[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
JimBest - 25-07-2015, 22:46
Zacnie to wygląda Grid. Masz talent
tws - 10-08-2015, 18:49
Grid napisał/a: | tws napisał/a: | A jednak się zmieści
Obrazek |
Tak trochę bardziej "fabrycznie" też się mieści
UKP 3 Pro z fabrycznymi przyciskami |
Świetny montaż. Udostępniłbyś zdjęcia w oryginalnej jakości na stronę do galerii UKP? Potrzebne zdjęcie i Twoja zgoda
Korzystając z okazji - info dla użytkowników UKP-PRO. Z kolejną aktualizacją nadchodzi data-logger, jak ktoś chętny na beta testy to proszę o pm lub maila. Więcej info na forum
Seba75 - 12-09-2015, 13:20
Hejka.Bardzo spodobał mi sie ten gadżet.Niestety jestem laikiem w elektronice i sam tego nie ogarne.Czy orientujecie sie może gdzie miesci sie siedziba tej firmy reveltronic?Czy oni montuja taki UKP jak sie u nich osobiscie zakupi?
sveno - 12-09-2015, 14:12
Warszawa.
Raczej nie montują.
mar111cin - 11-11-2015, 21:03
Hmm a można kupić UKP 3 samą czarną skrzyneczkę?
Reszta mi nie jest potrzebna bo już wszystko jest w samochodzie pomontowane, a tak bym założył tylko nową wersję komputera, bo jadę na wersji chyba 1.3
Jaka cena wtedy by tego była?
tws - 07-12-2015, 19:02
Jako że parę osób pytało tutaj i na pm o sam moduł UKP-3:
http://www.reveltronics.c...ownik-49-detail
mar111cin - 11-12-2015, 10:47
Hmm mam już nowy moduł, a pamiętam dobrze, że kiedyś Tws zrobił prezent i jakieś logo galanta, na powitanie, skąd to pobrać?
sveno - 11-12-2015, 12:38
mar111cin, bardzo łatwo możesz zrobić swoje logo, wklej w painta co chcesz, zmniejsz do rozmiaru jaki ma wyświetlacz UKP i zapisz jako bitmape monochromatyczną
mar111cin - 11-12-2015, 13:36
właśnie zrobiłem, wychodzę do pracy, to potem wrzucę jakby ktoś chciał. Całkiem ładne bym powiedział, sprawdzone w samochodzie.
Tylko w tym nowym jedną rzecz zauważyłem, przy przejściu lpg/pb przez kilka sekund jest stan zbiornika poprzedniego źródła zasilania.
[ Dodano: 12-12-2015, 10:26 ]
tresorex - 20-05-2016, 11:05
Czy wy też tak macie że UKP w mieście pokazuje spalanie z dokładnością do 0,1l a w trasie zaczyna przekłamywać lub na odwrót? Często mam właśnie tak że w mieście pokazuje bardzo dokładnie (w 95% jeżdżę po mieście) i w mieście go kalibrowałem. Ale jak tylko pojadę w trasę nawet 50km w jedną stronę to zaczyna pokazywać mniejsze spalanie niż w rzeczywistości jest
Owczar - 20-05-2016, 11:11
Mowa o spalaniu LPG czy PB? Jeśli to pierwsze to kwestia map. W każdym zakresie mapa musi być proporcjonalna do PB inaczej będzie lipa. W mieście poruszasz się w innym obszarze map. W prkatyce nie da się ustawić UKP dla LPG idealnie, bo charakterystyka przepływu LPG i PB jest inna - mapy nie są proporcjonalne. Aby to zrobić powinieneś czerpać dane otwarcia wtryskiwacza z wtryskiwacza LPG, a nie PB oraz pobierać dane o ciśnieniu LPG. Możesz jeszcze raz skalibrować LPG bazująć na cyklu mieszanym - bo prawdopobnie ustawiłeś w jeździe miejskiej. Wtedy w mieście będzie zawyżać, a w trasie będzie bliżej prawdy. Taki złoty środek.
tresorex - 20-05-2016, 11:27
Mowa o LPG.
Owczar - 20-05-2016, 11:29
No to odpowiedź masz wyżej
mar111cin - 23-05-2016, 11:14
nawet niekoniecznie map.
Bardziej bym obstawiał słaby reduktor gazowy - duże spadki ciśnień i mamy różnicę. Na trasie takich spadków nie masz i już się zachowuje inaczej. A w mieście przy ciągłym gaz-hamulec ciśnienie może spadać i przez to podaje inną dawkę gazu.
W UKP podaje się tylko to, ile litrów gazu przeleci przez 1 sekundę otwartego wtryskiwacza i to powinno być stałe, jednak jak słaby reduktor to i mogą być na tym wahania i raz poleci np. 420, a drugim razem 470, jak jedziesz trasą, to raczej reduktor cały czas podaje stałą wartość gazu do silnika.
Owczar - 23-05-2016, 11:33
Ja u siebie na 2 reduktorach nie mam spadków ciśnienia lub są pomijalnie małe, a rozjazd będzie zawsze.
Nawet jeśli będziemy mieli idealny reduktor, idealną termikę to i tak mapa nie jest liniowa i to powoduje, że błąd będzie zawsze.
PS w mieście nie jedziesz na dużym obciążeniu, a w trasie właśnie tak. Przykładowo na autostradzie polskiej masz co chwilę hamowanie i rozpędzanie.
|
|
|