Nasze Miśki - Jak wino...
sveno - 28-09-2013, 11:36
Tomii napisał/a: | Sveno, tu masz namiar do przedstawiciela Eibach/Bilstein:
691-69-00-04 Paweł Nowak | dzięki, leci "pomógł"
tomek84 napisał/a: | Sławkowi pewnie chodziło o używki
używki IMHO nie mają sensu, bo nówki są w dobrej cenie
ale jak Sławek szuka tylko 2 sztuk, to komplet mu niepotrzebny | dokładnie, potrzebuje tylko przednich, mogą być nowe, ale gdzie nie dzwonie to sprzedają tylko w kompletach, ktoś chętny na Eibachy na tył?
Z aktualności: przytargałem z Tarnowa:
Już się miałem brać za podmiankę, bo lepiej jeździć z czarną klapą niż z dziurawą, ale jak zobaczyłem ile będzie z tym roboty i że potem będę musiał zrobić to drugi raz po malowaniu, to sobie darowałem.
Właśnie, macie jakiś sprawdzony klej do emblematów/znaczków?
No i kolejna zagwozdka: w drodze powrotnej ze Szwajcarii cały czas jechałem 130-140km/h na tempomacie i bez klimy, w drodze powrotnej z Tarnowa tempomat zapięty na 130, bez klimy, ładunek podobny. I co? Na niemieckich autostradach Galant spalił około 10.5l a w Polsce 12l (dane z kompa, które potwierdzają się na stacji z dokładnością +/- 0.1l) . Mamy inny gaz czy coś się popsuło? Przeprowadziłem się i teraz pod domem mam BP i chyba będę się tu tankował.
A propos przeprowadzki: mi się tu marzy gleba, Tomek namawia na 17 cali na lato, a tu dojazd do bloku mam taki:
A ten brudas po lewej to mój Galant, wstyd się przyznać ale od ponad 2000km nie myty jadę mu zrobić małe SPA.
A 17'' na lato coraz bardziej mi po głowie chodzi:
Fragu - 28-09-2013, 12:00
Fele ładne ! Zakładaj.
A dojazdem nei ma co sie przejmowac - idzie srodkiem wziac te najglebsze
krzychuzzz - 28-09-2013, 12:17
sveno napisał/a: | No i kolejna zagwozdka: w drodze powrotnej ze Szwajcarii cały czas jechałem 130-140km/h na tempomacie i bez klimy, w drodze powrotnej z Tarnowa tempomat zapięty na 130, bez klimy, ładunek podobny. I co? Na niemieckich autostradach Galant spalił około 10.5l a w Polsce 12l (dane z kompa, które potwierdzają się na stacji z dokładnością +/- 0.1l) . Mamy inny gaz czy coś się popsuło? Przeprowadziłem się i teraz pod domem mam BP i chyba będę się tu tankował. |
Nie wiem czemu Cię to dziwi. Dla mnie to oczywiste ze nasze paliwo ni jak ma się do niemieckiego. Z moich subiektywnych odczuć niemiecka "super" czyli 95 odpowiada polskiej 98. Co do gazu to się nie wypowiem bo nie miałem przyjemnosci porównać.
Co do BP to ostatnio się troche sparzyłem. Zatankowałem Porsche pod korek 98 na stacji w Siedlcach i samochód przestał jechać. Po wyjeżdzeniu do zera i zalaniu Vervy 98 wszystko wróciło do normy. Galanta też od dłuższego czasu tankuje 98 bo w porównaniu do 95 na 50 litrach paliwa jest drożej o...10 zł a auto jest wyrażniej żwawsze.
IMHO felgi tragiczne
D1VenO - 28-09-2013, 12:23
17 w galu jest maława, a taki wzorek z rantem wizualnie ja jeszcze pomniejsza. Sam wzór też raczej nie zaciekawy. Wal duże łopaty jak ja i danio. OEM avanca wygląda naprawdę spoko i na większą niż jest w rezultacie ;P
Jak byś się uparł to sprzedałem używki komplet eibachów userowi KOJEC, nie zdążył ich założyć a prawdopodobnie sprzedam mu swój gwint bo moje auto będzie do sprzedania szło. Więc trzeba opylić sprzęt puki jest kupiec
sveno - 28-09-2013, 12:36
Fragu napisał/a: | Fele ładne ! Zakładaj.
|
krzychuzzz napisał/a: | IMHO felgi tragiczne |
Felgi wyszukane i wrzucone na szybko (jedyne z ciekawszych na alle w Krakowie)
D1VenO napisał/a: | Wal duże łopaty jak ja i danio | też takie lubię. Trochę poszukałem i :
http://allegro.pl/4-x-114...3567683000.html te do odnowienia/malowania.
Lub klasyczne Borbety:
http://allegro.pl/alufelg...3568750592.html widziałem kiedyś Galanta na takich i podobał mi się zrobić z nimi tak jak kochajj ze swoimi: wywalić dekielki i przefrezować środek. Tylko czy 8'' to nie za szeroko do Galanta?
Tomii - 28-09-2013, 12:45
ooo Alessio, pomalować na srebrno i będą całkiem takie jak moje
fj_mike - 28-09-2013, 13:51
sveno, felgi są świetne
D1VenO - 28-09-2013, 14:20
Tomek dał trochę siana za domalowanie i frez, przy jego felgach to była opłacalna modyfikacja. Do lata masz sporo czasu więc wypatruj zimowych promocji na allegroszu. Ja swoje felgi kupiłem okazyjnie za 290zł bo były przytyrane. Ale sam to sobie ogarnąłem szlifując maszynkami i polakierowałem. Ale czasem naprawde warto wydać troche więcej niż kupić tanio a potem renowacja 2 razy tyle
życzę udanych przemyślanych łowów.
Sunderland86 - 28-09-2013, 20:01
sveno napisał/a: | Właśnie, macie jakiś sprawdzony klej do emblematów/znaczków? |
Taśma dwustronna 3M.
sveno - 28-09-2013, 20:07
Nie wytrzymałem, zadzwoniłem, pojechałem i przymierzyłem.
Nic nie wystaje i nie obciera, opony to 215/45/R17 a ET=40
To chyba nie to...
Tomii - 28-09-2013, 20:47
nie jest źle, ale Alessio ładniejsze
Hugo - 28-09-2013, 21:42
krzychuzzz napisał/a: | IMHO felgi tragiczne | Racja. sveno napisał/a: | opony to 215/45/R17 a ET=40 | Idealne, ale felgi fuj. D1VenO napisał/a: | Wal duże łopaty | O tak
komarsnk - 29-09-2013, 08:54
D1VenO napisał/a: | Wal duże łopaty |
Albo drobną szprychę ale bez ranta ATS DTM wyglądają fajnie na aucie:)
D1VenO - 29-09-2013, 10:48
trzeba sprawdzone wzorce powielać.
ta felga jest dla mnie wręcz idealnie stworzona do galanta szkoda że pasuje tylko na 5x114.
zazdroszcze swinksowi ich ;P
danino88 - 29-09-2013, 12:13
zmienić 4 na 5 srub nie jest problem a według mnie same korzyści felgi + hamulce
|
|
|