To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Owczar - 12-05-2016, 23:44

V6 z AT w galancie mimo wszystko zamula... Ja bym się pokusił o swap. Nawet moja żona marudzi, że jak nie zredukuje to galant słabo się zbiera. Z MT jest o wiele lepiej.
Hugo - 13-05-2016, 07:38

Owczar, no wiesz, niektórym Ferrari też zamula :wink:
Krzyzak - 13-05-2016, 07:53

Zawsze można skorzystać z Tipa.
Owczar - 13-05-2016, 09:00

Szybciej jest z kickdowna ;) Ale jadąc ok 50km/h na 2 biegu kickdown nie zadziała, a auto będzie zamulało. Wtedy 1.9 TDi ze stajni VW odjeżdża bez problemu. Można co prawda zbić właśnie tipem.

Rzecz jasna można się przyzwyczaić do mocy, ale żeby dorównać tempa nowoczesnym dieslom trzeba go naprawdę dusić na autostradzie. Przykładowo jak tir mnie przyblokuje i potem zmieni pas na prawy, to żeby Skoda Octavia przedstawiciela handlowego nie migała mi długimi muszę wystartować z kickdownem.. Efekt jest taki, że spalanie jest dość wysokie.

Hugo, masz fajną i zadbaną bazę na VR4. Gdyby mój miał lepszą blacharkę to bym się pobawił, a tak nie ma sensu.

Hugo - 14-05-2016, 23:08

Po 200 km trasie do Poznania i jeździe w korkach tylne tarcze już się prawie świecą, przednie jakoś tak się ociągają, wciąż jakby klocki się nieco mażą po nich, ale pewnie potrzebują więcej czasu na spasowanie się do siebie. Powiem Wam, że wreszcie mam hamulce w Galu, aż dziwnie się jeździ. Hamuje zarąbiście, kiedy chcę i jak chcę i auto staje jak wryte, reagując jak należy nawet na lekkie muśniecie pedału hamulca. Tylne tarcze po kilku hamowaniach są prawie tak samo gorące jak przednie :shock:

I nareszcie te hamulce nie wyglądają jakby były od jakiegoś Punto itp.

jacek11 - 15-05-2016, 00:50

Piknie Panie,piknie :twisted: ale co teraz :?: :?: :?:
mkm - 15-05-2016, 11:41

jacek11, co dalej?
Pomysłów Hugo, ma jeszcze sporo 8)

jacek11 - 15-05-2016, 12:35

mkm napisał/a:
jacek11, co dalej?
Pomysłów Hugo, ma jeszcze sporo

Więc może właściciel tematu odsłoni rąbek tajemnicy :?: :wink:

Hugo - 15-05-2016, 17:38

Pisałem już nie raz. Teraz czas na ogarnięcie blacharki (wstawienie reperaturek tylnych nadkoli oraz oryginalnego szyberdachu) i lakierowanie auta dookoła z zewnątrz na ten sam kolor oczywiście, ale być może nieco jaśniejszy (wpadający w biały) lub z dodatkiem perły. Będą również zamontowane oryginalne dokładki błotników i przedniego zderzaka z VR-4. Reszta to jakieś drobniejsze gadżety jak chromowane logo Mitsu na tylnej klapie zamiast oryginalnego czerwonego, chromowana listwa na dolnym rancie tylnej klapy, miały być też chromowane listwy na dole szyb w drzwiach i listwy drzwiowe z napisem GALANT z wersji ES, czyli USA, ale jest problem z dostępnością i odpowiednim stanem :wink: Na ten rok to by było na tyle :mrgreen:
Stówa - 15-05-2016, 17:42

Hugo napisał/a:
Będą również zamontowane oryginalne dokładki błotników i przedniego zderzaka z VR-4.

A czym różni się ten zderzak poza halogenami?

Hugo - 15-05-2016, 17:49

Stówa, halogenami i 4 otworami po bokach na dokładki. Otwory sobie zrobię w swoim zderzaku.
jacek11 - 15-05-2016, 19:12

Reperaturki w galancie wymienia się razem z rozrządem :mrgreen: ale montaż ori szybra to już fajna sprawa. 8)
Owczar - 15-05-2016, 19:17

Wstawienie szyberdachu przez zmianę poszycia dachu?
vrangsinn - 15-05-2016, 20:29

baardzo fajnie rozwija sie Twój samochód Hugo...miło popatrzec na tą wizje auta, zawsze cos dla siebie mozna wychaczyc ciekawego...nad szyberdachem nie myslalem jeszcze, dokladki z vr-4 nie wiem czamu mnie nei przekonuja...ale poczekam na efekt moze zmienie zdanie... :lol: nad jakimi reparaturkami myślałeś?? (nierdzewka, jakieś odlewy kompozytowe??)
Hugo - 15-05-2016, 20:40

Już kupione reperaturki Klockerholm w ocynku.
Dokładki już przymierzałem i Gal z nimi wygląda dość ciekawie, jest jakby poszerzony, ale koła muszą być na styku do błotników, bo inaczej będzie słabo wyglądać.