To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Mazowiecki ShoutBox

Piwor - 28-04-2014, 19:25

Owczar, pytałem, czy są do kupienia nowe opony do dojazdówek.
bongo_22 - 28-04-2014, 22:12

Piwor, ja się z czymś takim nie spotkałem. Bo oczywiście nie mówimy o nowych nie używanych oponach dojazdowych z 2000 roku ;-) Dla mnie osobiście nie ma różnicy (oprócz gabarytów), czy jeżdżę z 15 letnim zapasem czy dojazdówką. Miałem u siebie jako zapas nową, nie używaną, fabrycznie zamontowaną oponę Bridgestone'a, którą ze względu na butlę "w kole" wymieniłem na nową, nie używaną, fabrycznie zamontowaną (w innym samochodzie z tym samym rozstawem śrub) dojazdówkę. I ma ona dla mnie spełnić tylko jedno zadanie - dojechać max kilkadziesiąt kilometrów do najbliższego wulkanizatora. Nie wybieram się na niej w trasą, więc w porównaniu z tym na czym jeżdżą niektórzy na co dzień, taka opona mi wystarczy. Aczkolwiek na dojazdówce po maździe mojego ojca z 1987 r, pomimo, że jest "nowa" nie używana, to nie wiem czy bym się odważył jechać :-)
Owczar - 29-04-2014, 00:06

Są w cenie ok 350 zł. Stąd te 400 za całe koło. :)
Piwor - 29-04-2014, 21:47

bongo_22, ja rozumiem, spoko. ;)
Misiek :) - 13-05-2014, 13:16

Hubeeert napisał/a:
Misiek jak się widzimy face to face to mówisz coś innego, na Forum za to zgrywasz obrońcę uciśnionych - albo jest Ciebie dwóch, albo jesteś jak chorągiewka.

Podobnie jak większość uważam, że był spam ze strony m6riano. Nie bronie Go, wiem z grubsza z obu stron dlaczego Marian pożegnał się z forum i w tej kwestii nie zamierzam z nikim dyskutować, czy bronić.
Prawda jest taka, że pomimo spamu i momentami bycia natrętnym Marian, Mariusz czy m6riano (jak zwał tak zwał) wprowadzał życie, ruch i starał sie coś zrobić, coś nowego, coś zmienić, a czasem, żeby po prostu się działo. W momencie jak moderatorzy (miałem takie wrażenie) nic nie robili poza zmianą daty w temacie m6riano (głównie na fejsie) zaczynał dyskusje, starał przejąć inicjatywę...
Nie jestem jak chorągiewka, jestem jeden i o Marianie od kilku lat mam swoje niezmienne zdanie. Jak każdy ma swoje wady, ma też i zalety. Nie chce na publicznym o tym dyskutować, to nie jest miejsce do tego.
P.S.
Jeśli w rozmowie z Tobą powiedziałem kilka wad czy że coś mnie wkurza u kogoś a na forum napiszę coś pozytywnego o tej osobie to nie znaczy, ze jestem dwulicowy, jak chorągiewka itp... Staram sie wypowiadać w kontekście rozmowy i jak ktoś w tej sprawie przeskrobał to nie bronić za bardzo a jak zrobił coś pozytywnego to nie ganić.

Joann - 13-05-2014, 14:05

Hubeeert napisał/a:

Misiek jak się widzimy face to face to mówisz coś innego, na Forum za to zgrywasz obrońcę uciśnionych - albo jest Ciebie dwóch, albo jesteś jak chorągiewka.

Nie przeszkadza mi Twoje zdanie po prostu miło by było gdybyś zdecydował się mieć jedno.

Ja bym raczej Tobie Hubert zarzuciła, że jesteś jak chorągiewka :P ale mniejsza o to... z takim podejściem to to forum niedługo zginie bo więcej jest martwego tłumu niż ludzi udzielających się.

cns80 - 13-05-2014, 15:14

Jakoś do dziś nie zginęło to może jeszcze trochę nie zginie. Jak na razie mocno krytykowana (także swego czasu przeze mnie) wizja Huberta się sprawdza, a fora, którym pozwolono przerodzić się w klony fejsbuka zdychają jedno po drugim.

A o ile Hubert mnie wkurza swoim oślim uporem to jednak ciężko mu zarzucić bycie chorągiewką ;)

Mam takie wrażenie że niektórzy nie dostrzegają różnicy między:
- tym konkretnym forum
- gadu-gadu
- fejsbukiem, tłiterem itd
- komentarzami na portalu onet lub tvnwarszawa.
I stad wynikają pewne rozbieżności co do wizji jego funkcjonowania. Z upływem czasu stwierdzam że Hubert i tak pozwolił na dużo większy burdel i spam niż miało to miejsce np w 2006 :)

Joann - 13-05-2014, 15:25

cns80 napisał/a:
Z upływem czasu stwierdzam że Hubert i tak pozwolił na dużo większy burdel i spam niż miało to miejsce np w 2006 :)

Niestety czasy się zmieniają, ludzie też a co za tym idzie funkcjonowanie portali czy for społecznościowych dlatego pozostaje albo stanąć w miejscu albo pozwolić na małe zmiany i nie mówię tu jak to napisałeś o "burdelu"
A poza tym w czym przeszkadza by utworzyć np. wydarzenie na fb itp.? Ja jeszcze do niedawna prawie w ogóle nie zaglądałam na forum (m. in ze względu na to że nie mam za często dostępu do kompa i robię wszystko na telefonie gdzie nie jest zbyt wygodnie czytać forum...) i dowiadywałam się albo od Miśka o rzeczach ważnych i ważniejszych. FB przypominał mi o spotach :) i myślę że wiele osób się ze mną zgodzi choć pewnie się nie odezwą z różnych (wiadomych bądź nie) powodów :P
Co nie zmienia faktu, że jestem przeciwniczką tego by całe życie klubowe i forum przeniosło się na fejsa...

Sycior - 13-05-2014, 18:40

Nie powinno się przenieść, ale fanpage i wydarzenia na FB mogłyby być jako dodatek do forum, ci co rzadziej tutaj zaglądają a na FB częściej mogliby się dowiedzieć o spotach itd. Joann ewentualnie możesz spróbować aplikację tapatalk do obsługi forum, chyba że już jej próbowałaś i Ci nie pasuje ;p
cns80 - 13-05-2014, 22:17

Joann napisał/a:
A poza tym w czym przeszkadza by utworzyć np. wydarzenie na fb itp.?
No właśnie nic. Dlatego proponuję oddać fejsbukowi co fejsbukowe i nie robić tego tutaj tylko tam. On zniesie każdego najbardziej debilnego posta - ja niestety nie dlatego tak sobie cenię to forum i dlatego nie mam konta na fejsiku :roll:

Joann napisał/a:
Niestety czasy się zmieniają, ludzie też a co za tym idzie funkcjonowanie portali czy for społecznościowych dlatego pozostaje albo stanąć w miejscu albo pozwolić na małe zmiany i nie mówię tu jak to napisałeś o "burdelu"
Z jednej strony masz rację, bo tylko krowa (i Hubcio :) ) nie zmienia poglądów, a z drugiej to forum jest taki jakie jest właśnie dlatego że jest prawie takie samo jak 8 lat temu. W międzyczasie vectra unlimited się wykończyła, vectra klub polska jest pełen napinek, golf to istna dyskoteka, Mitsubishi Klub Polska 3 razy zjadło własny ogon, zafira klub polska rozpadło się na dwa fora, a coltmanii już nie da się czytać. Dalszych przykładów nawet nie chce mi się przytaczać ;)
Joann - 13-05-2014, 22:55

Można też podać przykład, że sporo Mitsumaniaków zwłaszcza tych, którzy zostali wyrzuceni z forum zebrało się i stworzyło nowy klub i forum, które jakoś funkcjonuje i "burdelu" tam nie ma. Co do Coltmanii jestem i tam zalogowana i jakoś da się to czytać a nawet sam wygląd forum zachęca do tego by je czytać i tam zaglądać. Tutaj niestety jest wszystko naćkane i nieprzejrzyste...
Świata się nie zbawi i czasami z niektórymi rzeczami trzeba się prędzej czy później pogodzić. Dla mnie nie tyle ważne jest forum co klub i ludzie oraz więzi więc nawet gdyby to forum upadło z jakiś przyczyn to ci ludzie, którym by zależało i tak by się spotykali i utrzymywali ze sobą kontakt. Ja na pewno do takich osób należę i nie pozwolę by np. ktoś źle mówił o klubowiczach czy klubie będąc samym nie w porządku

bongo_22 - 14-05-2014, 00:11

Misiek :) napisał/a:

...Prawda jest taka, że pomimo spamu i momentami bycia natrętnym Marian, Mariusz czy m6riano (jak zwał tak zwał) wprowadzał życie, ruch i starał sie coś zrobić, coś nowego, coś zmienić, a czasem, żeby po prostu się działo. W momencie jak moderatorzy (miałem takie wrażenie) nic nie robili poza zmianą daty w temacie m6riano (głównie na fejsie) zaczynał dyskusje, starał przejąć inicjatywę...

Misiek, mylisz pojęcia. Moderator to nie Kaowiec (dla niewtajemniczonych -> KO). Nie ma zorganizować Ci czasu i rozrywki, ale zadbać o jako taki porządek w dziale, za który jest odpowiedzialny. Rolę Kaowca pełnił w pewien sposób m6riano. I był w tym całkiem niezły, pomimo, że łączyło się to z zalewem spamu (co dalej ma miejsce na FB). Rozumiem, że potrzebujesz osoby, która wskaże kierunek, ale jego już tu nie ma. Jednak nikt nikomu nie broni wychodzić z własnymi inicjatywami. Byleby tylko były zgodne z regulaminem forum. Jeśli każdy będzie tylko czekał na innych, to prawdopodobnie będzie lekka stagnacja, ale forum
cns80 napisał/a:
Jakoś do dziś nie zginęło to może jeszcze trochę nie zginie.
Więc jeśli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł, inicjatywę to zapraszam do podzielenia się z innymi użytkownikami. Może to będzie coś naprawdę wartościowego. Na pewno wywoła dyskusję, a ta jest właśnie istotą forum :-)
Piwor - 14-05-2014, 01:14

I to jest właściwie świetna puenta.
cns80 - 14-05-2014, 07:49

Joann napisał/a:
Można też podać przykład, że sporo Mitsumaniaków zwłaszcza tych, którzy zostali wyrzuceni z forum zebrało się i stworzyło nowy klub i forum, które jakoś funkcjonuje i "burdelu" tam nie ma.
I świetnie. Dzięki temu robią tam to czego nie mogli robić tu, a ja nie muszę czytać tu tego co dzieje się tam :P I nikt nikomu nie broni zmienić forum, albo być na obu naraz. Wolny kraj, ale pod warunkiem przestrzegania zasad.

Joann napisał/a:
Co do Coltmanii jestem i tam zalogowana i jakoś da się to czytać a nawet sam wygląd forum zachęca do tego by je czytać i tam zaglądać. Tutaj niestety jest wszystko naćkane i nieprzejrzyste...
Widzisz... mamy odmienne zdanie. Tylko ja nie mam zamiaru robić z coltmanii forum podobnego do MM, a niektórzy mitsumaniacy próbują z MM robić drugą coltmanię czy fejsbuka. Ja się z tym nie godzę i głośno wyrażam swój sprzeciw.

Joann napisał/a:
Dla mnie nie tyle ważne jest forum co klub i ludzie oraz więzi więc nawet gdyby to forum upadło z jakiś przyczyn to ci ludzie, którym by zależało i tak by się spotykali i utrzymywali ze sobą kontakt.
Dla mnie też. Dlatego mimo że wielu moich kolegów zrezygnowało widząc co się dzieje na tym forum, to ja nadal mam z nimi kontakt i bycie lub nie bycie na forum tego nie zmieni.

bongo_22 napisał/a:
Jednak nikt nikomu nie broni wychodzić z własnymi inicjatywami. Byleby tylko były zgodne z regulaminem forum. Jeśli każdy będzie tylko czekał na innych, to prawdopodobnie będzie lekka stagnacja, ale forum
Ponieważ kiedyś padały pomysły, które nie licowały z godnością mitsumaniaka to zanim się coś przedstawiło na forum uzgadniało się to z modem. Nie wiem jakie tu teraz panują zwyczaje, ale proponuję zapytać "góry".
I nie ma co czekać na innych tylko tak jak bongo_22 napisał trzeba samemu coś wymyślić. Misiek :) , Ciebie jest wszędzie pełno więc nie uwierzę że potrzebujesz prowadzenia za rączkę przez Mariana. Sam też coś wymyślisz ;)

koszmarek - 14-05-2014, 09:58

Sycior napisał/a:
możesz spróbować aplikację tapatalk do obsługi forum

pod hasłem Mitsumaniaki nie ma w aplikacji forum. Chyba, że nazywa się inaczej ?