Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
Beduin - 17-05-2011, 21:19
Zgadza się to nie ROF to TP-706Ghttp://forum.mitsumaniaki.pl/images/smiles/icon_mrgreen.gif
Więcej o tym urządzeniu pod podanym adresem: http://www.diytrade.com/c...dia_player.html
Posiada mnie więcej to samo co ROF - może z wyjątkiem RDS.
Zaletą w moim przypadku był zakup w Polsce z gwarancją.
A teraz pytanie do użytkowników ROF'a. Czy do ROF pasuje stelaż od ori radia (ten metalowy przykręcany do metalowej obudowy)? Pytam bo do TP nie pasuje i nie wiem czy dorabiać coś na siłę czy może mocowanie na śrubach od przedniego panelu wystarczy.
Tak jak pisałem w poprzednim poscie mam mały problem z DVD. Po 10 sek odtwarzania wyświetla komunikat "CAUTION FOR SAFETY DONT TURN ON THE VIDEO MENU". Nie przypominam sobie kabelka "parking" ale chyba mam kabelek "speed" więc może w weekend spróbuję go zmasować i zobaczymy czy to pomoże. Jeśli jest ktoś kto przerabiał podobny problem proszę o instruktaż na priva.
Aha, wykończenie gniazd kart sd i usb w rzeczywistości wygląda gorzej niż na zdjęciach...
Poza tym faktura i kształt dopasowany jak trzeba.
mitsu00 - 17-05-2011, 21:34
Beduin napisał/a: | Zgadza się to nie ROF to TP-706Ghttp://forum.mitsumaniaki.pl/images/smiles/icon_mrgreen.gif
Więcej o tym urządzeniu pod podanym adresem: http://www.diytrade.com/c...dia_player.html
Posiada mnie więcej to samo co ROF - może z wyjątkiem RDS.
Zaletą w moim przypadku był zakup w Polsce z gwarancją.
A teraz pytanie do użytkowników ROF'a. Czy do ROF pasuje stelaż od ori radia (ten metalowy przykręcany do metalowej obudowy)? Pytam bo do TP nie pasuje i nie wiem czy dorabiać coś na siłę czy może mocowanie na śrubach od przedniego panelu wystarczy.
Tak jak pisałem w poprzednim poscie mam mały problem z DVD. Po 10 sek odtwarzania wyświetla komunikat "CAUTION FOR SAFETY DONT TURN ON THE VIDEO MENU". Nie przypominam sobie kabelka "parking" ale chyba mam kabelek "speed" więc może w weekend spróbuję go zmasować i zobaczymy czy to pomoże. Jeśli jest ktoś kto przerabiał podobny problem proszę o instruktaż na priva.
Aha, wykończenie gniazd kart sd i usb w rzeczywistości wygląda gorzej niż na zdjęciach...
Poza tym faktura i kształt dopasowany jak trzeba. |
Nie ma RDS:u????? To kicha jakaś jest zatem. Uszy do ROFa pasuja idealnie bez jakiegokolwiek "obciosywania".
MetalMania - 17-05-2011, 22:30
A ja nie mogę wyjść z podziwu. Do auta za ponad stówkę montujecie chinola, byle taniej, który trochę pasuje, a trochę nie, czasem działa, a czasem nie... a jak się popsuje, to taniej wyrzucić niż reklamować... A nie lepiej trochę dołożyć i kupić coś co pasuje, działa i jest znaną dobra marką i ma swoją jakość ??
Beduin - 17-05-2011, 22:41
Wartość auta to ok 20k Euro, reszta to podatki, które nie wszyscy mają obowiązek zapłacić...
Dodatkowo chińczyki mają największe wyświetlacze...
pwbrandt - 17-05-2011, 22:55
witam .
ja się poddałem ,zablokowanego na nawigacji Pana Chinczyka wymontowałem. Chetnie okazyjnie go odsprzedam . zamontowałen kpl alpine iva-w520r +navi+BT+RAMKA +STEROWANIE Z KIEROWNICY+AKCESORIA ZAŁĄCZANIA WZMACNIACZA POD ORYGINALNEGO ROCKFORDA Z MONTAŻEM 24 MIESIĄCE GWARANCJI I MAPY Z VAT 5250,00 MYŚLĘ ŻE WARTO
MetalMania - 17-05-2011, 23:35
Beduin napisał/a: |
Dodatkowo chińczyki mają największe wyświetlacze... |
.... najlepszą jakość wykonania, sprawność działania, spasowanie z autem, i najmniejszą awaryjność... wręcz rewelacyjny stosunek jakość/cena.
Proszę, nie rozśmieszaj mnie z tym wyświetlaczem, że niby co, na tym 8" widzisz o wiele więcej niż na 7" ??
rezon - 18-05-2011, 07:55
MetalMania napisał/a: | Do auta za ponad stówkę montujecie chinola, byle taniej, który trochę pasuje, a trochę nie, czasem działa, a czasem nie... a jak się popsuje, to taniej wyrzucić niż reklamować... | wtedy kiedy kupowałem chinola alternatywą było MMCS, które w ogóle nie akceptuje AM, a mapy nie pierwszej aktualności kosztują niemal tyle co chińczyk. Wyroby ROF pasują idealnie, nic nie trzeba dopasowywać, odblokowywać, itp., bezproblemowo działa sterowanie z kierownicy, gra lepiej niż ori Rockford Fosgate. RF też był montowany w aucie za ponad stówkę, na dodatek w fabryce, a wiele osób miał problemy z tunerem, a tylko części udało się skutecznie zareklamować. Urokiem tanich rzeczy jest często to, że taniej wyrzucić niż reklamować - dotyczy to nie tylko radia. Dzisiaj być może zdecydowałbym się na Pioneera czy Alpine'a ale bynajmniej nie dlatego, że są to sprzęty markowe tylko z uwagi np. na obsługę książki telefonicznej, możliwość sparowania kilku telefonów, itp. czego chińczyk nie posiada., ale ponieważ działa niemal bez zarzutu, to na razie go nie wymieniam na nic innego. Chyba, że się w końcu zbiorę i wyciszę Outka, to wtedy poważniej się zastanowię nad zmianą chińczyka
boliniak - 19-05-2011, 08:52
mitsu00 napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | djpeyoo napisał/a:
Panowie używa może ktoś tego http://car-tronic.pl/inte...-store1723.html
i jak to sie sprawdza?
Ta część do obsługi kierownicy kosztuje 50 % ceny całego chińczyka więc cały zestaw musi być z....e drogi. | Nie 999PLN tylko 85 USD. Ale jak na silę chce się przepłacać to już inna sprawa. |
A możesz podać linka do strony gdzie zakupiłeś ten interfejs ?? Jestem na etapie wymiany standardowego radia na Pioneera AVIC lub Alpine IWA-W520R
13zbyszek13 - 24-05-2011, 08:00
co raz mniej miłośników chińczyka .
djpeyoo - 24-05-2011, 19:29
nic dziwnego,ja rano wsiadajac do auta zastanawiam sie czym chinczyk mnie zaskoczy,sprzet robi sobie co mu sie podoba ,powoli zbieram czesci na montaz markowego sprzetu.
skaut - 25-05-2011, 09:05
13zbyszek13 napisał/a: | co raz mniej miłośników chińczyka . |
djpeyoo napisał/a: | nic dziwnego,ja rano wsiadajac do auta zastanawiam sie czym chinczyk mnie zaskoczy,sprzet robi sobie co mu sie podoba |
Ja tam nie narzekam. Tfu, tfu...pół roku ze mną i bez najmniejszych problemów
13zbyszek13 - 25-05-2011, 12:22
skaut napisał/a: | Ja tam nie narzekam. Tfu, tfu...pół roku ze mną i bez najmniejszych problemów |
Ja tez nie narzekam jest SUPER.
Anonymous - 25-05-2011, 13:07
Tylko, że "SUPER" to pojęcie względne...
Dla jednych Dacia Duster jest super, dla innych dopiero X5 lub Q7.
Dla mnie ROF zdecydowanie nie jest super. Gdyby działał - raczej użyłbym określenia "moze być". A, że nie działa to jest do
P.S.
Wreszcie dobiłem sie do ROF.
Wpłaciłem już PayPalem za nowy moduł GPS... Zobaczymy...
TomiF19 - 25-05-2011, 23:25
Co do mojego chinczyka to miałem z nim problem od samego poczatku. Co trzy dni wydawał z siebie głośne puknięcie takie że z auta można było wypaść, było sprawdzane w innym aucie i niby wszystko ok ale u mnie sie niespisał. (A przy okazji: tanio go odsprzedam). Ale Zamontowałem najnowszą stacje Alpine IVA- W505 i jest zajefajnie. Dzwięk nawet sie poprawił, wszystko płynnie i szybko działa, nawigacja równiez, sterowanie z kierownicy też OK. Jak bede miał czas to wstawie fotki.
13zbyszek13 - 27-05-2011, 08:40
TomiF19 napisał/a: | Jak bede miał czas to wstawie fotki. |
Czekam na te fotki.
[ Dodano: 27-05-2011, 08:41 ]
Pe.te napisał/a: | P.S.
Wreszcie dobiłem sie do ROF.
Wpłaciłem już PayPalem za nowy moduł GPS... Zobaczymy... |
Nigdy nie miałem problemu z kontaktem z tą firmą a sporo rzeczy od nich zakupiłem.
[ Dodano: 27-05-2011, 08:43 ]
Pe.te napisał/a: | Tylko, że "SUPER" to pojęcie względne... |
Oczywiście że masz rację,
SUPER to dla mnie osobiście jest lepsze urządzenie od fabrycznego radia pod każdym względem.
|
|
|