Nasze Miśki - Jak wino...
wyderka - 03-11-2013, 21:37
mięczaki ja dalej na letnich
Tomek - 03-11-2013, 21:39
sveno napisał/a: |
Jestem pierwszy? |
może jeszcze złoty medal chcesz ??
ja wrzucam zimowe buty za tydzień
bardziej "przy okazji", bo potrzeby raczej nie będzie na razie
promatti - 03-11-2013, 21:46
sveno napisał/a: | promatti napisał/a: | Kiedy pierwszy pełnometrażowy film o Misku ? | jak ogarnę nadkola i klape, czyli na wiosne. Chyba, że wcześniej wygram w totka. Galant idzie w odstawkę, są dużo ważniejsze wydatki.
Z aktualności:
zimowy setup na aucie:
[url=http://img17.imagesh...oyr.jpg]Obrazek[/URL]
Jestem pierwszy? |
Jak najbardziej rozumiem, są ważniejsze wydatki.
ja też już tydzień śmigam na zimówkach.
sveno - 03-11-2013, 21:55
bielak930 napisał/a: | No i co to za mistrz drugiego planu ? | Lancer siostry?
bielak930 napisał/a: | Jaki profil opony ? | no właśnie tu jest problem, bo trafiły mi się jednosezonowe Fuldy w stanie 4+ w śmiesznej cenie (teraz już wiem dlaczego, ale o tym zaraz). Oryginalne felgi 15" sprzedałem, plan jest taki, że te 16" będą na zimę, a na lato szukam "nowych" 16" lub 17".
No ale my tu o profilu: te Fuldy to 205/60/R16 więc troszkę za duże bo letnie były 205/55, wg kalkulatora to 3,14% więcej na średnicy i takie jest też mniej więcej przekłamanie licznika, dzisiaj sprawdzałem: UKP 118km/h a GPS 120 w porywach do 121 czyli trzeba się pilnować na ograniczeniach.
Dzisiaj wróciłem na tych oponach do Krakowa i stwierdzam, że są kiepskie na mokrym, Galant na dwójce po wdepnięciu gazu w podłogę zrywa przyczepność nie lepiej jest na zakrętach, bo na jednym łuku czułem, że przód zaczął płużyć. Hamowania na szczęście nie miałem okazji sprawdzić.
tomek84 napisał/a: | ja wrzucam zimowe buty za tydzień
bardziej "przy okazji", bo potrzeby raczej nie będzie na razie | dokładnie taka sama sytuacja u mnie była. Nie miałem jak przywieść opon do Krakowa, więc musiałem wymienić na wsi, miałem do wyboru teraz, albo na Boże Narodzenie.
Marcin-Krak - 03-11-2013, 22:39
sveno napisał/a: | Dzisiaj wróciłem na tych oponach do Krakowa i stwierdzam, że są kiepskie na mokrym, Galant na dwójce po wdepnięciu gazu w podłogę zrywa przyczepność nie lepiej jest na zakrętach, bo na jednym łuku czułem, że przód zaczął płużyć. Hamowania na szczęście nie miałem okazji sprawdzić. |
Lepiej nie sprawdzaj. Jeszcze ruszanie na mokrym pod górkę.
Też u siebie mam Fuldy i żałuję bo w porównaniu do wcześniejszych modeli ... nie ma czego porównywać
inq - 04-11-2013, 07:23
sveno napisał/a: | Jestem pierwszy? |
Ja jeżdżę od 25 lipca na zimówkach Niestety z przymusu bo jedną felgę i oponę zniszczyłem.
sveno napisał/a: | szukam "nowych" 16" lub 17". |
Kolejna zmiana zdania? Przecież 17-ki są niekomfortowe i niepraktyczne.
sveno napisał/a: | jednosezonowe Fuldy w stanie 4+ w śmiesznej cenie |
Jak chcesz to oddam Ci moje 2 sztuki Barumów Polarisów w jeszcze śmieszniejszej cenie, ale co z tego. Ja nauczyłem się już, że tego typu opony to nadają się do spokojnej jazdy po suchym. Na śniegu i w deszczu to jest jedna wielka porażka. Budżetówki owszem używam sam, ale na lato. Ja jak dojdzie przelew do mnie większy to kupuję Continentale.
Hugo - 04-11-2013, 08:17
sveno napisał/a: | na lato szukam "nowych" 16" lub 17". | Tylko 17" lub większe
sveno - 04-11-2013, 09:06
inq napisał/a: | Kolejna zmiana zdania? Przecież 17-ki są niekomfortowe i niepraktyczne. | jak już powiedziałem, tylko krowa nie zmienia zdania. A to wszystko za namową Tomka84, ten człowiek to złooooo
Tomek - 04-11-2013, 09:07
sveno napisał/a: | A to wszystko za namową Tomka84, ten człowiek to złooooo |
że co niby?
kiedy?
trzeźwy byłem?
ps. sveno, założyłeś klapę?
sveno - 04-11-2013, 09:15
tomek84 napisał/a: | że co niby?
kiedy?
trzeźwy byłem? | nie wiem czy trzeźwy, ale napisałeś:
tomek84 napisał/a: | przeciez masz fajne felgi 16 cali
na lato szukaj 17 |
tomek84 napisał/a: | ps. sveno, założyłeś klapę? |
nie, czeka na malowanie.
Tomek - 04-11-2013, 09:32
sveno napisał/a: | tomek84 napisał/a: | że co niby?
kiedy?
trzeźwy byłem? | nie wiem czy trzeźwy, ale napisałeś:
tomek84 napisał/a: | przeciez masz fajne felgi 16 cali
na lato szukaj 17 |
|
ehh, od razu na mnie kwity znalazł
no, bo tak, święta prawda, że 17 będzie się zacnie prezentować na tym aucie
tylko uważać trzeba, bo to przecież polskie drogi
WINIU1990 - 07-11-2013, 12:24
sveno napisał/a: | bielak930 napisał/a: | No i co to za mistrz drugiego planu ? | Lancer siostry?
bielak930 napisał/a: | Jaki profil opony ? | no właśnie tu jest problem, bo trafiły mi się jednosezonowe Fuldy w stanie 4+ w śmiesznej cenie (teraz już wiem dlaczego, ale o tym zaraz). Oryginalne felgi 15" sprzedałem, plan jest taki, że te 16" będą na zimę, a na lato szukam "nowych" 16" lub 17".
No ale my tu o profilu: te Fuldy to 205/60/R16 więc troszkę za duże bo letnie były 205/55, wg kalkulatora to 3,14% więcej na średnicy i takie jest też mniej więcej przekłamanie licznika, dzisiaj sprawdzałem: UKP 118km/h a GPS 120 w porywach do 121 czyli trzeba się pilnować na ograniczeniach.
Dzisiaj wróciłem na tych oponach do Krakowa i stwierdzam, że są kiepskie na mokrym, Galant na dwójce po wdepnięciu gazu w podłogę zrywa przyczepność nie lepiej jest na zakrętach, bo na jednym łuku czułem, że przód zaczął płużyć. Hamowania na szczęście nie miałem okazji sprawdzić.
tomek84 napisał/a: | ja wrzucam zimowe buty za tydzień
bardziej "przy okazji", bo potrzeby raczej nie będzie na razie | dokładnie taka sama sytuacja u mnie była. Nie miałem jak przywieść opon do Krakowa, więc musiałem wymienić na wsi, miałem do wyboru teraz, albo na Boże Narodzenie. |
Znam ten ból, tamtą zimę przejeździłem na fuldach i żałuje zakupu. Teraz kupiłem Bridgestone jest o wiele lepiej na mokrym przód przestał uciekać i żeby trakcje na 2 zerwać trzeba się postarać. Zobaczymy jak na śniegu będą się zachowywać.
sveno - 12-11-2013, 17:54
WINIU1990 napisał/a: | Zobaczymy jak na śniegu będą się zachowywać. | też jestem ciekaw.
Zrobi ktoś VT? Tych felg:
http://allegro.pl/felgi-a...3625514613.html
np, na któreś ze zdjęć z tej strony:
http://forum.mitsumaniaki...=asc&start=1815
Hugo - 12-11-2013, 19:52
sveno napisał/a: | http://allegro.pl/felgi-a...3625514613.html | sveno, nieeeee....
Tomek - 12-11-2013, 20:08
Hugo napisał/a: | sveno napisał/a: | http://allegro.pl/felgi-a...3625514613.html | sveno, nieeeee.... |
dokładnie
sveno, PW
|
|
|