To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

wyderka - 03-11-2013, 21:37

mięczaki :P ja dalej na letnich :)
Tomek - 03-11-2013, 21:39

sveno napisał/a:

Jestem pierwszy? :)

może jeszcze złoty medal chcesz ??

ja wrzucam zimowe buty za tydzień
bardziej "przy okazji", bo potrzeby raczej nie będzie na razie

promatti - 03-11-2013, 21:46

sveno napisał/a:
promatti napisał/a:
Kiedy pierwszy pełnometrażowy film o Misku :P ?
jak ogarnę nadkola i klape, czyli na wiosne. Chyba, że wcześniej wygram w totka. Galant idzie w odstawkę, są dużo ważniejsze wydatki.

Z aktualności:
zimowy setup na aucie:
[url=http://img17.imagesh...oyr.jpg]Obrazek[/URL]

Jak najbardziej rozumiem, są ważniejsze wydatki.

ja też już tydzień śmigam na zimówkach.

sveno - 03-11-2013, 21:55

bielak930 napisał/a:
No i co to za mistrz drugiego planu ? :twisted:
Lancer siostry?
bielak930 napisał/a:
Jaki profil opony ?
no właśnie tu jest problem, bo trafiły mi się jednosezonowe Fuldy w stanie 4+ w śmiesznej cenie (teraz już wiem dlaczego, ale o tym zaraz). Oryginalne felgi 15" sprzedałem, plan jest taki, że te 16" będą na zimę, a na lato szukam "nowych" 16" lub 17".
No ale my tu o profilu: te Fuldy to 205/60/R16 więc troszkę za duże bo letnie były 205/55, wg kalkulatora to 3,14% więcej na średnicy i takie jest też mniej więcej przekłamanie licznika, dzisiaj sprawdzałem: UKP 118km/h a GPS 120 w porywach do 121 czyli trzeba się pilnować na ograniczeniach.

Dzisiaj wróciłem na tych oponach do Krakowa i stwierdzam, że są kiepskie na mokrym, Galant na dwójce po wdepnięciu gazu w podłogę zrywa przyczepność :roll: nie lepiej jest na zakrętach, bo na jednym łuku czułem, że przód zaczął płużyć. Hamowania na szczęście nie miałem okazji sprawdzić.

tomek84 napisał/a:
dokładnie taka sama sytuacja u mnie była. Nie miałem jak przywieść opon do Krakowa, więc musiałem wymienić na wsi, miałem do wyboru teraz, albo na Boże Narodzenie.
Marcin-Krak - 03-11-2013, 22:39

sveno napisał/a:
Dzisiaj wróciłem na tych oponach do Krakowa i stwierdzam, że są kiepskie na mokrym, Galant na dwójce po wdepnięciu gazu w podłogę zrywa przyczepność :roll: nie lepiej jest na zakrętach, bo na jednym łuku czułem, że przód zaczął płużyć. Hamowania na szczęście nie miałem okazji sprawdzić.

Lepiej nie sprawdzaj. Jeszcze ruszanie na mokrym pod górkę.
Też u siebie mam Fuldy i żałuję bo w porównaniu do wcześniejszych modeli ... nie ma czego porównywać :evil:

inq - 04-11-2013, 07:23

sveno napisał/a:

Ja jeżdżę od 25 lipca na zimówkach :D Niestety z przymusu bo jedną felgę i oponę zniszczyłem.
sveno napisał/a:
szukam "nowych" 16" lub 17".

Kolejna zmiana zdania? Przecież 17-ki są niekomfortowe i niepraktyczne. 8) :wink:
sveno napisał/a:
jednosezonowe Fuldy w stanie 4+ w śmiesznej cenie

Jak chcesz to oddam Ci moje 2 sztuki Barumów Polarisów w jeszcze śmieszniejszej cenie, ale co z tego. Ja nauczyłem się już, że tego typu opony to nadają się do spokojnej jazdy po suchym. Na śniegu i w deszczu to jest jedna wielka porażka. Budżetówki owszem używam sam, ale na lato. Ja jak dojdzie przelew do mnie większy to kupuję Continentale.

Hugo - 04-11-2013, 08:17

sveno napisał/a:
na lato szukam "nowych" 16" lub 17".
Tylko 17" lub większe :twisted:
sveno - 04-11-2013, 09:06

inq napisał/a:
Kolejna zmiana zdania? Przecież 17-ki są niekomfortowe i niepraktyczne.
jak już powiedziałem, tylko krowa nie zmienia zdania. A to wszystko za namową Tomka84, ten człowiek to złooooo :)
Tomek - 04-11-2013, 09:07

sveno napisał/a:
A to wszystko za namową Tomka84, ten człowiek to złooooo :)

że co niby?
kiedy?
trzeźwy byłem?

ps. sveno, założyłeś klapę?

sveno - 04-11-2013, 09:15

tomek84 napisał/a:
że co niby?
kiedy?
trzeźwy byłem?
nie wiem czy trzeźwy, ale napisałeś:
tomek84 napisał/a:
przeciez masz fajne felgi 16 cali
na lato szukaj 17 :)

tomek84 napisał/a:
ps. sveno, założyłeś klapę?

nie, czeka na malowanie.

Tomek - 04-11-2013, 09:32

sveno napisał/a:
tomek84 napisał/a:
że co niby?
kiedy?
trzeźwy byłem?
nie wiem czy trzeźwy, ale napisałeś:
tomek84 napisał/a:
przeciez masz fajne felgi 16 cali
na lato szukaj 17 :)

ehh, od razu na mnie kwity znalazł

no, bo tak, święta prawda, że 17 będzie się zacnie prezentować na tym aucie
tylko uważać trzeba, bo to przecież polskie drogi

WINIU1990 - 07-11-2013, 12:24

sveno napisał/a:
bielak930 napisał/a:
No i co to za mistrz drugiego planu ? :twisted:
Lancer siostry?
bielak930 napisał/a:
Jaki profil opony ?
no właśnie tu jest problem, bo trafiły mi się jednosezonowe Fuldy w stanie 4+ w śmiesznej cenie (teraz już wiem dlaczego, ale o tym zaraz). Oryginalne felgi 15" sprzedałem, plan jest taki, że te 16" będą na zimę, a na lato szukam "nowych" 16" lub 17".
No ale my tu o profilu: te Fuldy to 205/60/R16 więc troszkę za duże bo letnie były 205/55, wg kalkulatora to 3,14% więcej na średnicy i takie jest też mniej więcej przekłamanie licznika, dzisiaj sprawdzałem: UKP 118km/h a GPS 120 w porywach do 121 czyli trzeba się pilnować na ograniczeniach.

tomek84 napisał/a:
dokładnie taka sama sytuacja u mnie była. Nie miałem jak przywieść opon do Krakowa, więc musiałem wymienić na wsi, miałem do wyboru teraz, albo na Boże Narodzenie.

Znam ten ból, tamtą zimę przejeździłem na fuldach i żałuje zakupu. Teraz kupiłem Bridgestone jest o wiele lepiej na mokrym przód przestał uciekać i żeby trakcje na 2 zerwać trzeba się postarać. Zobaczymy jak na śniegu będą się zachowywać. :-)

sveno - 12-11-2013, 17:54

WINIU1990 napisał/a:
Zobaczymy jak na śniegu będą się zachowywać. :-)
też jestem ciekaw.

Zrobi ktoś VT? Tych felg:
http://allegro.pl/felgi-a...3625514613.html

np, na któreś ze zdjęć z tej strony:
http://forum.mitsumaniaki...=asc&start=1815

Hugo - 12-11-2013, 19:52

sveno napisał/a:
http://allegro.pl/felgi-a...3625514613.html
sveno, nieeeee.... :wink:
Tomek - 12-11-2013, 20:08

Hugo napisał/a:
sveno napisał/a: