Nasze Miśki - Polarny ninja
wyderka - 10-08-2012, 11:29
a podobno amelinium nie pomalujesz , ładnie wyszły
rosomak1983 - 10-08-2012, 12:46
tresorex napisał/a: | "nowe" czy nowe? |
nowe chyba widac.
m6riano napisał/a: | rosomak1983, jak sie nazywa ten model felg i czy są w rozstawie 17'' 4x114,3? |
których te w podkładzie to TP.
rosomak1983 - 10-08-2012, 12:49
wyderka napisał/a: | ładnie wyszły |
one sa dopiero w białym podkadzie
wyderka - 10-08-2012, 13:14
mi o te pomalowane chodziło
mkm - 11-08-2012, 15:22
rosomak1983 napisał/a: |
-łozysko oporowe sprzegła Valeo |
Weż to pogoń, bo to badziewie jakich mało
Jaka firma robi nadkola do Lancera?
nezik - 11-08-2012, 16:35
łądnie ci sie projekt rozwinął. odezwij sie po piętnastym do mnie, to ci jakis filmik dobrej jakośći nakręcimy
rosomak1983 - 12-08-2012, 04:25
mkm napisał/a: | bo to badziewie jakich mało |
serio ??? Cos wiecej powiesz ???
nez, jak znajde czas to mozemy cos podziałac z checia bym obejrzał klipera takze.
mkm napisał/a: | Jaka firma robi nadkola do Lancera? |
zobacze ale pewnie China, dystrybutor chyba polcar.
mkm - 12-08-2012, 12:51
Na 5 sprzęgieł Valeo (do różnych marek) 3 były oddawane na reklamacji. W dwóch przypadkach właśnie przez łożyska oporowe.
Jedno piszczało i huczało zaraz po założeniu, jedno haratało docisk. Trzeci przypadek to sama tarcza, która była krzywa.
Pozostałe 2 bez zastrzeżeń – jedno jeździ do dziś i ma już grubo ponad 100tyś.
Oczywiście reklamacje uwzględnione, ale robota na darmo - stąd mam uprzedzenia do Valeo i ogólnie wystrzegam się tej firmy mimo, że można ją spotkać także u innych „producentów”, a ceny są mocno promocyjne.
Zwracasz uwagę na to co montujesz do Lancera, więc w tym przypadku bym tego łożyska nie montował – zwłaszcza, że sprzęgło zakładasz bardzo dobre – szkoda zepsuć sobie efekt przez taką pierdołę .
m6riano - 12-08-2012, 16:52
mkm napisał/a: | bo to badziewie jakich mało |
U mnie niedawno wpadło całe sprzęgło VALEO, wcześniej tez miałem....za tą cene nie ma chyba lepszego..
Oczywiście jak masz możliwośĆ założenia EXEDY, wsadź EXEDY..
rosomak1983 - 13-08-2012, 03:26
mkm napisał/a: | jedno haratało docisk. |
jak sie to objawiało z ciekawosci.
m6riano napisał/a: | Oczywiście jak masz możliwośĆ założenia EXEDY, wsadź EXEDY.. |
tarcza i docisk a lozysko wyszło Valeo bo akurat zamawiałem czesci i sprzedawca nie miał innych... Ale teraz to niewiem czy to załozyc sie zobaczy. Dzieki za info kazdemu w kazdym badz razie.
m6riano - 13-08-2012, 03:52
zapomniałem że w kpl., EXEDY jest łożysko VALEO..;-)
Krzyzak - 13-08-2012, 07:09
m6riano napisał/a: | w kpl., EXEDY jest łożysko VALEO | miałem 2 komplety Exeedy i łożysko było Koyo
tak samo Sachs - w środku docisk i tarcza Exeedy a łożysko Koyo
mkm - 13-08-2012, 07:22
rosomak1983 napisał/a: | jak sie to objawiało z ciekawosci. |
Z tego co pamiętam wydało przeciągły jęk i chrupnęło wyrabiając sprężynę dociskową (tzw. „słoneczko”, „listki” czy jak zwał tak zwał)
m6riano napisał/a: | zapomniałem że w kpl., EXEDY jest łożysko VALEO..;-) |
I tu się m6riano, możesz zdziwić, bo ty możesz kupić z Valeo, a ja np. z Koyo.
Nie wiem dokładnie jak jest z Exedy, ponieważ tej firmy nie badałem, ale odrobinę wgłębiłem się w niemieckiego Luk-a czyli Lamellen-und Kupplungsbau marki koncernu Schaeffler .
Możemy kupić prawdziwego Niemca, ale możemy też kupuic zbieraninę najróźniejszych producentów.
Co ciekawe samo przedstawicielstwo Luk-a do niektórych się przyznaje, a do niektórych nie… niektórych kodów kreskowych „swoich” produktów nawet nie znają.
Taki przykład fotograficzny.
Tu mamy brazylijski Termolite dla niemieckiego Luk-a
http://bimg2.mlstatic.com...1108_062012.jpg
Tu mamy wszechobecne Valeo dla Luk-a
http://atmil.pl/user/imag...09%20z2%20M.jpg
A tu mamy lucky zestaw Luk – Luk
http://clarex-autoczesci....10918210506.JPG
Zdjęcia przedstawiają różne sprzęgła do różnych modeli, bo nie chciało mi się dokładnie szukać, ale porównując zawartość opakowań w hurtowni można się solidnie zdziwić…
Żeby było śmieszniej takich kombinacji może być znacznie więcej, bo do tego dochodzą jeszcze oczywiście łożyska.
Za łożyskami już nie trafisz, bo wiadomo – łożysko niewielkie to i się może gdzieś zawieruszyć, a komplet to komplet - coś dorzucić trzeba…
Nasi uczciwi inaczej dystrybutorzy (nie tylko oni niestety), rynek wschodnioeuropejski traktują tak jak traktują czyli rzucają byle co i byle jak bo i tak się sprzeda, a klient i tak dostaje jakąś tam gwarancję to będzie się cieszyć…
Ogólnie zwróćcie uwagę, że bez względu czy to ngk, denso, sachs, kayaba czy cokolwiek innego jak jest cyrylica na opakowaniu to można się liczyć z tym, że produkt nie będzie pełnowartościowy i opakowanie „uboższe” i beznadziejnie tandetne…
Chyba tylko u nas na wschodzie Europy w obrębie kilku hurtowni można kupić różne zestawy otwierane i przepakowywane kilkukrotnie, które teoretycznie maja być takie same…
I to jest smutne, bo ja będę na firmie „X” wieszać psy i będę to robić szczerze, bez złych intencji, a ktoś będzie wychwalał ją pod niebiosa i będzie to robił z przekonaniem bo to co u mnie padło u niego sprawowało się bez zastrzeżeń…
Ja_good - 13-08-2012, 11:52
BTW z tego co sie dowiedzialem u nas w firmie na dziale sprzedarzy, to LUK to sa sprzegla regenerowane...
rosomak1983 - 13-08-2012, 12:41
Ja_good napisał/a: | to LUK to sa sprzegla regenerowane... |
ciekawe skad by wzieli tyle sztuk zuzytych... i wogóle czy by im sie to opłacało...
|
|
|