To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

mjsystem - 12-11-2012, 17:55

fergul11 napisał/a:
Polska to cholernie dziwny kraj
dzwonie w piątkowe przedpołudnie do faceta co wystawia się na allegro jako producent, ustalamy że podam mu wymiary rolet via email , wysłałem do niego zamówienie w piątek do 13.00 i odzewu żadnego
Mamy poniedziałek już po południu i facet milczy , obliczyłem sobie że te rolety mają kosztować około 1400zł , ani mało , ani dużo chodzi o czas ,bo nagli mnie bardzo , ale z przyzwoitości należałoby odpisać ,nie biorę pańskich dziadowskich rolet do roboty ,pocałuj mnie pan w ..., albo coś w podobie .
Gdy zarabiałem w Polsce to za każdą złotówką chodziłem , a może rzeczywiście macie w Polsce taki raj że po co klienta zachęcać , bo jak nie ten to tamten przyjdzie
I żeby to był pierwszy przypadek , ale nie ,na każdym kroku spotykam się w Polsce ze zjawiskiem Tumiwisizm (wstyd powiedzieć , ale na MM też się zdarza)
Kurcze jak ja się w coś angażuję to oddaję się temu bez reszty ,a może to mój błąd że wymagam od ludzi takiego podejścia do tematu jak ja
Żółć wylana , zrobiło się lżej , ale niesmak pozostał i czasu coraz mniej

Bo Polska to dziwna kraj :lol:

A może masz po prostu pecha??? :wink:

fergul11 - 12-11-2012, 18:00

mjsystem napisał/a:
A może masz po prostu pecha?

chyba tylko w kontaktach z polskojęzyczną częścią populacji zamieszkującą ziemie od Buga do Odry i Nysy Łużyckiej z kilkoma wyjątkami :mrgreen:

JCH - 12-11-2012, 18:05

fergul11 napisał/a:
ustalamy że podam mu wymiary rolet via email , wysłałem do niego zamówienie w piątek do 13.00 i odzewu żadnego
A wiesz, że email doszedł :?:
To tylko technika - mogło coś nawalić, może potraktowało jako spam ..... :roll:
Może sobie przedłużył weekend, mógł mu komp paść, jakieś sprawy losowe.... :?

A może jest w lesie :?: ;)

Nie żebym tłumaczył gościa bo też dostaję szału gdy się umawiam a nie ma odzewu :evil:

fergul11 - 12-11-2012, 18:14

odezwał się 10 min temu
ale zaokrąglanie cen nie jest jego mocną stron :mrgreen: n/p 153,21 mnie wyszło po dokonaniu odpowiednich algorytmów , natomiast jemu 158 , :mrgreen: i tak z każdym wymiarem ,no ale to tylko technika i mogła bateria w kalkulatorze nie trzymać ,lub światło źle padało na ekran i dobrze nie widział :mrgreen:
albo był na manifestacji w 100licy i dopiero co wrócił , :mrgreen: ale jak każda bajka zawsze dobrze się kończy i ma na końcu morał , ale ten pozostawię na własny użytek :twisted:
co nie świadczy że uszczypliwy charakter tego postu jest skierowany przeciw Tobie JCH

mjsystem - 12-11-2012, 18:27

fergul11 napisał/a:

chyba tylko w kontaktach z polskojęzyczną częścią populacji zamieszkującą ziemie od Buga do Odry i Nysy Łużyckiej z kilkoma wyjątkami

To taki szczególny pech - patriotyczny

fergul11 napisał/a:
ale zaokrąglanie cen nie jest jego mocną stron n/p 153,21 mnie wyszło po dokonaniu odpowiednich algorytmów , natomiast jemu 158
:mrgreen:

Może te 4,79 masz gratis :P

A tak na serio, to jakaś paranoja ze sprzedającym...

JCH - 12-11-2012, 18:38

fergul11 napisał/a:
albo był na manifestacji w 100licy i dopiero co wrócił
Ooooo :!: To cieszyć się, że wrócił.
Mogło być zimno i mógł być w kominiarce..... A stąd droga prowadzi wprost na dołek ;)

Efa! - 12-11-2012, 21:59

fergul11 napisał/a:
Tam zaraz RB , a co Efa na randki nie chadzała ?
Kiedyś straszyło się Baba Jagą ,potem czarną wołgą , a teraz Efą , buuuu :mrgreen: Nie ma twierdzy nie do zdobycia ,jak nie główna brama to podkop ,cokolwiek to znaczy :mrgreen:

Da człowiek raz na pół roku komuś RB i od razu postrach sieje...

mjsystem - 12-11-2012, 22:15

Efa! napisał/a:

Lepiej na zimne dmuchać :mrgreen:

fergul11 - 12-11-2012, 22:49

Efa! napisał/a:

No patrz jaka siła ,moc i potęga w Tobie drzemie , a wyglądasz na taką sympatyczna kobitkę :P

wojzi - 13-11-2012, 02:00

Cezar napisał/a:
fergul11 napisał/a:
to już są dwie propozycje na nowe tematy
- MM gotują

Juz jest cos podobnego http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=49132

Nawet moja miła się tam udzieliła :D .

Cezar napisał/a:
wrzucajcie tam swoje przepisy

Wrzucajcie. Jam łasuch i mogę przyjechać gruby na zlot :D

Efa! napisał/a:

I to jaki, ja już w dziale humor nie tylko się nie udzialam, ale na wszelki wypadek wolę nawet nie zaglądać :twisted: :P :twisted:

Że dziś miałem większy zaryp w robocie niż drogowcy jak ich w lutym zima zaskoczy :P . Ale ogólnie fajnie jest.

fergul11 - 13-11-2012, 17:50

wojzi napisał/a:
ja już w dziale humor nie tylko się nie udzialam, ale na wszelki wypadek wolę nawet nie zaglądać :twisted:

Może mod nie podziela Twojego poczucia humoru :?: :mrgreen:
Ja też kiedyś ukazałem w tamtym dziale całą prawdę o futbolu i miałem kolorowo pod avatarem :mrgreen: ale co tam forumowicz bez RB jest jak żołnierz bez karabinu.
Dziś dostałem "nożem w plecy" i to od instytucji od której najmniej się spodziewałem :|
Odrobi się :doubt: szkoda tylko tego pół roku.

Efa! - 13-11-2012, 19:34

Nabijajcie się ze mnie, nabijajcie :twisted: . A ja w ciąży jestem i nie zawsze odpowiadam za swoje czyny...
wojzi - 14-11-2012, 07:35

Efa! napisał/a:
Nabijajcie się ze mnie, nabijajcie . A ja w ciąży jestem i nie zawsze odpowiadam za swoje czyny...

Co nabroimy, gdzie inndziej to Ci przepisami wynagrodzimy - jak znalazł o 3 w nocy do pichcenia. :P

Efa! - 14-11-2012, 19:43

Ja już od jakiegoś czasu wrzucam coś na ruszt o 3 w nocy ;)
mkm - 14-11-2012, 23:01

fergul11, Ty sie przejmujesz, że chłop Cię olewał...
Moja matka kupiła drzwi balkonowe.
Przyszedł miły pan, wymierzył, pomierzył miał przyjść za kilka dni, ale cos mu wypadło... Potem był na "dużym zleceniu", potem "pracownica nie przekazała, że dzwoniła"...
Dzisiaj mi sie matka przyznała, że wpłaciła kasę :roll: i że mija trzeci miesiąc... Chłopu nawet dowodu nie sprawdziła, a podpis na umowie to zwykła parafka - telefon już nie odpowiada...