Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
mjsystem - 10-11-2012, 07:52
| vendetta napisał/a: |
Yoshiko napisał/a:
czyli papierki o smaku czosnku i ziół
Noooo bardzo to dobre te drugie zresztą paprykowe też super. Już się nawet zaczęłam zastanawiać jak w pergamin własne zioła wcisnąć i nie umiem |
A ja wczoraj 2 kilo karkówki chudziutkiej ubrałem mocno w czosnek, cały słoik wielki musztardy, do rękawa i na 2 godzinki do piekarnika. Przepis prosty jak budowa cepa, a mam go od pewnej Węgierki, która prowadzi restaurację. Po upieczeniu jako mięso do obiadu, a po wystudzeniu do lodówki i na kanapeczki. Polecam.
misjonarz. - 10-11-2012, 08:24
2 kilo? To musiałes byc bardzo głodny
fergul11 - 10-11-2012, 09:51
| mjsystem napisał/a: | | cały słoik wielki musztardy |
to jakaś konkretna czy dowolna ta musztarda ,bo preferuję raczej "SAPERSKĄ"
| misjonarz. napisał/a: | | 2 kilo? |
Toż to tylko pierwszy głód zaspokoić można , a co po godzinie ?
Yoshiko - 10-11-2012, 10:05
| fergul11 napisał/a: | misjonarz. napisał/a:
2 kilo?
Toż to tylko pierwszy głód zaspokoić można , a co po godzinie ? | bo to trzeba jeść chleb z karkówką a nie karkówkę z chlebem
| fergul11 napisał/a: | mjsystem napisał/a:
cały słoik wielki musztardy
to jakaś konkretna czy dowolna ta musztarda ,bo preferuję raczej "SAPERSKĄ" | ja ruską ale nie wiem czy się by nadawała do tej karkówki
czy aby nie była za mdła tfuuu za ostra
fergul11 - 10-11-2012, 10:39
| Yoshiko napisał/a: | bo to trzeba jeść chleb z karkówką a nie karkówkę z chlebem |
Ja jestem drapieżnikiem nie jakimś wyjadaczem korzonków
Dla mnie jak w obiedzie czy innym daniu nie ma góry białka zwierzęcego to nie posiłek ,a jakaś przekąska , najlepsze jest skrzydełko od cielaka .
No przecież po coś porobili w domach te WCty to i trzeba używać ,a po chlebku to co można zrobić ,prztyknąć bąka jedynie ?
[ Dodano: 10-11-2012, 10:41 ]
czy ktoś z forum zna ,wie, produkuje rolety okienne wewnętrzne ? na pw żeby nie robić komercji w OT , bo allegro mnie
wojzi - 10-11-2012, 11:44
| fergul11 napisał/a: | | Ja jestem drapieżnikiem nie jakimś wyjadaczem korzonków |
To tak jak ja. Skoro jest ewolucja, to to że mamy kły o czymś świadczy
fergul11 - 10-11-2012, 14:48
| wojzi napisał/a: | | Skoro jest ewolucja, to to że mamy kły o czymś świadczy | ....no wiesz ja bym się tak daleko nie zapuszczał z teoriami , bo mamy kość ogonową , a jednak nią nie merdamy
Krzyzak - 10-11-2012, 18:37
| fergul11 napisał/a: | | preferuję raczej "SAPERSKĄ" | spróbuj Kaszubską - kaszebszci ostri mozdrzech albo jakoś tak jest napisane; odkąd spróbowałem tylko ją kupuję
fergul11 - 10-11-2012, 20:49
| Cytat: | | spróbuj Kaszubską - kaszebszci ostri mozdrzech |
nie ma najmniejszych szans na takie specjały
czeskie , ruskie ,francuskie ,nawet z US and A , ale polskie regionalne nie występują .
Natomiast nikt nie zwrócił uwagi że napisałem Saperska , a nie Sarepska , ale to historia była z jedną koleżanką co pracowała w sklepie i pouczała wszystkich klientów że się mylą i to Saperska jest
Kiedyś znalazł się jegomość bardziej uparty i uświadomił dziewczynę , a później zaszła w ciąże i zamieszkali razem za 7górami , 7 lasami ,kurcze jak oni teraz daleko ode mnie mieszkają
jacek11 - 10-11-2012, 21:19
i to wszystko przez musztardę jakąś w sumie to nawet fajnie
fergul11 - 10-11-2012, 21:28
| jacek11 napisał/a: | w sumie to nawet fajnie | ...żebyś wiedział jak niebanalnie poznałem Panią Mego Serca
..a te roletki , nikt nie wykonuje ?
jacek11 - 10-11-2012, 21:37
znaczy że co,że nie w bibliotece
misjonarz. - 10-11-2012, 21:39
tak. . . różne są sposoby aby popaść w nieszczęście
mjsystem - 10-11-2012, 21:40
| misjonarz. napisał/a: | | 2 kilo? To musiałes byc bardzo głodny |
| fergul11 napisał/a: | | to jakaś konkretna czy dowolna ta musztarda ,bo preferuję raczej "SAPERSKĄ" |
| Yoshiko napisał/a: | ja ruską ale nie wiem czy się by nadawała do tej karkówki
czy aby nie była za mdła tfuuu za ostra |
| Krzyzak napisał/a: | | spróbuj Kaszubską - kaszebszci ostri mozdrzech albo jakoś tak jest napisane; odkąd spróbowałem tylko ją kupuję |
Kochani, jak napisałem wpierw ciepła na obiadek a co zostanie to do lodówki i na plasterki.
Musztarda dowolna, każda się nadaje, ale każda nada inny smak.
Krzyżak, a da się tą Kaszubską do czegoś smakiem porównać? na pewno pyszna tak jak kiedyś była Grudziądzka?
| fergul11 napisał/a: | | ...żebyś wiedział jak niebanalnie poznałem Panią Mego Serca |
...a żebyście wiedzieli jak ja poznałem swoją...
Krzyzak - 10-11-2012, 21:42
| fergul11 napisał/a: | | nikt nie zwrócił uwagi że napisałem Saperska | sam tak mówię... i oczywiście zwróciłem uwagę, ale wrodzona skromność nie pozwalała mi na popisywanie się swoją kulinarną wiedzą
|
|
|