To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

sveno - 25-09-2013, 13:41

Fragu napisał/a:
A było tak bardzo niebezpiecznie bo?
bo było wąsko (miejscami do 2.5-3m tak, że autobus się ledwo mieścił) barierek brak, były tylko takie półmetrowe betonowe słupki, a i ich miejscami nie było, także w ekstremalnych miejscach był asfalt, 20-30cm "pobocza" a dalej tylko strome zbocze i kilkadziesiąt metrów do płaskiego terenu. Ponadto serpentyny z tak ostrymi zakrętami, że Galantem na pełnym skręcie ledwo mieściłem się w swoim pasie, a widzieliśmy jak jeden autobus brał taki zakręt na 3 razy. Swoją drogą to ciekawy jestem jak tacy kierowcy autobusów ( a mineliśmy ich kilka) siedzą na fotelu z takimi jajami :)
Fragu - 25-09-2013, 13:48

sveno, fajne przezycie :D A powiedz, czasami po mimo hamowania silnikiem hebli nei brakowalo? :wink:
sveno - 25-09-2013, 13:50

promatti napisał/a:
które zdjęcie masz na tapecie ? :P
:) Sustenpass kiedy byliśmy tam miesiąc temu autem brata:

Większa rozdzielczość, zdjęcie mojego autorstwa, także brać i tapetować pulpit :)

Za rok też tam będę, mam nadzieję, że razem z GoPro Black Edition nakręcę jakieś mrożące krew w żyłach przejazdy :)

sveno - 25-09-2013, 14:00

Fragu napisał/a:
sveno, fajne przezycie
żebyś wiedział :) wrócę tam nie raz.
Fragu napisał/a:
A powiedz, czasami po mimo hamowania silnikiem hebli nei brakowalo? :wink:
nie, wszystko ok, bo prędkości do 50-70km/h, można troszkę szybciej, ale pogoda plus mój prywatny ogranicznik prędkości na prawym fotelu nie pozwoliły na szaleństwa :)
Torp12 - 25-09-2013, 14:25

sveno napisał/a:
plus mój prywatny ogranicznik prędkości na prawym fotelu nie pozwoliły na szaleństwa :)

Te ograniczniki są najbardziej demotywujące :]

wookash83 - 25-09-2013, 16:33

nooo widoki ekstra :) ehh zazdroszczę trasy :)
sveno - 25-09-2013, 21:00

Słyszał coś ktoś o sprężynach Jamex? Są coś warte? Bo z Eibachami może być ciężko.
Ktoś ostatnio zaopatrywał się w amortyzatory Bilstein'a do Galanta na przód? Podrzucicie namiary na konkretny sklep?

deejay - 25-09-2013, 22:22

sveno napisał/a:
tomek84 napisał/a: sveno, ty masz 35 litrów? czy 35 litrów wchodzi? nominalna objętość to 47l, wchodziło 33l po podgięciu pływaka 35-36l.

tomek84 napisał/a:

Mało podgiołeś , mam to samo i u mnie wchodzi 41-42 litry :wink:

Tomii - 26-09-2013, 17:02

piękne widoczki i jeszcze lepsze drogi :)
Marcino - 26-09-2013, 21:57

sveno napisał/a:
Ktoś ostatnio zaopatrywał się w amortyzatory Bilstein'a do Galanta na przód? Podrzucicie namiary na konkretny sklep?

Namiarów nie mam ale szczerze polecam, już 3 rok im leci i są super. Chyba Juceman coś wyrwał z bilsteina ostatnio. SPrawdz w dziale amorki.

Tomii - 27-09-2013, 07:50

sveno napisał/a:

Sveno, tu masz namiar do przedstawiciela Eibach/Bilstein:
691-69-00-04 Paweł Nowak

krzychuzzz - 27-09-2013, 09:36

sveno napisał/a:
Słyszał coś ktoś o sprężynach Jamex?

kamil.ekonom chyba na takich już jakiś czas jeździ. Podpytaj.

D1VenO - 27-09-2013, 10:10

jamexa sobie odpuść. to są sprężynki do długopisów a nie samochodów.

czemu mówisz że ciężko z eibachami ? ja myślę że to najlepszy z wyborów. Jak nie ma ich na miejscu to poczekasz z tydzień i przyjdą. Ja nie miałem z tym żadnego problemu.

Tomek - 27-09-2013, 10:16

D1VenO napisał/a:
czemu mówisz że ciężko z eibachami ?

Sławkowi pewnie chodziło o używki
używki IMHO nie mają sensu, bo nówki są w dobrej cenie
ale jak Sławek szuka tylko 2 sztuk, to komplet mu niepotrzebny
ale co rusz ktoś na forum chce albo przednie albo tylne, to poczekać i się dogadać, kupić razem

Juiceman - 27-09-2013, 11:03

Tylnie KAW moge chetnie się pozbyć -30mm - jeden minus dla mnie sprężyny po numerach nadają się i wyłącznie do kombi heh.