Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 13-05-2011, 13:32
Grzesq napisał/a: | Każdy spec od napraw RTV wymieni go w 20min (ja zapłaciłem 30zł). |
Spokojnie wymienisz go sam , bardzo prosta operacja.
[ Dodano: 13-05-2011, 13:36 ]
mitsu00 napisał/a: | Jak ja sie ciesze ze to w koncu opchnąłem... |
Jesteś skłonny do przesady,czytając twoje posty mam wrażenie że co twoje to najlepsze.
Poczytaj początki jak się cieszyłeś można napisać że jak dziecko z zabawki.
A teraz piszesz zupełnie co innego brak w tym szczerości.
[ Dodano: 13-05-2011, 13:37 ]
Cytat: | a mój chodzi bardzo ładnie |
Mój działa też idealnie .
mitsu00 - 13-05-2011, 17:48
13zbyszek13 napisał/a: | Jesteś skłonny do przesady,czytając twoje posty mam wrażenie że co twoje to najlepsze.
Poczytaj początki jak się cieszyłeś można napisać że jak dziecko z zabawki.
A teraz piszesz zupełnie co innego brak w tym szczerości. | A ty nie cieszyłeś sie z Merca zaraz po zakupie, do czasu jak zaczął ci się psuć....? Trochę konsekwencji chłopie A pisząc że sie cieszę, mialem na myśli różnicę w jakości, e w koncu mam radio ktore nie charczy i nie gubi fal poza miastem, lepsza jakośc dżwięku i co najważniejsze optymalne działanie IPODA bez żadnych półśrodków. Jeśli masz coś przeciwko temu co napisałem, to trudno.... Jakoś to przeżyję. I do wszystkich niedowiarków: sprzęt HIGH END:owy brzmi i działa o wiele lepiej niz Chińczyk, nawet bez dodatkowego wytlumiania.
rezon - 13-05-2011, 19:06
mitsu00 napisał/a: | I do wszystkich niedowiarków: sprzęt HIGH END:owy brzmi i działa o wiele lepiej niz Chińczyk, nawet bez dodatkowego wytlumiania. | mitsu00, ja nie kwestionuję, że brzmi lepiej. Tylko żeby to naprawdę docenić w czasie jazdy (nie na postoju), to Outka należy wytłumić, a już na pewno szybko jeżdżące czołgowozy. Dzisiaj miałem okazję trochę pojeździć autostradą i słuchanie subtelnych różnic tonowych przy prędkości 140 jest co najmniej problematyczne, żeby nie powiedzieć niemożliwe przy fabrycznych materiałach tłumiących w postaci folii na drzwiach i styropianu pod nogami. Muzykę - owszem słyszałem, tylko musiałem dać "nieco" głośniej, żeby zagłuszyć dźwięki otoczenia
[ Dodano: 13-05-2011, 19:09 ]
I paradoksalnie ok.160km/h jakby robiło się nieco ciszej - albo inne częstotliwości, bardziej przyjazne dla ucha zaczynały dominować.
sound_designer - 13-05-2011, 23:20
Witam wszystkich!
Przekopanie sie przez cały ten watek zaczyna byc problematyczne dlatego mam ogromna prosbe... Czy mozna zrobic jakies podsumowanie na dzień dzisiejszy?
Chce kupic Outka (moze ktos chce sprzedac?:) ) i pewnie bedzie bez navi wiec szukam co mozna zamontować.
potrzebuje:
- navi najlepiej z Automapą
- Kamerę cofania
- panele LCD na zagłowki.
Jaki jest aktualnie najnowszy model ROF i gdzie najlepiej go kupić?
Czy to co sie pojawia od czasu do czasu na allegro w cenie ok 6tys to ten sam ROF?
Słysze tez tu o Pioneerze - czy ma taki sam zestaw (navi, kamera itd i ile to kosztuje?
Z góry dziekuję!
rezon - 14-05-2011, 08:11
sound_designer napisał/a: | Chce kupic Outka (moze ktos chce sprzedac?:) ) i pewnie bedzie bez navi wiec szukam co mozna zamontować.
potrzebuje:
- navi najlepiej z Automapą
- Kamerę cofania
- panele LCD na zagłowki. | Ja mam wszystko co napisałeś z ROF'a. Ale jeszcze stary - z oddzielnym mikrofonem. AM chodzi bez problemów, nie trzeba nic odblokowywać. Wgrywa się na kartę i OK.
MetalMania - 14-05-2011, 08:20
[quote="sound_designer"
Słysze tez tu o Pioneerze - czy ma taki sam zestaw (navi, kamera itd i ile to kosztuje?
[/quote]
Pionieer ma ten sam zestaw, nie działa tylko na nim AutoMapa. Cena w zależności od modelu. Będzie to jakieś 6-8,5 tyś. Zero problemów i jakość rewelacyjna
13zbyszek13 - 14-05-2011, 08:52
MetalMania napisał/a: | Pionieer ma ten sam zestaw, nie działa tylko na nim AutoMapa. Cena w zależności od modelu. Będzie to jakieś 6-8,5 tyś. Zero problemów i jakość rewelacyjna |
chińczyk gotowy do ;
- każdy program nawigacyjny na karcie mini SD w exeku , AM jak najbardziej
- sterowanie z kierownicy
- TV cyfrowa / dekoder DVB-T /
- kamera cofania
- zagłówki z LCD,DVD,gry,TV
to koszt całości w ROFIE około 800 $
Pionieer
nie powiem ile taki komplet ale podejrzewam że X 4
[ Dodano: 14-05-2011, 09:02 ]
mitsu00 napisał/a: | A ty nie cieszyłeś sie z Merca zaraz po zakupie, do czasu jak zaczął ci się psuć....? Trochę konsekwencji chłopie |
Cieszyłem się ale bardzo,bardzo krótko a potem zastanawiałem się jak tego złomu się pozbyć, wrogowi nie życzę tej marki.
Z tego co pisałeś nie miałeś żadnych uwag negatywnych co do chińczyka dopóki go posiadałeś, jak się go pozbyłeś mam wrażenie jak byś odetchnął pełna piersią.
Przed chińczykiem posiadałem też markowy sprzęt Kenwood z tymi wszystkimi bajerami i na prawdę nie widzę znacznej różnicy między chińczykiem , poz cena oczywiście.
Nie jestem może aż tak wymagającym słuchaczem jak ty, jak mi radio w drodze trzeszczy przechodzę na inne źródło muzyki i jest Ok.
Wydaje mi się że jestem konsekwentny w tym co piszę ale oczywiście możesz mieć inne zdanie.
Dlatego że każdy z nas jest inny dlatego ten świat jest taki wesoły i kolorowy,
Pozdrawiam
Anonymous - 14-05-2011, 09:20
sound_designer napisał/a: | Jaki jest aktualnie najnowszy model ROF i gdzie najlepiej go kupić? |
Lepiej przeczytaj, przynajmniej kilkanaście ostatnich stron wątlku, zanim podejmiesz decyzję o zakupie...
ROF nawet jak Ci się nie będzie psuł, to jakość działania tego chińskiego wynalazku pozostawia wiele do życzenia. Zwłaszcza radio jest tra-gicz-ne (praktycznie nie do słuchania na trasie z uwagi na fatalną czułość - chyba, że słuchasz RMF albo Zet, które mają lepsze pokrycie na trasach).
Mogę Ci sprzedać za pół ceny przy czym musisz sobie wymienić (prawdopodobnie) moduł GPS... hehe
Do tego dołożę butelkę dobrego wina za pomoc w pozbyciu się tego gó..na.
Zakup ROF to pseudooszczędność oraz pseudookazja.
Dario_W - 14-05-2011, 10:41
a ja znalazłem takie cudo...
http://cgi.ebay.com/ebaym...5fAudioQ5fVideo
i takie
http://cgi.ebay.com/ebaym...5fAudioQ5fVideo
13zbyszek13 - 14-05-2011, 13:11
Pe.te napisał/a: | :twisted: przy czym musisz sobie wymienić (prawdopodobnie) moduł GPS... hehe |
W moim poprzednim sprzęcie firmowym Kenwood moduł GPS wymieniali mi na gwarancji dwukrotnie za trzecim razem wymienili cały sprzęt w ciągu 12 miesięcy posiadania.
Więc o czym świadczy że w twoim nie firmowym się popsuł, w moim działa bajka.
[ Dodano: 14-05-2011, 13:16 ]
Podejrzewam że w Chinach fabryk,warsztacików które to produkują jest 1000 albo i więcej większość z nas ma jednak z rofaudio.
Według mnie trudno coś sadzić o czymś czego w praktyce się nie używało na kartonie oni napiszą wszystko.
mitsu00 - 14-05-2011, 14:49
MetalMania napisał/a: | Pionieer ma ten sam zestaw, nie działa tylko na nim AutoMapa. Cena w zależności od modelu. Będzie to jakieś 6-8,5 tyś. Zero problemów i jakość rewelacyjna | Mylisz się i to grubo...... Odblokowanie dysku daje ci możliwość nawigowania i na ori mapach oraz na wszystkim innym co chodzi na WinCE. Wpisz w Allegro odblokowanie Pioneer AVIC i sie miło zaskoczysz. ja mam odblokowanego i wszystko chodzi idealnie w tym i AM.
[ Dodano: 14-05-2011, 14:54 ]
13zbyszek13 napisał/a: | chińczyk gotowy do ;
- każdy program nawigacyjny na karcie mini SD w exeku , AM jak najbardziej
- sterowanie z kierownicy
- TV cyfrowa / dekoder DVB-T /
- kamera cofania
- zagłówki z LCD,DVD,gry,TV
to koszt całości w ROFIE około 800 $
Pionieer
nie powiem ile taki komplet ale podejrzewam że X 4 |
Za swojego Pioneera + kamera cofania + TV cyfrowa + interfejs sterowania z kierownicy + interfejs sterujący ori wzmakiem RF + ramka, dałem w sumie 920 GBP, czyli w przeliczeniu jakies 4 tys PLN. Stacje kupilem w sklepie wysylkowym w UK z pelna europeiska gwarancja 24m.
MetalMania - 14-05-2011, 16:28
mitsu, jeśli jest tak jak mówisz, to extra A można w każdej chwili przejść do oryginalnej navi, bo asystenta pasów ma rewelacyjnego I jeszcze jedno. Wiesz jak obejść, co by czytał cały dysk twardy z kilkoma tysiącami utworów, a nie tylko do 2,5 tyś ??
mitsu00 - 14-05-2011, 16:33
MetalMania napisał/a: | Wiesz jak obejść, co by czytał cały dysk twardy z kilkoma tysiącami utworów, a nie tylko do 2,5 tyś ?? | Niestety nie pomoge ci tu. Używam Ipoda 160GB i więcej mi nie potrzeba. Działa idealnie. Aha, jeszcze 1: jesli nie masz odblokowanej funkcji DVD/TV w trakcie jazdy, to sobie to zrób. Bardzo prosta operacja. Wpisz haslo na Youtube i zrobisz to samemu.
MetalMania - 14-05-2011, 16:40
Nie wiem czy to prawda, że iPod sam sobie kataloguje utwory po swojemu, czy można je wgrać tak jak na każdy dysk twardy- kopiuj- wklej ??
Antyey - 14-05-2011, 16:44
MetalMania napisał/a: | Nie wiem czy to prawda, że iPod sam sobie kataloguje utwory po swojemu, czy można je wgrać tak jak na każdy dysk twardy- kopiuj- wklej ?? |
Na iPod'a? Wgrać pewnie i można ale nie sądzę aby potrafił to odtworzyć iPod kataloguje wszystko po swojemu i nazwy katalogów/plików mp3 są własne urządzenia.
|
|
|