To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - LEGNUM Vr4

wojtas - 03-12-2013, 22:37

krzychuzzz, wyrażam tylko swoją opinię w danym temacie. Nikogo nie adoruję i nie krytykuję. wyluzuj...
krzychuzzz - 03-12-2013, 22:48

Wierz mi na słowo że luzu mi nie brakuje :wink:
rosomak1983 - 03-12-2013, 23:44

heh spoko ja wiem czyje to jest auto i kto ma z nim prawo robic co chce... Ale ogólnie skoro wszystko jest chromowane błyszczace to nie lepiej podtrzymac taki styl ?? Mi sie wydaje ze to lepiej by pasowało.
swinks_UK - 04-12-2013, 15:17

swinks_UK napisał/a:
Tylko po jakiego grzyba malowałeś kompresor z turbiny???

kochajj napisał/a:
z nudów :)

No i po co się odzywałem? :oops:
Teraz się awantura rozpętała... :shock:

:mrgreen: :mrgreen:

kochajj - 04-12-2013, 17:33

jak dzieci... :twisted:
a jutro skrzynia na bardzo rażąco święcąco odblaskowy żółty... :lol:

madź napisał/a:
krzychuzzz napisał/a:
Derpin napisał/a:
ona do 177stopni trzyma wg producenta, a tam będzie trochę cieplej chyba ?

Myślisz że w ciągu tych 2-3 minut zjazdu/wjazdu na lawete złapie taką temperaturę? :P :twisted:

Kochajj, nie mam nic do Ciebie i co sobie malujesz w swoim aucie, ale po przeczytaniu tego posta to się popłakałam ze śmiechu. :lol: :lol: :lol:

Żałuję, że tutaj nie ma opcji "lubię to". :mrgreen:

PS. Jeżeli z nudów pomalowałeś sobie turbiny, to może z nudów (w formie prezentu świątecznego) pomalowałbyś mi GTO? Ty się nie będziesz nudził, a ja będę zadowolona. :badgrin:

Madzia... pomaluję co tylko zechcesz... :twisted:
Co do wjazdu na lawetę to mnie nie rusza, nawet rozumiem tych którzy to piszą... do upalania i mocnej jazdy sportowej mam inne auto które do tego zostało zaprojektowane w przeciwieństwie do Legnuma ... przeznaczeniem Legnuma jest podróż na lawecie :D ... a zwłaszcza teraz po pomalowaniu wszystkiego farbą brudozbierną...

Dla 99,9999999999% użytkowników tego forum auto to pojazd do przemieszczania się z ewentualną nutką pomalowania zacisków, wymiany oleju itd.
Dla mnie to sposób na zabawę i naukę :) , a czy będzie jezdziło na lawecie czy nie to od pewnego czasu nie ma znaczenia... ważne żeby nie po mokrym bo myć mi się nie chce...
PS. od jakiegoś czasu głównym problemem w tym temacie to kolorystyka... mam wrażenie że to forum plastyczno artystyczne... gdzie pytania i rozmowy nt. mechaniki :twisted:

Edit: Ten kolokwializm na Forum zaliczamy do wulgaryzmów.

fj_mike - 04-12-2013, 17:35

swinks_UK napisał/a:
No i po co się odzywałem?
Teraz się awantura rozpętała...

Ale z Ciebie zadymiarz :P

mouseman - 04-12-2013, 21:20

kochajj napisał/a:
Dla 99,9999999999% użytkowników tego forum auto to pojazd do przemieszczania się z ewentualną nutką pomalowania zacisków, wymiany oleju itd.

Tomek a gdzie ambitny plan objechania GTR-a :twisted:

P.S. Colty już dają rade:
http://www.youtube.com/watch?v=I78vdXQ-j3c

m6riano - 04-12-2013, 21:35

kochajj, a maźniesz coś na niebiesko ze speszyn dedykejszyn for mi..?;-)
polaff - 04-12-2013, 21:58

m6riano napisał/a:
a maźniesz coś na niebiesko ze speszyn dedykejszyn for mi..

jak w VieśWagen

kochajj - 04-12-2013, 22:28

mouseman napisał/a:
kochajj napisał/a:

Tomek a gdzie ambitny plan objechania GTR-a :twisted:

P.S. Colty już dają rade:
http://www.youtube.com/watch?v=I78vdXQ-j3c

To był pierwszy gtr - 485km 3,2s (po światłach poznaje ;) ) chyba że dłubany...
Mój ma 550 i 2,8s :twisted: więc może bym colta objechał
Niestety legnum nie będzie już miał możliwości pościgania się z GTRem, za to na otarcie łez będzie pierwszy film Legnum vs Ferrari 458 spider :twisted:
:twisted: :twisted:

deejay - 04-12-2013, 22:34

kochajj napisał/a:
za to na otarcie łez będzie pierwszy film Legnum vs Ferrari 458 spider

Piszę sie na "start" :wink:

rosomak1983 - 05-12-2013, 00:33

kochajj napisał/a:
PS. od jakiegoś czasu głównym problemem w tym temacie to kolorystyka... mam wrażenie że to forum plastyczno artystyczne... gdzie pytania i rozmowy nt. mechaniki :twisted:

No cos mamy z forum plastycznego - miłosników malowania :P Co do mechaniki chyba nie idzie sie doczepic stad krytyki brak a pisac to samo nie ma sensu. :P
Wałki jakie jesli mozna wiedziec bo przeoczyłem.

swinks_UK - 05-12-2013, 14:03

Tomek, na razie do popychaczy nie stosuj shims'ów!
Jak masz nówki oryginalne popychacze to zostaw je bez modów. Tak samo koła rozrządu na razie zostaw na 0/0. :wink:
Mieliśmy taką mała debatę w lokalnym gronie a'propos rozbiórki Farta. I są nowe wnioski co do stosowania shims z popychaczami.
W sobotę zdejmę pokrywy zaworów to na 100% się potwierdzi i pomierzy co i jak :)

kochajj - 05-12-2013, 18:39

dałem shimsy 0,2mm... i poskręcałem wszystko :?
swinks_UK - 05-12-2013, 18:58

Sorry, wywal je... :oops:

Chyba, że włożyłeś shimsy do środka popychaczy pod sprężynę. Właśnie chodzi ten "mały" detal, że jeśli już to shims'y muszą być stosowane WEWNĄTRZ popychacza, to ze względu na konstrukcję.