rób. U mnie też jest negatyw poza normą z przodu i wszystko jest OK. Opon nie ścina, jedzie jak po sznurku.