[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
2pac - 08-08-2012, 15:09
major napisał/a: | 2pac, trochę nie zrozumiałem Twojego posta
Polecasz reduktor GOLD do ekonomicznej czy do dynamicznej jazdy? |
poprawiłem jedno słowo i już powinno być jednoznacznie (dynamiczna jazda = Gold)
co do polecania, to nie mogę polecać, jak czegoś nie używałem - poleca go m. in. Owczar i z tego co on pisze, to w OL tylko on daje radę
Owczar - 08-08-2012, 15:15
2pac napisał/a: | to w OL tylko on daje radę |
Nie tylko on Scorpion GT też, ale biorąc pod uwagę, że jest skazany na awarię, to w tej kategorii cenowej nie ma wielkiego wyboru.
Dwa zavoli N dają radę jeszcze lepiej, ale więcej pracy przy montażu.
arturj123 - 08-08-2012, 18:31
Ostatnimi czasu zamarzyło mi się poprawić nieco swoją instalację LPG w moim aucie. Pierwsze co chciałbym zrobić to podpiąć sondy lambdy pod ECU i zmiana zasilania na fi8.
W moim przypadku są dwie lambdy, czy obydwie bez problemu mogę wpiąć pod STAG-a?
Na samym początku sprawdzę czy sondy nadal sprawne po 15 latach.
Mam przewód USB, program do tego ECU, więc w najbliższym czasie wykresy po podpięciu sond.
Sory za lenistwo, pewnie pytanie już padało, w najbliższym czasie postudiuję lekturę już 124 stronicową.
Konfiguracja gazu:
reduktor Tomasetto Artic, wtryskiwacze Valtek Rail Type 30 3 Ohm, STAG 4 (bez ECU i bez +), zasilanie fi6.
wyderka - 08-08-2012, 18:47
do wymiany reduktor i wtryski, miedź 6 wystarczy
JayChyl - 08-08-2012, 18:48
Pamietajcie. Wtryskiwacze Valtec = zło. Jeżeli je masz i przejechałeś na nich ponad 3000km, wyrzuć w kosz.
Taka rada . Kilku znajomych już przez to przechodziło. Valtek'i trzeba ciągle regulować, sa z nimi ogólnie same problemy. Gazownicy robiący instalację w takich samochodach jak Galant z silnikiem 2.5 V6 powinni wiedzieć, że Valtek = zło. Jeżeli nie wiedzą, to omijać szerokim łukiem takie zakłady.
Co do reduktora, to na pewnym forum lpg opinie o Tomasetto są marne.
Dobry reduktor w dobrej cenie dla Gala 2.5 V6 to Zavoli Zeta S.
arturj123 - 08-08-2012, 19:00
W moim przypadku Galant EA2A czyli 2.0 136KM
Radzicie wymienić reduktor Tomasetto Artic, na np. KME Silver?
Nie stać mnie na coś droższego, czy ten będzie lepszy od obecnego?
Wtryki marzą mi się HANA, ale puki co nie mogę pozwolić sobie na takie wydatki.
Rurki fi6 wystarczą?
Wtryski przejechane mają ok.20kkm
JayChyl - 08-08-2012, 19:01
arturj123 napisał/a: | W moim przypadku Galant EA2A czyli 2.0 136KM
Radzicie wymienić reduktor Tomasetto Artic, na np. KME Silver?
Nie stać mnie na coś droższego, czy ten będzie lepszy od obecnego?
Wtryki marzą mi się HANA, ale puki co nie mogę pozwolić sobie na takie wydatki.
Rurki fi6 wystarczą?
Wtryski przejechane mają ok.20kkm |
Hana są na wyrost jak dla takiego Gala jak Twój czy mój.
Wystarczą OMVL'e
Owczar - 09-08-2012, 01:08
arturj123 napisał/a: | W moim przypadku są dwie lambdy, czy obydwie bez problemu mogę wpiąć pod STAG-a? |
Wystarczy tylko ta przed katem.
Miedź 6mm spokojnie obrobi 2.0.
JayChyl napisał/a: | Dobry reduktor w dobrej cenie dla Gala 2.5 V6 to Zavoli Zeta S. |
Do 2,5? To to samo co Zavoli N z mocniejszymi sprężynami żeby zapewnić możliwość regulacji wyższego ciśnienia. Wyższe ciśnienie powoduje duże przyrosty po cut offie.
JayChyl napisał/a: | Hana są na wyrost jak dla takiego Gala jak Twój czy mój. |
Nie wiem jak 2.0 ale V6 jest czuły na nierówne dawkowanie gazu, dlatego Hany nie są na wyrost. Poza tym że są precyzyjne to są także ciche, więc nie wiem co znaczy na wyrost.
arturj123 - 09-08-2012, 01:44
Ale podpięcie drugiej sondy również nie zaszkodzi?
W takim razie fi6 zostawiam.
Na pierwszy strzał na pewno wtryski bo to jest porażka jakie z nimi problemy:)
Zolar - 09-08-2012, 10:06
Odnośnie wtryskiwaczy. U mnie w V6 zamontowałem Reg OMVL z Zavoli S na Stag'u 300 i piłuję czasem do odcięcia. Nie zauważyłem żadnych problemów po przejechaniu już 20kkm. Na przeglądzie nawet nie trzeba było ich regulować.
fredfm - 09-08-2012, 11:16
Koledzy jest jeszcze coś takiego jak AC R01. Mam takowy zamontowany (wersja 250KM) i mogę jedynie polecić. Bardzo stabilny ciśnieniowo, termicznie i co ważne na pewno tańszy od golda, którego nawiasem mówiąc na lpg.forum nie do końca polecają....
Owczar - 09-08-2012, 12:13
Zolar napisał/a: | z Zavoli S na Stag'u 300 i piłuję czasem do odcięcia. Nie zauważyłem żadnych problemów po przejechaniu już 20kkm. |
Chciałbym zobaczyć oscylogram przy tym pałowaniu do odcięcia.
fredfm napisał/a: | Bardzo stabilny ciśnieniowo, termicznie i co ważne na pewno tańszy od golda, |
To wniosek na podstawie oscylogramów z V6? Czy na podstawie tego co piszą na forum-lpg? Na tamtym forum warto zwrócić uwagę kto poleca AC-R01. Nie twierdzę, że jest to zły reduktor, ale dziwnym trafem mocno promują go osoby, które są autoryzowanymi partnerami AC.
Gold ma swoje wady, m.in nie najlepszą termikę, aczkolwiek pod tym względem wyrabia w V6. Ma też ten nieszczęsny elektrozawór.
Zolar - 09-08-2012, 12:18
Owczar napisał/a: | Zolar napisał/a: | z Zavoli S na Stag'u 300 i piłuję czasem do odcięcia. Nie zauważyłem żadnych problemów po przejechaniu już 20kkm. |
Chciałbym zobaczyć oscylogram przy tym pałowaniu do odcięcia. |
Nie zobaczysz.
Juiceman - 09-08-2012, 12:19
JayChyl napisał/a: | Pamietajcie. Wtryskiwacze Valtec = zło. Jeżeli je masz i przejechałeś na nich ponad 3000km, wyrzuć w kosz. |
Kurde, dawno takiej bzdury nie czytałem xD bo to zło u mnie nadal się dobrze sprawuje hehe a jest już po 30k i co ? wyjątek?! hehe
Owczar - 09-08-2012, 12:23
Zolar napisał/a: | Nie zobaczysz. |
No właśnie... ale argumenty mam i działa do mnie nie przemawiają. Na to działanie składa się mnóstwo czynników w tym ustawienia progów przełączania, dotrysków PB itd. W galancie prędzej bym się skłaniał ku ACR01 niż ku Zavoli S.
|
|
|