To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

deejay - 11-11-2012, 11:13

Zbigi napisał/a:
To napisz co się złego dzieje po roku, w jakiej wersji i z którego rocznika bo jak do tej pory to z lancerem były same problemy włącznie z dość częstą niemożliwością uruchamiania silnika

Silnik M4R ( Nissan ) jak dla mnie bardzo fajny motor z dobrym Nm , bardzo przyjemnie sie nim jezdzi , dobrze znosi LPG :wink: . W poczatkowej fazie produkcji był problem z zapiekaniem sie pierscieni tłokowych i mielismy masę reklamacji klientów na zużycie oleju :wink: Kazda potwierdzona usterka kończyła sie wymianą pierścieni tłokowych przez nas . Ogólnie słabe punkty obecnych reno to elektronika i bardzo kiepskiej jakosci tapicerki i plastiki wnetrza :? Zawieszenie Samsunga zostało nieco zmodernizowane na nasze drogi i spisuje sie bez uwag i wytrzymuje sporo km .

Pawcho - 11-11-2012, 18:11

Cholera jak tak czytam to moje "stareńka"Suzuki Liana /idzie jej 7 rok/ to jakiś ewenement. Przez ten czas wymieniłem klocki, wycieraczki, dwie żarówki i gumowe dwa małe odbojniki.No plus płyny i serwis klimy.Czyli dokładnie ZERO problemów ale autko też robione w kraju kwitnącej wiśni. I wymieniać to na pełgota 208??? Hmmm ładne toto, zgrabne,szklany dach/liana brzydka jak noc/ ale jak mam ciągle stać w serwisie to :oops: Z drugiej strony niech się żonka martwi-to ma byc jej/ tylko jak znam życie to w razie czego i tak facet będzie winny, że auto jest awaryjne/ :D
moniaquba - 14-11-2012, 02:16

Odpuść sobie peugeota.. Pomyśl o hondzie city, civicu :) Mazda 3, no mitsubishi wg mnie nie ma za bardzo nic do zaoferowania w tym segmencie niestety. Kia cee'd/bliźniaczy hyundai. Ale nie peugeot.. Jak najdalej od aut francuskich.. ładne to, elektroniki dużo, cena dobra.. tylko co z tego.. wejdź sobie na allegro.pl wybierz sobie dane auto/model produkcji francuskiej i to samo z tego samego segmentu auto produkcji japońskiej ten sam rok itd.. w 99% cena japońca będzie wyższa bez znaczenia honda, toyota, mazda, mitsubishi.. o czym to świadczy?? o jakości i bezawaryjności (choć już nie takiej jak 10-15 lat temu) tych aut... A startowo w salonie te auta mają ceny podobne często nawet auta francuskie są droższe. Dla mnie to jest argument nie do przebicia.. i obojętnie jakiego segmentu nie ruszysz tak jest. Nie mówię już o autach niemieckich które dla mnie nie istnieją.. Osobiście tak jak już pisałem chyba wcześniej francuzi robią piękne te auta.. tylko szkoda że to oni je produkują :D
Ponek - 20-11-2012, 12:51

Tematem przewodnim miał być pierwszy problem Lancera...

Tak więc, w mojej wersji 1.8 co jakiś czas dochodzą metaliczne stuki (coś w rodzaju zgniatanych puszek po piwie). Mam wrażenie że to gdzieś z przodu auta. Często w mieście, w trasie nie usłyszałem ani razu. W ASO usłyszałem że to zapewne klima, błędów brak. Próbowałem nagrać odgłos na dyktafon, ale cwaniak nie daje odgłosu podczas nagrywania, dopiero jak padła bateria obudził się :shock:
Nie wiem czy czasami to nie tłumik, tylko to z tyłu auta - chyba że głos tak się dziwnie rozchodzi. Tak było jak testowałem Focusa... Stuki co chwila.
Czy ktoś też miał problem z podobnym odgłosem? Jak coś dalej będę próbował nagrać ;)
Przejechanych mam ok 15000km.

Pozdrawiam,
Tomasz

Trik - 20-11-2012, 17:22

Najprawdopodobniej pyka Ci osłona kolektora wydechowego. Jest wykonana z cienkiej blaszki i przykręcona lecz z luzami na otworach (kompensaty). A nie nagrao sie może dla tego, że musiała się najpierw nagrzać żeby zacząć pracować. Sprawdź ew. klimę. Tzn uruchom silnik i klimatyzację na postoju, kompresor włacza się i wyłacza cyklicznie. Włączeniu towarzyszy stuknięcie/pyknięcie, wiatrak i podniesione obroty silnika. Na trasie tego nie usłuszysz bo zakłuca to hałas silnika itd. Jakby coś było o tym na początku tematu :roll: .
grzes - 24-01-2013, 13:08

Ku pokrzepieniu serc

http://www.samar.pl/__/3/...nty-Direct.html

krzychu - 24-01-2013, 13:20

Ta, ale zdjęcie nie to co trzeba. Powinno być to:

:P

A temat żyje gdzieś w 2 innych miejscach o tym rankingu.

gzesiolek - 24-01-2013, 13:33

grzes, poprzednia generacja... ale lepszy rydz niz nic... ;)
grzes - 24-01-2013, 13:48

gzesiolek napisał/a:

Zauważyłem, ale zawsze miło :wink: Niestety znalazłem też to:

http://moto.wp.pl/gid,152...riazdjecie.html

Lucas123w - 24-01-2013, 14:12

grzes napisał/a:
gzesiolek napisał/a:

Zauważyłem, ale zawsze miło :wink: Niestety znalazłem też to:

http://moto.wp.pl/gid,152...riazdjecie.html

To jest wróżenie z fusów lub jak kto lubi obserwacja gwiazd i przewidywanie przyszłości.

Tutaj trochę więcej realizmu: Warranty Direct

gzesiolek - 24-01-2013, 16:31

Lucas123w, wez pod uwage to ze Mitsu mialo TDI z VW, wczesniej mialo bardziej klopotliwe GDI... stad mozlwy taki a nie inny wynik...
Lucas123w - 24-01-2013, 17:04

gzesiolek nie chodzi mi tam ogólnie o Mitsu, tylko o całokształt tego mizernego procentowego wyniku awaryjności aut przeprowadzonego przez WP. Fotka, jakiś mizerny tekst i żadnych argumentów popartych faktami.

To takie dno dziennikarstwa którego coraz więcej na Onecie, WP itd. najgorsze jest to że ludzie to czytają i wierzą jak w proroków mówiących samą szczero-złotą prawdę.

mjsystem - 24-01-2013, 18:43

Cytat:

Lucas123w, wez pod uwage to ze Mitsu mialo TDI z VW, wczesniej mialo bardziej klopotliwe GDI... stad mozlwy taki a nie inny wynik...

Jakbyś przeczytał, to byś wiedział, że tam jest mowa o MIVEC-ach :wink:

gzesiolek - 25-01-2013, 07:59

mjsystem, moze zacytuj... bo z mojego czytania ze zrozumieniem wynika ze podany ranking to procent usterek silnikow w lacznej liczbie ubezpieczonych aut danej marki...
a jedyne co wskazuje na MIVEC to dolaczone przez dziennikarzyne przykladowe zdjecie...

Tak sie rodza mity... :mrgreen:

Chyba, ze nie wyczulem ironii w Twoim poscie i tez chciales zwrocic uwage na przeklamanie wynikajace ze zdjecia...

RalfPi - 25-01-2013, 08:07

gzesiolek napisał/a:

Tak sie rodza mity... :mrgreen:

Wydaje mi się, że być może tak wynika z danych statystycznych - i dotyczy prawdopodobnie i z całym szacunkiem silników w ASX'ie (gdzie część Użytkowników faktycznie narzeka na jakość pracy silnika ( a w zasadzie na dźwięk) i może to zgłasza jako usterkę..).
Pozdrowienia!