To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Hugo - 16-05-2016, 22:34

Hamulce już praktycznie "ułożone" Ciekawostka, tylne tarcze zaczęły "świecić" się szybciej i bardziej niż przednie.

Kilka aktualnych fotek:

WreX - 16-05-2016, 22:35

Hugo, wygląda super, tylko mi na tego smsa nie zapomnij odpisać ;p
--Galancik96-- - 19-05-2016, 21:04

Hugo znalazłem cos takiego, co myślisz?
http://allegro.pl/blenda-...49.html#thumb/8

mkm - 19-05-2016, 21:18

--Galancik96--, jak za kawałek włókna szklanego w dodatku z "falami dunaju" (zwróć uwagę na jej powierzchnie i kanty) to cena raczej wysoka :wink:
Hugo - 20-05-2016, 08:07

--Galancik96--, po nicku zgaduję, że sprzedaje kolega z forum, czyli gawron. Cena niby wysoka, ale towar nie do dostania, więc zazdroszczę. Jak Ty nie kupisz to pewnie ja ją wezmę.
--Galancik96-- - 20-05-2016, 09:42

No to bierz, ja narazie mam inne priorytety. Wstawiłem bo widziałem ze szukałeś kiedyś :)
Hugo - 27-05-2016, 22:02

Są kolejne elementy układanki, czyli listwy zewnętrzne na dole szyb w drzwiach od Galanta w wersji USA oraz blenda na tylną szybę. Blendy szukałem kilka lat i dzięki Tobie--Galancik96-- ją kupiłem.

Co do listw to pasują P&P do Galanta EA i będą pasować do klamek zewnętrznych :P . Myślałem, że ten "chrom" będzie jakiś tandetny (plastikowy), ale okazuje się, że to prawdziwa stal, pewnie nierdzewka. Są dużo cięższe i szersze od oryginalnych czarnych listw. Stan ich oceniam na 4- w skali 0-5, ponieważ sprzedający przy demontażu listwę drzwi kierowcy delikatnie przełamał i jest mała wgniotka, ale jak na używki to nie można wybrzydzać. Można się w nich przeglądać jak w lustrze, przetarłem je pastą Tempo, ale nadal mają trochę takich mikrorysek, których nie czuć oczywiście pod palcami, ale są widoczne i psują efekt. Pytanie do znawców czym je usunąć?

Tym samym do stworzenia Galanta marzeń pozostało mi tylko kupić w Japonii nowe uszczelki do dokładek błotników i przedniego zderzaka z VR-4 i można działać...

--Galancik96-- - 28-05-2016, 23:50

No i super, z niecierpliwością czekam jak bedzie to juz na aucie :) Ale to bedzie kozak efekt, uzupełni doskonale ten projekt. Gratuluje wytrwałości i miłości do tego auta :)
Sunderland86 - 30-05-2016, 09:15

Sam mam chęć na takie listwy pod szyby ale ciężko je dostać. Nice job :wink:
Hugo - 30-05-2016, 13:52

Zgadza się, jest problem z dostępnością. A jak już znajdziesz to jest straszna obawa o fachowy demontaż tych listw, bo niełatwo je zdjąć bez ich uszkodzenia/odkształcenia. Mi się w miarę udało, chociaż miałem ochotę pojechać po nie kilkaset km w jedną stronę i samemu zdemontować z dawcy...

Sunderland86, jeśli szukasz takich listw to na olx.pl wpisz "galant usa" i wyskoczy Ci jeden pacjent na części. Zadzwoń i zapytaj.

Hugo - 31-05-2016, 22:07

Są 3 wiadomości, 2 dobre i 1 zła. W trasie zbyt późno zauważyłem hamującego przede mną busa i trochę mocniej niż zwykle musiałem nacisnąć na pedał hamulca. Efekt: prawie pełna puszka małego Red-Bulla ze schowka w tunelu środkowym wystrzeliła jak z armaty, przywaliła w radio i spadła na wybierak biegów :? Wyświetlacz radia ocalał, wybierak doczyszczony. Dobra wiadomość: hamulce wymiatają i dobrze, że nie musiałem zahamować ostrzej, bo puszka wybiłaby przednią szybę.
Zła wiadomość: po drodze puszka zalała włącznik ogrzewania foteli, włącznik prawego fotela się skleił, na chama ruszył, ale nie pali się czerwona dioda mocnego grzania i zgasło podświetlenie lewego przycisku. I znów robota :wink:

Krzyzak - 31-05-2016, 22:11

Ten włącznik od grzania foteli rozbierałem tyle razy... :) - praca naprawdę łatwa, sam zresztą wiesz...
I przestań pić to świństwo - zacznij więcej wody, zobaczysz - nie będziesz chciał tych słodzonych g....n.

polaff - 01-06-2016, 05:18

Gdzie druga dobra wiadomość?
Ja zauważyłem 3 złe i jedną dobrą.
Ten uchwyt na napoje w wersji z grzanymi fotelami jest nie porozumieniem...
Pijesz red bull'a - długo nie pociągniesz....
Hamulce wreszcie są dobre

:)

Hugo - 01-06-2016, 07:56

Krzyzak napisał/a:
praca naprawdę łatwa, sam zresztą wiesz...
Wiem, wiem. Po zakupie wymieniałem żarówki podświetlenia w obu przyciskach, bo były przepalone. Pamiętasz może w jakiej pozycji należy go trzymać podczas rozbierania żeby się wszystko z niego nie wysypało, bo nie pamiętam? Przyciskami w górę czy w dół?
Krzyzak napisał/a:
I przestań pić to świństwo - zacznij więcej wody, zobaczysz - nie będziesz chciał tych słodzonych g....n.
polaff napisał/a:
Pijesz red bull'a - długo nie pociągniesz....
Rzadko, w sumie smakuje mi tylko w samochodzie jak jadę gdzieś dalej :wink:
polaff napisał/a:
Ten uchwyt na napoje w wersji z grzanymi fotelami jest nie porozumieniem...
Fakt, każda butelka i puszka się w nim przewraca. Pasują do niego idealnie tylko kubki z McDonalda. Powinien mieć stopniowaną średnicę pod różne pojemniki.
polaff napisał/a:
Gdzie druga dobra wiadomość?
Red Bull się wylał i nie musiałem się nim truć :mrgreen:
Krzyzak - 01-06-2016, 09:00

Hugo napisał/a:
w dół