Mazowieckie - Mazowiecki ShoutBox
Piwor - 28-04-2014, 19:25
Owczar, pytałem, czy są do kupienia nowe opony do dojazdówek.
bongo_22 - 28-04-2014, 22:12
Piwor, ja się z czymś takim nie spotkałem. Bo oczywiście nie mówimy o nowych nie używanych oponach dojazdowych z 2000 roku Dla mnie osobiście nie ma różnicy (oprócz gabarytów), czy jeżdżę z 15 letnim zapasem czy dojazdówką. Miałem u siebie jako zapas nową, nie używaną, fabrycznie zamontowaną oponę Bridgestone'a, którą ze względu na butlę "w kole" wymieniłem na nową, nie używaną, fabrycznie zamontowaną (w innym samochodzie z tym samym rozstawem śrub) dojazdówkę. I ma ona dla mnie spełnić tylko jedno zadanie - dojechać max kilkadziesiąt kilometrów do najbliższego wulkanizatora. Nie wybieram się na niej w trasą, więc w porównaniu z tym na czym jeżdżą niektórzy na co dzień, taka opona mi wystarczy. Aczkolwiek na dojazdówce po maździe mojego ojca z 1987 r, pomimo, że jest "nowa" nie używana, to nie wiem czy bym się odważył jechać
Owczar - 29-04-2014, 00:06
Są w cenie ok 350 zł. Stąd te 400 za całe koło.
Piwor - 29-04-2014, 21:47
bongo_22, ja rozumiem, spoko.
Misiek :) - 13-05-2014, 13:16
Hubeeert napisał/a: | Misiek jak się widzimy face to face to mówisz coś innego, na Forum za to zgrywasz obrońcę uciśnionych - albo jest Ciebie dwóch, albo jesteś jak chorągiewka.
|
Podobnie jak większość uważam, że był spam ze strony m6riano. Nie bronie Go, wiem z grubsza z obu stron dlaczego Marian pożegnał się z forum i w tej kwestii nie zamierzam z nikim dyskutować, czy bronić.
Prawda jest taka, że pomimo spamu i momentami bycia natrętnym Marian, Mariusz czy m6riano (jak zwał tak zwał) wprowadzał życie, ruch i starał sie coś zrobić, coś nowego, coś zmienić, a czasem, żeby po prostu się działo. W momencie jak moderatorzy (miałem takie wrażenie) nic nie robili poza zmianą daty w temacie m6riano (głównie na fejsie) zaczynał dyskusje, starał przejąć inicjatywę...
Nie jestem jak chorągiewka, jestem jeden i o Marianie od kilku lat mam swoje niezmienne zdanie. Jak każdy ma swoje wady, ma też i zalety. Nie chce na publicznym o tym dyskutować, to nie jest miejsce do tego.
P.S.
Jeśli w rozmowie z Tobą powiedziałem kilka wad czy że coś mnie wkurza u kogoś a na forum napiszę coś pozytywnego o tej osobie to nie znaczy, ze jestem dwulicowy, jak chorągiewka itp... Staram sie wypowiadać w kontekście rozmowy i jak ktoś w tej sprawie przeskrobał to nie bronić za bardzo a jak zrobił coś pozytywnego to nie ganić.
Joann - 13-05-2014, 14:05
Hubeeert napisał/a: |
Misiek jak się widzimy face to face to mówisz coś innego, na Forum za to zgrywasz obrońcę uciśnionych - albo jest Ciebie dwóch, albo jesteś jak chorągiewka.
Nie przeszkadza mi Twoje zdanie po prostu miło by było gdybyś zdecydował się mieć jedno. |
Ja bym raczej Tobie Hubert zarzuciła, że jesteś jak chorągiewka ale mniejsza o to... z takim podejściem to to forum niedługo zginie bo więcej jest martwego tłumu niż ludzi udzielających się.
cns80 - 13-05-2014, 15:14
Jakoś do dziś nie zginęło to może jeszcze trochę nie zginie. Jak na razie mocno krytykowana (także swego czasu przeze mnie) wizja Huberta się sprawdza, a fora, którym pozwolono przerodzić się w klony fejsbuka zdychają jedno po drugim.
A o ile Hubert mnie wkurza swoim oślim uporem to jednak ciężko mu zarzucić bycie chorągiewką
Mam takie wrażenie że niektórzy nie dostrzegają różnicy między:
- tym konkretnym forum
- gadu-gadu
- fejsbukiem, tłiterem itd
- komentarzami na portalu onet lub tvnwarszawa.
I stad wynikają pewne rozbieżności co do wizji jego funkcjonowania. Z upływem czasu stwierdzam że Hubert i tak pozwolił na dużo większy burdel i spam niż miało to miejsce np w 2006
Joann - 13-05-2014, 15:25
cns80 napisał/a: | Z upływem czasu stwierdzam że Hubert i tak pozwolił na dużo większy burdel i spam niż miało to miejsce np w 2006 |
Niestety czasy się zmieniają, ludzie też a co za tym idzie funkcjonowanie portali czy for społecznościowych dlatego pozostaje albo stanąć w miejscu albo pozwolić na małe zmiany i nie mówię tu jak to napisałeś o "burdelu"
A poza tym w czym przeszkadza by utworzyć np. wydarzenie na fb itp.? Ja jeszcze do niedawna prawie w ogóle nie zaglądałam na forum (m. in ze względu na to że nie mam za często dostępu do kompa i robię wszystko na telefonie gdzie nie jest zbyt wygodnie czytać forum...) i dowiadywałam się albo od Miśka o rzeczach ważnych i ważniejszych. FB przypominał mi o spotach i myślę że wiele osób się ze mną zgodzi choć pewnie się nie odezwą z różnych (wiadomych bądź nie) powodów
Co nie zmienia faktu, że jestem przeciwniczką tego by całe życie klubowe i forum przeniosło się na fejsa...
Sycior - 13-05-2014, 18:40
Nie powinno się przenieść, ale fanpage i wydarzenia na FB mogłyby być jako dodatek do forum, ci co rzadziej tutaj zaglądają a na FB częściej mogliby się dowiedzieć o spotach itd. Joann ewentualnie możesz spróbować aplikację tapatalk do obsługi forum, chyba że już jej próbowałaś i Ci nie pasuje ;p
cns80 - 13-05-2014, 22:17
Joann napisał/a: | A poza tym w czym przeszkadza by utworzyć np. wydarzenie na fb itp.? | No właśnie nic. Dlatego proponuję oddać fejsbukowi co fejsbukowe i nie robić tego tutaj tylko tam. On zniesie każdego najbardziej debilnego posta - ja niestety nie dlatego tak sobie cenię to forum i dlatego nie mam konta na fejsiku
Joann napisał/a: | Niestety czasy się zmieniają, ludzie też a co za tym idzie funkcjonowanie portali czy for społecznościowych dlatego pozostaje albo stanąć w miejscu albo pozwolić na małe zmiany i nie mówię tu jak to napisałeś o "burdelu" | Z jednej strony masz rację, bo tylko krowa (i Hubcio ) nie zmienia poglądów, a z drugiej to forum jest taki jakie jest właśnie dlatego że jest prawie takie samo jak 8 lat temu. W międzyczasie vectra unlimited się wykończyła, vectra klub polska jest pełen napinek, golf to istna dyskoteka, Mitsubishi Klub Polska 3 razy zjadło własny ogon, zafira klub polska rozpadło się na dwa fora, a coltmanii już nie da się czytać. Dalszych przykładów nawet nie chce mi się przytaczać
Joann - 13-05-2014, 22:55
Można też podać przykład, że sporo Mitsumaniaków zwłaszcza tych, którzy zostali wyrzuceni z forum zebrało się i stworzyło nowy klub i forum, które jakoś funkcjonuje i "burdelu" tam nie ma. Co do Coltmanii jestem i tam zalogowana i jakoś da się to czytać a nawet sam wygląd forum zachęca do tego by je czytać i tam zaglądać. Tutaj niestety jest wszystko naćkane i nieprzejrzyste...
Świata się nie zbawi i czasami z niektórymi rzeczami trzeba się prędzej czy później pogodzić. Dla mnie nie tyle ważne jest forum co klub i ludzie oraz więzi więc nawet gdyby to forum upadło z jakiś przyczyn to ci ludzie, którym by zależało i tak by się spotykali i utrzymywali ze sobą kontakt. Ja na pewno do takich osób należę i nie pozwolę by np. ktoś źle mówił o klubowiczach czy klubie będąc samym nie w porządku
bongo_22 - 14-05-2014, 00:11
Misiek napisał/a: |
...Prawda jest taka, że pomimo spamu i momentami bycia natrętnym Marian, Mariusz czy m6riano (jak zwał tak zwał) wprowadzał życie, ruch i starał sie coś zrobić, coś nowego, coś zmienić, a czasem, żeby po prostu się działo. W momencie jak moderatorzy (miałem takie wrażenie) nic nie robili poza zmianą daty w temacie m6riano (głównie na fejsie) zaczynał dyskusje, starał przejąć inicjatywę...
|
Misiek, mylisz pojęcia. Moderator to nie Kaowiec (dla niewtajemniczonych -> KO). Nie ma zorganizować Ci czasu i rozrywki, ale zadbać o jako taki porządek w dziale, za który jest odpowiedzialny. Rolę Kaowca pełnił w pewien sposób m6riano. I był w tym całkiem niezły, pomimo, że łączyło się to z zalewem spamu (co dalej ma miejsce na FB). Rozumiem, że potrzebujesz osoby, która wskaże kierunek, ale jego już tu nie ma. Jednak nikt nikomu nie broni wychodzić z własnymi inicjatywami. Byleby tylko były zgodne z regulaminem forum. Jeśli każdy będzie tylko czekał na innych, to prawdopodobnie będzie lekka stagnacja, ale forum cns80 napisał/a: | Jakoś do dziś nie zginęło to może jeszcze trochę nie zginie. | Więc jeśli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł, inicjatywę to zapraszam do podzielenia się z innymi użytkownikami. Może to będzie coś naprawdę wartościowego. Na pewno wywoła dyskusję, a ta jest właśnie istotą forum
Piwor - 14-05-2014, 01:14
I to jest właściwie świetna puenta.
cns80 - 14-05-2014, 07:49
Joann napisał/a: | Można też podać przykład, że sporo Mitsumaniaków zwłaszcza tych, którzy zostali wyrzuceni z forum zebrało się i stworzyło nowy klub i forum, które jakoś funkcjonuje i "burdelu" tam nie ma. | I świetnie. Dzięki temu robią tam to czego nie mogli robić tu, a ja nie muszę czytać tu tego co dzieje się tam I nikt nikomu nie broni zmienić forum, albo być na obu naraz. Wolny kraj, ale pod warunkiem przestrzegania zasad.
Joann napisał/a: | Co do Coltmanii jestem i tam zalogowana i jakoś da się to czytać a nawet sam wygląd forum zachęca do tego by je czytać i tam zaglądać. Tutaj niestety jest wszystko naćkane i nieprzejrzyste... | Widzisz... mamy odmienne zdanie. Tylko ja nie mam zamiaru robić z coltmanii forum podobnego do MM, a niektórzy mitsumaniacy próbują z MM robić drugą coltmanię czy fejsbuka. Ja się z tym nie godzę i głośno wyrażam swój sprzeciw.
Joann napisał/a: | Dla mnie nie tyle ważne jest forum co klub i ludzie oraz więzi więc nawet gdyby to forum upadło z jakiś przyczyn to ci ludzie, którym by zależało i tak by się spotykali i utrzymywali ze sobą kontakt. | Dla mnie też. Dlatego mimo że wielu moich kolegów zrezygnowało widząc co się dzieje na tym forum, to ja nadal mam z nimi kontakt i bycie lub nie bycie na forum tego nie zmieni.
bongo_22 napisał/a: | Jednak nikt nikomu nie broni wychodzić z własnymi inicjatywami. Byleby tylko były zgodne z regulaminem forum. Jeśli każdy będzie tylko czekał na innych, to prawdopodobnie będzie lekka stagnacja, ale forum | Ponieważ kiedyś padały pomysły, które nie licowały z godnością mitsumaniaka to zanim się coś przedstawiło na forum uzgadniało się to z modem. Nie wiem jakie tu teraz panują zwyczaje, ale proponuję zapytać "góry".
I nie ma co czekać na innych tylko tak jak bongo_22 napisał trzeba samemu coś wymyślić. Misiek , Ciebie jest wszędzie pełno więc nie uwierzę że potrzebujesz prowadzenia za rączkę przez Mariana. Sam też coś wymyślisz
koszmarek - 14-05-2014, 09:58
Sycior napisał/a: | możesz spróbować aplikację tapatalk do obsługi forum |
pod hasłem Mitsumaniaki nie ma w aplikacji forum. Chyba, że nazywa się inaczej ?
|
|
|