[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
krzychu - 25-01-2013, 11:23
W sprawie tych silników to poświęciłem trochę czasu:
http://forum.mitsumaniaki...1152298#1152298
To chodzi najprawdopodobniej o silnik 2.0 TDI z Outlandera, który pociągnął na dno Mitsubishi.
April77 - 25-01-2013, 13:43
A MIVEC to chyba również w EVO - zazwyczaj rasowany, ujeżdżany i mocno katowany - możne dlatego takie opinie.
Kilka razy w serwisie rozmawiałem na temat silnika (1,8) i wszyscy mechanicy zgodnie mówili ze się nie psują.
Pablolot - 05-03-2013, 09:18
Witam,
nadszedł czas podzielić się doświadczeniem i pierwszą usterką. Po 35 miesiącach od zakupu i 41100km podczas ruszania pod stromą górkę nie odpóścił tylny prawy hamulec do końca, koło nie było zblokowane ale wyraźnie wzrosło spalanie i przy zatrzymywaniu było czuć hamowanie. Pojechałem prosto do autoryzowanego serwisu 3,8km. Podobno zgubiła się jakaś guma potem zardzewiało, naprawa kosztowała 175zł. Taka pierwsza może nie poważna ale jednak usterka.
Wniosek za mało jeżdżę
Kamilosso - 04-04-2013, 18:21
wiem, że już był poruszany problem, który mi doskwiera ale również podzielę się tym. Mianowicie przy wilgoci, gdy auto stoi jakiś czas, gdy jest zimno przy kręceniu prawie w msc-u trykocze-skrzeczy (jak zwła tak zwał ) lewe przednie koło z tego rejonu wydobywa się ten dźwięk.
Ktoś coś walczył z tym albo w jakiś sposób to naprawił, bo nie ukrywam, że w aucie od nowości tak było
RalfPi - 04-04-2013, 20:41
Kamilosso napisał/a: | wiem, że już był poruszany problem, który mi doskwiera ale również podzielę się tym. Mianowicie przy wilgoci, gdy auto stoi jakiś czas, gdy jest zimno przy kręceniu prawie w msc-u trykocze-skrzeczy (jak zwła tak zwał ) lewe przednie koło z tego rejonu wydobywa się ten dźwięk.
Ktoś coś walczył z tym albo w jakiś sposób to naprawił, bo nie ukrywam, że w aucie od nowości tak było |
Witaj - na Forum już o tym było - bodajże przekaźnik o jakiejś pompy tak hałasuje..
Czyli normalne, standardowe dźwięki.
Pozdrowienia.
$iwy - 04-04-2013, 23:13
Jaki przekaźnik pompy - w modelu 1,5 jest wspomaganie elektryczne a chrobocze tak samo. Wygląda to bardziej na mechaniczny problem zawieszenia przedniego. Może łożysko mcphersona ?
U mnie jest to samo od nowości. Z reguły na krótko trochę pomaga wypłukanie wodą (myjnia bezdotykowa) w/w kolumny lub przesmarowanie przez serwis (u mnie pomogło na parę miesięcy). Wygląda na to że jest to jakaś wada fabryczna bo występuje prawie w każdym egzemplarzu. Łącznie z tym problemem występuje skrzypienie przy przejeżdżaniu przez śpiących policjantów.
RalfPi - 05-04-2013, 07:04
$iwy napisał/a: | Jaki przekaźnik pompy - w modelu 1,5 jest wspomaganie elektryczne a chrobocze tak samo. |
Masz rację - to z pewnością nie to - było coś o terkotaniu spowodowanym awarią właśnie silnika od wspomagania:
http://forum.mitsumaniaki...t=58409&start=0
"Byłem z tym terkotaniem w ASO. Ustalili, że dźwięk wydobywa się z silnika elektrycznego wspomagania kierownicy. Do wymiany w ramach gwarancji."
i to właśnie w modelu 1.5.
bastek - 05-06-2013, 05:59
a mi wczoraj odpadłą płyta spod silnika. taka lekka aluminiowa. po 150.000 km. otwory na śruby są duże, niereg. potrzebne toto?
robertdg - 07-06-2013, 08:00
Możliwe, że to była osłona termiczna, lepiej by to bylo na miejscu
gural69 - 27-07-2013, 15:04
Miałem dwie usterki w moim nowym Lancerze. Pierwsza to od nowości padnięta klimatyzacja... Po numerze VIN rozpoznano, że faktycznie kilka modeli miało coś z pompą klimy. Wszystko wymieniono bodajże za trzecim razem, ale na kartę gwarancyjną. Od tego zdarzenia jeżdżę już 2 rok i klima śmiga idealnie. Druga usterka to akurat przed serwisem po 20.000 km. Tylna prawe łożysko padło... Przy 80 km/h czułem się jak w odrzutowcu... Również wymiana gwarancyjna. Ogólnie jestem zadowolony. Cóż myślę, że limit się wyczerpał.
Literat - 27-07-2013, 20:25
Ja na szczęście nic poważniejszego nie zaliczyłem. Rownież do serwisu jeździłem z "terkotaniem" podczas obracanie w miejscu kierownicą, ale w serwisie wszyscy zgodnie byli "głusi"
endriu121188 - 29-07-2013, 17:04
Zacięta płyta w radiu. Serwis wymienił mi radyjko bez problemu.
Dziś pies wpadł mi pod prawy bok samochodu, odbił się i uciekł. Mam wgnieciony i pęknięty hokej pod halogenem. Na razie opalarką pokombinuję, zima przed nami, a na śniegu różne rzeczy mogą się jeszcze przytrafić (oby nie!).
pitloju - 30-07-2013, 07:42
A mi ostatnio zaczęło wariować sterowanie radiem z kierownicy.
Naciskając vol +, radio ścisza muzykę, naciskając vol - też ścisza
Czasem jak jak chce zmienić utwór to też ścisza.
Muszę pojechać z tym do serwisu, z tym że nie występuję to cały czas, więc może być problem z pokazaniem tego serwisowi.
Miał ktoś taki przypadek? Co to może szwankować: radio czy raczej same przyciski na kierownicy?
Lucas123w - 30-07-2013, 10:56
pitloju, poszukaj po forum problem już był omawiany.
pitloju - 30-07-2013, 11:04
Lucas123w, faktycznie!
Jakoś umknęło mi, że był już opisywany taki problem.
W takim razie konieczna będzie wizyta w ASO, dzięki!
|
|
|