To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

Beduin - 28-05-2011, 21:59

Magazyn Chip prowadzi rankingi sprzętu w kategorii POWER i ECONO.
Chińczyk wygrywa w kategorii ECONO a np AVIC F900BT w kategorii POWER.
Poza tym każdy wybiera to co mu pasuje.

mitsu00 - 29-05-2011, 00:27

Beduin napisał/a:
No to imponujący research zrobił ten redaktorzyna..... AVIC ft900BT to model sprzed 2 lat albo nawet i wcześniej.
Beduin - 29-05-2011, 13:00

mitsu00 napisał/a:
Beduin napisał/a:
No to imponujący research zrobił ten redaktorzyna..... AVIC ft900BT to model sprzed 2 lat albo nawet i wcześniej.

Mitsu00, czy według Ciebie chińczyk to sprzęt współczesny? - WIN CE 5.0 to już zabytek w klasie systemów operacyjnych.

oldino - 29-05-2011, 21:05

Mam pytanie : jak zparować nowy telefon [ N8 ] . Chińczyk tylko chce się łączyć ze starym telefonem.
Oldino

Grzesq - 30-05-2011, 09:20

Beduin napisał/a:
WIN CE 5.0 to już zabytek w klasie systemów operacyjnych.

W kwestii systemów operacyjnych może i tak, ale nie na tle urządzeń nawigacyjnych, tam w większości jest WinCE.

sound_designer - 30-05-2011, 16:04

Beduin napisał/a:
Magazyn Chip prowadzi rankingi sprzętu .

A w którym numerze Chipa ten test?

Anonymous - 30-05-2011, 18:30

Koledze Beduin chyba chodziło >ogólnie< o to, że w testach CHIP'a są prowadzone rankingi ECONO i POWER, a nie o konkretny test nawigacji z chińczykiem w roli głównej (bo takowego chyba nie było)...

Generalnie w tych testach w kategorii ECONO wygrywa sprzęt, który oferuje najlepszy stosunek jakość/możliwości do ceny.
A w kategorii POWER wygrywa sprzęt o najlepszej jakości/możliwościach, niezależnie od ceny...

No i faktycznie Chińczyk w takim teście miałby szanse w kategorii ECONO, choć w jego w przypadku to raczej "mnogość funkcji" w stosunku do ceny niż "jakość".

13zbyszek13 - 31-05-2011, 08:48

oldino napisał/a:
Mam pytanie : jak zparować nowy telefon [ N8 ] . Chińczyk tylko chce się łączyć ze starym telefonem.
Oldino

Mam sparowany N8 i jest Ok.
Wrzuć w telefonie wyszukanie nowego sprzętu audio w BT a w chińczyku paruj, telefon znajdzie schinawa uwierzytelnij parowanie podając kod w telefonie 1234 i jest po sprawie.

small - 31-05-2011, 14:12

Mam ochotę zmienić radio seryjne na jednostkę pioneer, pytanie na który polecacie:
- http://www.bartex-caraudi...roducts_id=5562
- http://www.bartex-caraudi...roducts_id=5766
Co muszę do tego zestawu dokupić, auto ma wbudowany zestaw rockford.
Pozdrawiam

mitsu00 - 31-05-2011, 18:20

small napisał/a:
Mam ochotę zmienić radio seryjne na jednostkę pioneer, pytanie na który polecacie:
- http://www.bartex-caraudi...roducts_id=5562
- http://www.bartex-caraudi...roducts_id=5766
Co muszę do tego zestawu dokupić, auto ma wbudowany zestaw rockford.
Pozdrawiam
Poczytaj 2-4 strony wstecz a uzyskasz odpowiedzi na zadane pytania
Anonymous - 31-05-2011, 19:47

Mitsu00, kiedyś - jak jeszcze byłeś szczęśliwym :mrgreen: posiadaczem chińczyka miałeś sprawdzić (o ile dobrze pamiętam) kwestię dodatkowego uziemienia anteny dachowej. Chodziło o słabą jakość odbioru FM.

Zdążyłeś może to zrobić, zanim rozstałeś się z ROF?

MetalMania - 31-05-2011, 20:07

small, ja mam F30bt i sprzęt jest super. Jedyna wada to maksymalna ilość czytanych utworów z dysku. Najlepiej zakupić do niego ipoda :)
mitsu00 - 31-05-2011, 20:40

Pe.te napisał/a:
Mitsu00, kiedyś - jak jeszcze byłeś szczęśliwym :mrgreen: posiadaczem chińczyka miałeś sprawdzić (o ile dobrze pamiętam) kwestię dodatkowego uziemienia anteny dachowej. Chodziło o słabą jakość odbioru FM.

Zdążyłeś może to zrobić, zanim rozstałeś się z ROF?
Wiem, pamietam..... Niestety nie zdażyłem zanim wymieniłem sprzeta na Pioneera. Teraz nie gubi mi fal, więc i chyba odbiornik jest czulszy niz w Chińczyku. Ale Hamerykańce sugeruja spróbowac dodatkowo uziemić bo ponoć pomaga.....
Anonymous - 31-05-2011, 22:46

Jak znajdę chwilę czasu do pociągnę dodatkowy kabelek do anteny...
Z tego co pamiętam, to chyba od tylnej lampy ciągnęli uziemienie.

W sumie OutII ma aluminiowy dach, więc może coś z tym uziemieniem anteny jest na rzeczy... Spróbować nie zaszkodzi, a pomóc może 8)

mitsu00 - 31-05-2011, 23:35

Pe.te napisał/a:
Jak znajdę chwilę czasu do pociągnę dodatkowy kabelek do anteny...
Z tego co pamiętam, to chyba od tylnej lampy ciągnęli uziemienie.

W sumie OutII ma aluminiowy dach, więc może coś z tym uziemieniem anteny jest na rzeczy... Spróbować nie zaszkodzi, a pomóc może 8)
Mozesz pociagnac z byle skad oprocz dachu.