[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
Jogurt - 01-02-2012, 19:56
no i muszę ponarzekać na klocki RH. w galancie zaczęły piszczeć jak wsciekłe, a w colcie robią się rowki na tarczach. po 2 kpl textarów tarcze były jakby spod tokarki wyszły. jutro dzwonie do IC czy są textary i zmieniam zanim mi nowe zimmermany w galu skatują
Hugo - 01-02-2012, 21:29
U mnie też lekko podczas dużych mrozów popiskują klocki Ferodo Premier na tarczach Mountain, ale najlepsze jest to, że od kilkuset km całkowicie zniknęło bicie podczas hamowania! Chyba się tylne tarczobębny i klocki tył i przód ułożyły i jest bosko! Ot taka ciekawostka...
komarsnk - 01-02-2012, 22:25
| Hugo napisał/a: | | całkowicie zniknęło bicie podczas hamowania! ..... i jest bosko! |
Matko Bosko kochano!! WRESZCIE
PEACE
Juiceman - 01-02-2012, 22:56
| komarsnk napisał/a: | | Hugo napisał/a: | | całkowicie zniknęło bicie podczas hamowania! ..... i jest bosko! |
Matko Bosko kochano!! WRESZCIE
PEACE |
HIP HIP HURA! HURA! HURA!
deejay - 01-02-2012, 22:58
Jaja se Hugo robi , a wy mu wierzycie
Hugo - 02-02-2012, 16:19
Na szczęście to co wyżej napisałem to najprawdziwsza prawda
SPIDER-ek - 02-02-2012, 16:46
Hugo, to co przekonujesz się do Gala ponownie?
A z tym zestawem: http://allegro.pl/porsche...2075290970.html
szkoda że nie mówiliście wcześniej, bo już zamontowałem nowy zestaw ATE z tyłu. Tak bym wypróbował :):):):)
Hugo - 02-02-2012, 17:36
| SPIDER-ek napisał/a: | | Hugo, to co przekonujesz się do Gala ponownie? | Za szybko na takie słowa.
bbandi - 02-02-2012, 18:03
Trza brać w końcu upust 50%
Ale chyba jednak kupię coś lepszego do Gala (klocki + tarcze) trochę pow 300zł a niech tam...szarpne się
malina_drizzt - 16-02-2012, 08:49
Ja obecnie 4000km zrobione na mikodzie gt 276mm i odpukać zero bicia.
Do problemu zabrałem się kompleksowo.
Wymieniłem podejrzaną piastę.
Nowe prowadnice, nowe gumki zacisku, smar ate, nowy płyn, tłoczki wypolerowane, nowe klocki trw.
Po dotarciu zestawu efekt jak najbardziej pozytywny. Hamulce dobre, lepsze niż w vectrze z podobnego rocznika. Nie napisze bardzo dobre bo jeździłem przez pól godzinki nowym coltem i na początku prawie zęby straciłem.
Po zrobieniu przednich zacisków tył trochę kuleje i na śniegu cały czas przy hamowaniu abs odcina przednie hamulce. Zastanawiam się czy nie pozbyć reduktora.
2pac - 01-03-2012, 19:14
wybaczcie, że nie przeczytam poprzednich 122 stron tematu i możliwe, że ponowie pytanie...
jak hamuję powyżej 60km/h czuje jak by bicie hamulców
im wolniej jadę tym efekt zanika, przy lekkim wciskaniu pedału to ledwo/wcale odczuwalne
ale co mnie najbardziej dzisiaj zdziwiło, to zauważyłem, że mocniej jest przez kilka pierwszych kilometrów (pierwsze hamowania) i nie była to kwestia przyzwyczajenia...
zauważyłem to wracając z pracy, więc za 8h to raczej nie przyrdzewiały hamulce
motke - 01-03-2012, 22:35
u mnie jest podobnie. z tym że na rozgrzanych hamulcach. Powód: kiepskiej jakości klocki (jedna okładzina pękła) i przez to tarcze do toczenia
2pac - 02-03-2012, 08:24
klocki mam nowe i nie były najtańsze (najdroższe też nie ), była to jedna z firm, którą mi polecili
możliwe, że to kwestia ułożenia klocka - raz się ułoży i normalnie hamuje, a raz obróci i szarpie? ja bardziej odczuwam szarpanie, niż miłe klepanie pedału hamulca po nodze
polaff - 02-03-2012, 20:56
| Kod: | | padnę jeśli okaże się, że tarcze ze złomu i najtańsze klocki (66zł brutto) wytrzymają dłużej niż komplet ATE za 600zł. |
no i stało się... przejechałem 8000km i ZERO DRGAŃ, mało tego nawet po dwóch dniach naprawdę dynamicznej i ostrej jazdy (dziś i wczoraj) tarcze się ładnie świecą na srebrno zero fioletowego koloru lub nawet czarnego ja bywało wcześniej.
Więc upieram się dalej przy swoim to nie Japończycy zawinili źle projektując hamulce w galu tylko współczesna € tandeta....
deejay - 02-03-2012, 22:08
| polaff napisał/a: | | Więc upieram się dalej przy swoim to nie Japończycy zawinili źle projektując hamulce w galu tylko współczesna € tandeta.... |
No co ty
Ps: Wiec teraz uwierzysz mi Tak jak pisałem , wszystko zależy jakich materiałów używamy i jak dbamy o układ hamulcowy .
|
|
|