Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
booohal - 28-08-2015, 09:20
Torp12, U kogo robiłeś? Jaka powłoka?
Dali Ci jakieś wskazówki jak z powłoką się teraz obchodzić?
Ładnie wygląda
Do mojego ideału brakuje tylko czarnej atrapy i lepszego koła
Torp12 - 28-08-2015, 09:27
booohal napisał/a: | Torp12, U kogo robiłeś? Jaka powłoka?
Dali Ci jakieś wskazówki jak z powłoką się teraz obchodzić?
Ładnie wygląda
Do mojego ideału brakuje tylko czarnej atrapy i lepszego koła |
G-Car Madness sie firma nazywa:] Kwarc od 4Nano bodajże.
Ano coś tam dali, mam nie używać generalnie żadnej chemii do mycia, tylko wszystko naturalne. Chyba że masz więcej wskazówek to słucham
Ja lubie chrom dlatego atrapa nigdy nie będzie czarna:)
A koło moim zdaniem jest super. Fakt że jest to "tylko" 16, ale chociaż troche komfortu i rozsądku trzeba zachować
booohal - 28-08-2015, 10:58
Torp12 napisał/a: | rozsądku |
A co to takiego? Ja na gwint odkładam
Studia nie znam. Powłoka 4nano zależy jaka. Mają bardzo dobre, dobre i beznadziejne.
Ale że co wszystko naturalne? Chemię musisz używać tylko odpowiedniej i myć auto jako tako zgodnie ze sztuką.
Jakbyś potrzebował jakiejś porady to wal na PW
Torp12 - 01-10-2015, 12:51
Po kwarcu udało się zrobić parę niecolepszych fotek:
I takie tam bonusy:
Torp12 - 13-11-2015, 09:08
Wczoraj wrzuciłem zimowy setup. Fotki nie ma bo auto jest całe w błocie :]
Jak zwykle przy zmianie kół smarowanie zacisków. Smar ATE jest dużo lepszy niż ten fioletowy ceramiczny który wcześniej stosowałem. Prowadzniczki nie zapiekają się.
No ale z tyłu z prawej strony skończył się klocek wewnętrzny i tarcza podkorodowała także do wymiany tarcze i klocki (szczęki leżą w garażu już przeszło 3 lata:)). Chyba wezme zestaw TRW-TRW no chyba że będzie promo na Textara. A ktoś coś testował Speedmaxa?
Mam tylko jeszcze pytanie o łączniki stabilizatora na przodzie. Czy jeśli jestem w stanie poruszyć nimi ręką to są już za luźne i trzeba wymienić? Poruszyć tzn. chwytam po środku i jestem w stanie poruszać na boki.
deejay - 13-11-2015, 11:12
Torp12 napisał/a: | Chyba wezme zestaw TRW-TRW no chyba że będzie promo na Textara. A ktoś coś testował Speedmaxa? |
Proponuje http://www.hamulcesklep.pl/o/380.2165.20
Torp12 napisał/a: | Mam tylko jeszcze pytanie o łączniki stabilizatora na przodzie. Czy jeśli jestem w stanie poruszyć nimi ręką to są już za luźne i trzeba wymienić? Poruszyć tzn. chwytam po środku i jestem w stanie poruszać na boki. |
To nie świadczy o zużyciu. Nigdy sie nie sprawdza stabilizatora na podniesionym aucie , bo wtedy sie jeszcze bardziej usztywnia , tylko w pozycji do jazdy .
Torp12 - 13-11-2015, 11:48
No te Zimmermany faktycznie w dobrej cenie. Chyba sie skusze.
deejay napisał/a: |
To nie świadczy o zużyciu. Nigdy sie nie sprawdza stabilizatora na podniesionym aucie , bo wtedy sie jeszcze bardziej usztywnia , tylko w pozycji do jazdy . |
No tak tylko jak stoi na kołach to jak ja mam tam wsadzić łape czy cokolwiek żeby go sprawdzić Trzeba by jakiś kanał
Sunderland86 - 13-11-2015, 16:29
Ja mam tarcze Zimmerman i klocki Kashiyama i jestem zadowolony z tego zestawu.
Hugo - 13-11-2015, 19:38
Jakość wykonania Zimmermanna jest świetna! Nie miałem pojęcia, że robi tarczobębny do Gala
deejay - 13-11-2015, 20:50
Torp12 napisał/a: |
No te Zimmermany faktycznie w dobrej cenie. Chyba sie skusze.
To nie świadczy o zużyciu. Nigdy sie nie sprawdza stabilizatora na podniesionym aucie , bo wtedy sie jeszcze bardziej usztywnia , tylko w pozycji do jazdy . |
No tak tylko jak stoi na kołach to jak ja mam tam wsadzić łape czy cokolwiek żeby go sprawdzić Trzeba by jakiś kanał |
Nawet się nie zastanawiaj
Torp12 - 16-11-2015, 12:21
Zimmermanny w drodze:)
Dokupić jeszcze zestaw do szczęk? Sprężynki i mocowania?
Hugo - 16-11-2015, 20:58
Torp12, w 90% przypadków szczęki i mechanizmy są OK.
Torp12 - 17-11-2015, 09:08
Hugo napisał/a: | Torp12, w 90% przypadków szczęki i mechanizmy są OK. |
Szczęki siedzą tam od poprzedniego właściciela jeszcze. Także żeby tego nie rozbierać dwa razy to raczej zmienie i szczęki tym bardziej że zalegają mi w piwnicy od 4 lat:)
Sprężynki pewnie są ok, pytanie czy te bolce nie pokorodowały?
deejay - 17-11-2015, 22:49
Torp12 napisał/a: | pytanie czy te bolce nie pokorodowały? |
Nie ma sensu przy tak zadbanym aucie
Torp12 - 18-11-2015, 09:12
Nie ma sensu przy tak zadbanym aucie |
Ostatnio nie ma czasu aby był tak zadbany jak być powinien, ale dzięki za miłe słowo
|
|
|