Piotras88 - 04-07-2012, 08:52 Jak miałem dzwona, to kupiłem taki przedni pas, wtedy nawet tańszy... No oryginał, to to nie jest, ale podobno pasuje. Po 2 latach stania w stodole trochę podrdzewiał na rantach. Sądzę, że na zapas nie ma co kupować, pewnie jeszcze długo to będzie w sprzedaży. A jak komuś... odpukać coś się stanie, to się jakoś podzielimy rosomak1983 - 04-07-2012, 09:11 A jakby to wyczyscic z powłoki lakierniczej i dac do ocynkowania (ps ciekawe jaki koszt)
Piotras wiec nie zakładałes tego pasa i lezy sobie ??? rosomak1983 - 04-07-2012, 15:14 Jak pisałem wydech trzeba wyciszyc ale nie do poziomu serii. Wleci niebawem ulter sport, o niewielkim przebiegu ponoc jedynie 1-2tys km (jest jeszcze naklejka)
, dwururka zawsze taka chciałem miec
Uploaded with ImageShack.usZielu - 04-07-2012, 18:34 Rosomak, prawdopodobnie te pasy przednie to jedno i to samo...na 99% ten "zamiennik z Polcaru" to wyrób duńskiej firmy Klokkerholm, ew. Van Wezel; też niezłe. Najlepszy jest oczywiście oryginał.
Co Ci może tam rdzewieć? Podejrzewam że profil dolnej belki pasa przedniego, jeśli nie ma go jak wyczyścić, nawet piaskiem-trzeba rozwiercać zgrzewy, potem można i ocynkować a nawet ozdoby choinkowe zawiesić. Ja osobiście w życiu bym nie kupował całego pasa przedniego, bez sensu. Chyba że było bite i nie ma innej opcji...rosomak1983 - 05-07-2012, 00:30
Zielu napisał/a:
Chyba że było bite i nie ma innej opcji...
raczej nie, ale tak pomyslalem czy zamiast sie bawic nie lepiej wstawic
Ale twe opinie w kwestiach blachastko-lakierniczych zawsze słucham z szeroko otwartymi uszami... Dzieki, narazie sie wstrzymam.Zielu - 05-07-2012, 00:33 Co mogę to doradzę. Kiedyś Ty mi podpowiesz przy swapie Piotras88 - 05-07-2012, 00:39
rosomak1983 napisał/a:
A jakby to wyczyscic z powłoki lakierniczej i dac do ocynkowania (ps ciekawe jaki koszt)
Piotras wiec nie zakładałes tego pasa i lezy sobie ???
Dokładnie tak, kupiłem, bo myślałem, że podczas stłuczki uległ zniszczeniu, ale mój ówczesny lakiernik stwierdził, że nie ma powodu tego ruszać i tak przyozdabia pomieszczenie, towarzysząc mojej skodzie rozebranej na części
Właśnie, ciekawe jaki jest koszt ocynkowania i kto by się tego podjął...
P.S. Ładna dwururka Zielu - 05-07-2012, 00:46
Piotras88 napisał/a:
Właśnie, ciekawe jaki jest koszt ocynkowania i kto by się tego podjął...
Zwykły zakład w którym cynkują śruby, elementy ozdobne itd. posiadający odpowiednią wannę. Koszt stosunkowo niewielki, np. ocynkowanie reperaturki to circa 20-30zł. Za cały pas niech nawet będzie 3 razy więcej, co i tak wychodzi w sumie tanio za najlepsze zabezpieczenie. Swoją drogą, niektóre reperaturki i inne elementy są cynkowane fabrycznie.Piotras88 - 06-07-2012, 13:48
Zielu napisał/a:
Zwykły zakład w którym cynkują śruby, elementy ozdobne itd. posiadający odpowiednią wannę. Koszt stosunkowo niewielki, np. ocynkowanie reperaturki to circa 20-30zł. Za cały pas niech nawet będzie 3 razy więcej, co i tak wychodzi w sumie tanio za najlepsze zabezpieczenie. Swoją drogą, niektóre reperaturki i inne elementy są cynkowane fabrycznie.
No to chyba przy następnych pracach warto o tym pomyśleć, co by nasze miśki służyły nam jak najdłużej rosomak1983 - 10-07-2012, 00:58 krótki filmik mniej wiecej obrazujacy jak brzmi mój obecny jeszcze wydech, choc pod wiekszym obciazeniem jest jeszcze bardziej basowo (i głosno). Ogólnie ludziom sie podoba (mi takze) ale mam juz dosc kompntarzy typu ,, a słyszałem ze wczoraj jechałes po drugiej stronie miasta '' i podjrzewam ze w pewnym zakresie zabiera co nieco, to tłumik z turbo, duzy komin...
http://www.youtube.com/watch?v=hu7GyKuGgbw
Acha kiedys kupiłem orginalna nowa klape z ASO od jednego z klubowiczów.
Narazie sobie lezy juz chyba z dwa lata ale kiedys sie zalozy.
Uploaded with ImageShack.usdiabełek - 10-07-2012, 10:25 rosomak ty to masz pełno rożnych dziwnych szpejów co ty jeszcze tam chowasz a o czym zapomniałeś już ??
jak tyle tego jest osłonkę halogena proszę mi dać sprzedać rosomak1983 - 10-07-2012, 11:22 Mam osłonke ale prawa...m6riano - 10-07-2012, 14:34
rosomak1983 napisał/a:
brzmi mój obecny jeszcze wydech
dla mnie miodzio...;-)rosomak1983 - 15-07-2012, 02:18 Nagarałem filmik mniej wiecej wygaru, niestety na rzadkim powietrzu jakies ponad 30 celciuszy. troszek szkoda tego tłumika bedzie zrzucac... Zreszta sami oceńci
PS nieraz jak przejezdzam to od drgań powietrza właczaja sie alarmy w autach... limak188 - 15-07-2012, 13:23
rosomak1983 napisał/a:
Nagarałem filmik mniej wiecej wygaru, niestety na rzadkim powietrzu jakies ponad 30 celciuszy. troszek szkoda tego tłumika bedzie zrzucac... Zreszta sami oceńci
http://www.youtube.com/wa...QE&feature=plcp
PS nieraz jak przejezdzam to od drgań powietrza właczaja sie alarmy w autach...
Nie wiem czy mój remus tak wyje ale też się alarmy włączają.
Swoją droga nie mogę się doczekać aż u mnie będzie taki piękny dźwięk silnika