[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
mar111cin - 08-04-2015, 21:34
TWS - widzę że będę musiał poprzerzucać do Ciebie na forum opis montażu do galanta (bodajże 33strona tego tematu jak dobrze pamiętam), jak i do V-stroma
tws - 08-04-2015, 21:41
Śmiało Wrex nie dość że zalinkował forum to z tego co widzę jeszcze linki na facebooka puścił i na razie prowadzi w unikalnych odsłonach. Ale jest jeszcze drugie kryterium na najlepszy opis, więc nawet jak ktoś ostatniego dnia zrobi wpis to ma szanse wygrać.
WreX - 08-04-2015, 21:46
tws napisał/a: | Śmiało Wrex nie dość że zalinkował forum to z tego co widzę jeszcze linki na facebooka puścił i na razie prowadzi w unikalnych odsłonach. Ale jest jeszcze drugie kryterium na najlepszy opis, więc nawet jak ktoś ostatniego dnia zrobi wpis to ma szanse wygrać. |
No co marketing i reklama, dzięki mnie klientów Ci na UKP nałapie
tws - 08-04-2015, 21:47
WreX napisał/a: | tws napisał/a: | Śmiało Wrex nie dość że zalinkował forum to z tego co widzę jeszcze linki na facebooka puścił i na razie prowadzi w unikalnych odsłonach. Ale jest jeszcze drugie kryterium na najlepszy opis, więc nawet jak ktoś ostatniego dnia zrobi wpis to ma szanse wygrać. |
No co marketing i reklama, dzięki mnie klientów Ci na UKP nałapie |
Tutaj już wszyscy mają ;D
WreX - 08-04-2015, 21:51
tws, nowe hasło reklamowe:
Wszyscy mają UKP... mam i ja...
Grafik płakał jak projektował
Juiceman - 09-04-2015, 06:06
TWS - jeszcze montownie powinieneś otworzyć xD
mar111cin - 09-04-2015, 22:33
TWS postaram się w najbliższym czasie coś wrzucić
PS właśnie mam zamknięty wyświetlacz w wodoszczelnej obudowie i wodoszczelne przyciski na nim - to tak z projektu V-strom. Tylko z tyłu jest otwór do przeciągnięcia kabelka A całość jeszcze pomaluję na czarno, zostawiając tylko pasek na ekran.
WreX - 09-04-2015, 23:08
mar111cin, do łodzi podwodnej będziesz to montować ?
Zhan - 09-04-2015, 23:22
Pewnie na motorówce
mar111cin - 10-04-2015, 22:56
potrzebuję do batyskafu
sveno - 11-04-2015, 05:54
mar111cin napisał/a: | potrzebuję do batyskafu | to pewnie diesel, uważaj, bo nie do każdego silnika wysokoprężnego podłączysz UKP. Może bzdury pokazywać.
VSS kalibrujesz wg GPS czy w milach morskich?
mar111cin - 12-04-2015, 16:28
VSS? nie no normalnie podłączam do ciśnieniomierza - najbardziej pewny sygnał
WreX - 14-04-2015, 10:32
tws, mam pytanie ale tym razem na poważnie:
Nie dałoby się np zwiększyć odświeżania chwilowego spalania? tzn żeby do wyboru była 1/2 i 1/4s czy nie da się tak szybko zczytać danych z wtryskiwaczy? Czy ukp nie da rady policzyć? Pytam i o aktualną wersję UKP i te najnowsze.
No i jeszcze jedno, tak jak jest ta opcja że na końcu jest jak się wyłącza silnik i zapłon to się pokazuje czas trasy średnie spalanie itd, czy nie dałoby się zachować np 10 ostatnich zrzutów tych ekranów i później je ewentualnie przejrzeć? pytam bo często zwyczajnie zapominam spojrzeć a chciałbym wiedzieć np ile na danym odcinku wyszło spalania itd.
tws - 14-04-2015, 12:51
WreX napisał/a: | tws, mam pytanie ale tym razem na poważnie:
Nie dałoby się np zwiększyć odświeżania chwilowego spalania? tzn żeby do wyboru była 1/2 i 1/4s czy nie da się tak szybko zczytać danych z wtryskiwaczy? Czy ukp nie da rady policzyć? Pytam i o aktualną wersję UKP i te najnowsze.
No i jeszcze jedno, tak jak jest ta opcja że na końcu jest jak się wyłącza silnik i zapłon to się pokazuje czas trasy średnie spalanie itd, czy nie dałoby się zachować np 10 ostatnich zrzutów tych ekranów i później je ewentualnie przejrzeć? pytam bo często zwyczajnie zapominam spojrzeć a chciałbym wiedzieć np ile na danym odcinku wyszło spalania itd. |
Ad1. czym krótszy czas pomiaru tym niższa dokładność i nie chodzi tu o możliwości samego UKP, a o samą zasadę pomiaru. W praktyce już w niektórych 6-8 cylindrowych silnikach pomiar z 1 sekundy może być niestabilny.
Ad2. Jest już w planach jako data-logger do wersji PRO. Tylko w wersji PRO jest dodatkowa pamięć flash na tego typu dane. Czas podsumowania można wydłużyć do 180 sekund.
sveno - 14-04-2015, 21:29
tws napisał/a: | czyli 10-13 obrotów na sekundę. Wtrysk na jeden cylinder w przypadku silnika 6 cylindrowego to 1 na 6 lub 1 na 12 obrotów wału. Czyli podczas jednej sekundy może mieć tylko 1 cykl pracy | że co?
Nie ważne ile masz cylindrów, każdy pełny cykl to 2 obroty. Przy 600rpm każdy cylinder (czy to w silniku dwu czy dwunasto-cylindrowym) dostanie dokładnie 5 razy paliwo.
|
|
|