[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
WreX - 01-09-2014, 15:04
tresorex napisał/a: | Czy przycisków UKP często się używa do przełączania czegokolwiek czy w większości po ustawieniu danych na wyświetlaczu się już nie grzebie? Pytam odnośnie tego czy zastąpienie oryginalnych przycisków zegarka jest wygodne czy lepiej montować je w innym miejscu w zasięgu rąk? |
Ja zawsze używam, tzn przy każdej jeździe, ale to zależy od indywidualnych preferencji. Ja mam zamontowane w schowku na okulary tak, że jak trzymam dłoń na lewarku od AT są w zasięgu kliknięcia, wg mnie jest bardzo praktycznie i optymalnie.
Tomek - 01-09-2014, 15:16
Cytat: |
Czy przycisków UKP często się używa do przełączania czegokolwiek czy w większości po ustawieniu danych na wyświetlaczu się już nie grzebie? Pytam odnośnie tego czy zastąpienie oryginalnych przycisków zegarka jest wygodne czy lepiej montować je w innym miejscu w zasięgu rąk? |
używasz po każdym tankowaniu
używasz do zmiany ekranów (dość często)
także wskazane umiejscowienie pod ręką
Tomasz87 - 02-09-2014, 03:18
ja używam inaczej...
w zasadzie to co potrzebne skonfigurowałem sobie na panelu użytkownika i ten włącza mi się domyślnie. Rzadko używam przycisków dlatego mi te, które zostały po zegarku zupełnie wystarczają...
Jak widać, dopiero podczas użytkowania będziesz wiedział co jest Ci potrzebne...
tresorex - 02-09-2014, 08:30
Myślicie że miejsce pod zegarami po prawej na ramce jest dobrym miejscem? Nie chcę robić w panelu z podgrzewaniem siedzeń ani w panelu opuszczania szyb.
Zhan - 03-09-2014, 09:14
U mnie świetnie sprawdza się sterowanie w zaadoptowanych do tego przełącznikach zintegrowanych pod kierownicą. Na dźwigni kierunkowskazów mam przycisk (tam gdzie normalnie jest chyba spryskiwanie lamp) a na dźwigni wycieraczek mam wybór (trzypozycyjnym pokrętłem tylnej wycieraczki od kombi) który przycisk jest aktywny. Działa to tak, że jak chcę na przykład przycisnąć środkowy przycisk UKP to ustawiam pokrętło wycieraczki na pozycji drugiej i wciskam przycisk po lewej stronie. Dla mnie jest to optymalne rozwiązanie bo po pierwsze bardzo ergonomiczne (prawie jak fabryczne) a po drugie nie trzeba wiercić żadnych dziur i montować na ogół średnio wyglądające przyciski. Minusem jest dość spora komplikacja zmontowania tego no i koszt przełączników. Oczywiście moje rozwiązanie jest tylko dla posiadaczy sedanów bez spryskiwaczy lamp.
tws - 06-09-2014, 16:06
Nowa aktualizacja do UKP v2.5.10:
http://www.reveltronics.c...10_Setup-PL.exe
Naprawione to, co zostało popsute w 2.5.9 (w ostatniej wersji pojawiły się nowe tryby uśpienia - w trybie czuwania nie działał prawidłowo zegar). Ponadto inne drobne poprawki.
Szczególne podziękowania dla @Zhan za wskazanie błędu dot. zegara, cierpliwość oraz pomoc w testach
UKP jakiś czas temu doczekało się strony na facebooku:
https://www.facebook.com/...208079622585893
Będą na niej zamieszczane bieżące komunikaty dot. UKP.
tresorex - 17-09-2014, 11:46
Gdzie macie zamocowaną centralkę UKP? Chciałem go przypiąć do ecu silnika ale może haczyć o obudowę ogrzewania... pod deską też nie mogę znaleźć miejsca żeby był dość blisko ecu i był łatwy dostęp do usb...
WreX - 17-09-2014, 11:58
tresorex, ja u siebie mam na opaskę przypiętą taśmę od LCD i molexa od czujników a centralkę jak chce do odpinam bez problemu i wyciągam, u mnie to się znajduje pod kierownicą wszystko.
Bartekkita - 29-09-2014, 10:29
z góry przepraszam jeżeli poruszone poniżej pytania już były. Przeczytałem cały temat przed założeniem UKP, ale wtedy nie zwracałem uwagi na te rzeczy
tws mam takie pytanie odnośnie rozbudowywania produktu. Nasze Galanty są dosyć słabo chronione przed kradzieżą w trakcie jazdy - Chociażby bagażnik w kombi. Ktoś podchodzi na światłach otwiera i kradnie. Czy dałoby się zrobić patent automatycznego zamykania auta np po przekroczeniu 10 km/h i następnie automatycznie otwierania np po wyłączeniu silnika? Do tego otwarcie w razie wypadku czyli np nagłe hamowanie do 0. Do pełnej wygody potrzebne by było jeszcze otwarcie z któregoś przycisku z UKP po za trzymaniu, ale bez wyłączania silnika - przypadek wysadzamy kogoś na światłach.
Pytanie do użytkowników: czy to normalne, że w Galancie AT przy dojeżdżaniu z wciśniętym hamulcem poniżej 50 km/h komputer przestaje wyświetlać 0.0 i pojawiają się wartości ok 5l/100km?
WreX - 29-09-2014, 11:00
Bartekkita napisał/a: | Pytanie do użytkowników: czy to normalne, że w Galancie AT przy dojeżdżaniu z wciśniętym hamulcem poniżej 50 km/h komputer przestaje wyświetlać 0.0 i pojawiają się wartości ok 5l/100km?
|
Normalne, dość rzadko na D potrafi pokazać 0.00 ale się zdarza, ja jak dojeżdżam do skrzyżowań rond itp często wrzucam tiptronic i ręcznie redukuje wtedy ładnie mi biegami hamuje.
Bartekkita - 30-09-2014, 10:04
WreX, dzięki
sveno - 30-09-2014, 10:07
Bartekkita napisał/a: | patent automatycznego zamykania auta np po przekroczeniu 10 km/h i następnie automatycznie otwierania np po wyłączeniu silnika? Do tego otwarcie w razie wypadku czyli np nagłe hamowanie do 0. Do pełnej wygody potrzebne by było jeszcze otwarcie z któregoś przycisku z UKP po za trzymaniu, ale bez wyłączania silnika - przypadek wysadzamy kogoś na światłach. | zestawy centralnych zamków mają takie funkcje
tresorex - 30-09-2014, 12:47
Coś nie działa u mnie liczenie przyspieszeń... ustawiam ten ekran, startuję, prędkość po lewej wzrasta ale po prawej wciąż jest 0.00... co jest nie tak?
Jak aktywować ekran hamowań? W programie mam te ustawienia a w UKP nie ma w ogóle tego ekranu...
jAZZMAN - 30-09-2014, 13:24
tresorex, musisz wyresetować ekran pomiaru przyspieszeń, jak dobrze pamiętam trzeba na ekranie przyspieszeń przytrzymać klawisz 3, buzer (jak podłączyłeś) piknie i po ruszeniu zaczyna się pomiar.
WreX - 30-09-2014, 14:24
jAZZMAN napisał/a: | tresorex, musisz wyresetować ekran pomiaru przyspieszeń, jak dobrze pamiętam trzeba na ekranie przyspieszeń przytrzymać klawisz 3, buzer (jak podłączyłeś) piknie i po ruszeniu zaczyna się pomiar. |
yyy nigdy tak nie próbowałem ale ja zawsze podczas jazdy, klikam 2 albo 3 klawiszem bo nigdy nie pamiętam którym się resetowało, aż zacznie liczyć, jak widzisz ze leci czas stajesz, klikasz znów ten sam klawisz i Ci zeruje czasy, ale wtedy już od razu po ruszeniu wystartuje stoper.
|
|
|