[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
deejay - 11-11-2012, 11:13
Zbigi napisał/a: | To napisz co się złego dzieje po roku, w jakiej wersji i z którego rocznika bo jak do tej pory to z lancerem były same problemy włącznie z dość częstą niemożliwością uruchamiania silnika |
Silnik M4R ( Nissan ) jak dla mnie bardzo fajny motor z dobrym Nm , bardzo przyjemnie sie nim jezdzi , dobrze znosi LPG . W poczatkowej fazie produkcji był problem z zapiekaniem sie pierscieni tłokowych i mielismy masę reklamacji klientów na zużycie oleju Kazda potwierdzona usterka kończyła sie wymianą pierścieni tłokowych przez nas . Ogólnie słabe punkty obecnych reno to elektronika i bardzo kiepskiej jakosci tapicerki i plastiki wnetrza Zawieszenie Samsunga zostało nieco zmodernizowane na nasze drogi i spisuje sie bez uwag i wytrzymuje sporo km .
Pawcho - 11-11-2012, 18:11
Cholera jak tak czytam to moje "stareńka"Suzuki Liana /idzie jej 7 rok/ to jakiś ewenement. Przez ten czas wymieniłem klocki, wycieraczki, dwie żarówki i gumowe dwa małe odbojniki.No plus płyny i serwis klimy.Czyli dokładnie ZERO problemów ale autko też robione w kraju kwitnącej wiśni. I wymieniać to na pełgota 208??? Hmmm ładne toto, zgrabne,szklany dach/liana brzydka jak noc/ ale jak mam ciągle stać w serwisie to Z drugiej strony niech się żonka martwi-to ma byc jej/ tylko jak znam życie to w razie czego i tak facet będzie winny, że auto jest awaryjne/
moniaquba - 14-11-2012, 02:16
Odpuść sobie peugeota.. Pomyśl o hondzie city, civicu Mazda 3, no mitsubishi wg mnie nie ma za bardzo nic do zaoferowania w tym segmencie niestety. Kia cee'd/bliźniaczy hyundai. Ale nie peugeot.. Jak najdalej od aut francuskich.. ładne to, elektroniki dużo, cena dobra.. tylko co z tego.. wejdź sobie na allegro.pl wybierz sobie dane auto/model produkcji francuskiej i to samo z tego samego segmentu auto produkcji japońskiej ten sam rok itd.. w 99% cena japońca będzie wyższa bez znaczenia honda, toyota, mazda, mitsubishi.. o czym to świadczy?? o jakości i bezawaryjności (choć już nie takiej jak 10-15 lat temu) tych aut... A startowo w salonie te auta mają ceny podobne często nawet auta francuskie są droższe. Dla mnie to jest argument nie do przebicia.. i obojętnie jakiego segmentu nie ruszysz tak jest. Nie mówię już o autach niemieckich które dla mnie nie istnieją.. Osobiście tak jak już pisałem chyba wcześniej francuzi robią piękne te auta.. tylko szkoda że to oni je produkują
Ponek - 20-11-2012, 12:51
Tematem przewodnim miał być pierwszy problem Lancera...
Tak więc, w mojej wersji 1.8 co jakiś czas dochodzą metaliczne stuki (coś w rodzaju zgniatanych puszek po piwie). Mam wrażenie że to gdzieś z przodu auta. Często w mieście, w trasie nie usłyszałem ani razu. W ASO usłyszałem że to zapewne klima, błędów brak. Próbowałem nagrać odgłos na dyktafon, ale cwaniak nie daje odgłosu podczas nagrywania, dopiero jak padła bateria obudził się
Nie wiem czy czasami to nie tłumik, tylko to z tyłu auta - chyba że głos tak się dziwnie rozchodzi. Tak było jak testowałem Focusa... Stuki co chwila.
Czy ktoś też miał problem z podobnym odgłosem? Jak coś dalej będę próbował nagrać
Przejechanych mam ok 15000km.
Pozdrawiam,
Tomasz
Trik - 20-11-2012, 17:22
Najprawdopodobniej pyka Ci osłona kolektora wydechowego. Jest wykonana z cienkiej blaszki i przykręcona lecz z luzami na otworach (kompensaty). A nie nagrao sie może dla tego, że musiała się najpierw nagrzać żeby zacząć pracować. Sprawdź ew. klimę. Tzn uruchom silnik i klimatyzację na postoju, kompresor włacza się i wyłacza cyklicznie. Włączeniu towarzyszy stuknięcie/pyknięcie, wiatrak i podniesione obroty silnika. Na trasie tego nie usłuszysz bo zakłuca to hałas silnika itd. Jakby coś było o tym na początku tematu .
grzes - 24-01-2013, 13:08
Ku pokrzepieniu serc
http://www.samar.pl/__/3/...nty-Direct.html
krzychu - 24-01-2013, 13:20
Ta, ale zdjęcie nie to co trzeba. Powinno być to:
A temat żyje gdzieś w 2 innych miejscach o tym rankingu.
gzesiolek - 24-01-2013, 13:33
grzes, poprzednia generacja... ale lepszy rydz niz nic...
grzes - 24-01-2013, 13:48
gzesiolek napisał/a: | grzes, poprzednia generacja... ale lepszy rydz niz nic... |
Zauważyłem, ale zawsze miło Niestety znalazłem też to:
http://moto.wp.pl/gid,152...riazdjecie.html
Lucas123w - 24-01-2013, 14:12
To jest wróżenie z fusów lub jak kto lubi obserwacja gwiazd i przewidywanie przyszłości.
Tutaj trochę więcej realizmu: Warranty Direct
gzesiolek - 24-01-2013, 16:31
Lucas123w, wez pod uwage to ze Mitsu mialo TDI z VW, wczesniej mialo bardziej klopotliwe GDI... stad mozlwy taki a nie inny wynik...
Lucas123w - 24-01-2013, 17:04
gzesiolek nie chodzi mi tam ogólnie o Mitsu, tylko o całokształt tego mizernego procentowego wyniku awaryjności aut przeprowadzonego przez WP. Fotka, jakiś mizerny tekst i żadnych argumentów popartych faktami.
To takie dno dziennikarstwa którego coraz więcej na Onecie, WP itd. najgorsze jest to że ludzie to czytają i wierzą jak w proroków mówiących samą szczero-złotą prawdę.
mjsystem - 24-01-2013, 18:43
Cytat: |
Lucas123w, wez pod uwage to ze Mitsu mialo TDI z VW, wczesniej mialo bardziej klopotliwe GDI... stad mozlwy taki a nie inny wynik...
_________________ |
Jakbyś przeczytał, to byś wiedział, że tam jest mowa o MIVEC-ach
gzesiolek - 25-01-2013, 07:59
mjsystem, moze zacytuj... bo z mojego czytania ze zrozumieniem wynika ze podany ranking to procent usterek silnikow w lacznej liczbie ubezpieczonych aut danej marki...
a jedyne co wskazuje na MIVEC to dolaczone przez dziennikarzyne przykladowe zdjecie...
Tak sie rodza mity...
Chyba, ze nie wyczulem ironii w Twoim poscie i tez chciales zwrocic uwage na przeklamanie wynikajace ze zdjecia...
RalfPi - 25-01-2013, 08:07
gzesiolek napisał/a: |
Tak sie rodza mity...
|
Wydaje mi się, że być może tak wynika z danych statystycznych - i dotyczy prawdopodobnie i z całym szacunkiem silników w ASX'ie (gdzie część Użytkowników faktycznie narzeka na jakość pracy silnika ( a w zasadzie na dźwięk) i może to zgłasza jako usterkę..).
Pozdrowienia!
|
|
|