To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Zielu - 05-05-2012, 22:34

No i elegancko :wink:

Pod epoksyd wypadałoby jednak to wszystko zedrzeć i malować nim na gołą blachę. Teoretycznie można i na akryl, ja bym jednak tak nie robił. Są różne szkoły.

Piaskowanie jest super, jak tylko masz możliwość-z czystym sumieniem polecam :wink:

Wszyc - 05-05-2012, 22:36

Zielu napisał/a:
Pod epoksyd wypadałoby jednak to wszystko zedrzeć i malować nim na gołą blachę.

I tak będzie :) do gołej teraz tylko zabezpieczenie tymczasowe bo robienie przodu pewnie mi z 1,5 miecha zajmie

Zielu - 05-05-2012, 22:44

Wszyc napisał/a:
robienie przodu pewnie mi z 1,5 miecha zajmie

przy dobrych wiatrach.. :P

Marcin-Krak - 05-05-2012, 23:27

MI by się nie chciało - nawet jakbym miał zdolności i umiejętności :wink:
Ale szacun wielki i powodzenia:)

rosomak1983 - 06-05-2012, 01:18

Derpin napisał/a:
Wszyc, rozumiem przód po piaskowaniu ? pięknie :) teraz tylko dobrze zabezpiecz!

skad takie domysły ??? Raczej jak by piaskował w garazu to potem miesiac czyszczenia... :roll:

Marcin-Krak - 20-08-2012, 15:10

Od maja cisza.
A Zlot za 11 dni :P
I co Panie Krzysztofie :?: :wink:

Wszyc - 20-08-2012, 15:25

na zlocie nie będzie mojego wozu na 101% :) od maja stoi na kołkach ;) ja nie wiem czy na ten w 2013 roku się wyrobie hahah tak więc zapomnij o wpisach w tym temacie conajmniej do czerwca przyszłego roku może jakieś spyphoto najwyżej :P
rosomak1983 - 20-08-2012, 16:03

Wszyc, niestety takie projekty to góra pracy, szczególnie jak dochodzi blacharka...
Wszyc - 20-08-2012, 17:41

z blacharką to pójdzie najszybciej powiem Ci dużo nie ma roboty na dobrą sprawę z 2-3h pracy tylko, przy moim aucie jest pracy na 2 tygodnie max żeby zrobić co chce :P ale pieniędzy to trzeba z 3 lata na to zbierać spokojnie EVO IV był kupił po przekładce kierownicy za to co muszę jeszcze wydać :lol:
Wszyc - 22-11-2012, 23:57

Z takich większych wydarzeń w temacie galanta od ostatniego czasu :P

- Kierownica zakwitła :P

do tego galant został skompresowany :P

Galant.RAR
w celach oszczędności miejsca

szkody: rzucałem sobie młotkiem po garażu i rozbiłem szyberdach :P

moniaquba - 23-11-2012, 02:13

Z całym szacunkiem i sympatią Wszyc ale czy jest się czym chwalić że rozbiłeś na własne życzenie szyberdach?? :) Szkoda trochę tego Twojego gala.. bo czytałem kiedyś Twój temat od 1 strony.. i widzę że z każda stroną zapał spada.. zamiast motocykla ja bym wolał jednak mieć na ideał zrobionego galanta.. :) ale każdy ma swoje wizje :) Składaj to auto szybko - bo niszczeje!! :D a talent masz więc dbaj o niego!
Wszyc - 23-11-2012, 12:16

moniaquba napisał/a:
ale czy jest się czym chwalić że rozbiłeś na własne życzenie szyberdach??

mam jeszcze dwa :P

moniaquba napisał/a:
wolał jednak mieć na ideał zrobionego galanta..

proszę przestańcie mnie kojażyć z dbaniem o auto i robieniem idealnego auta ;)
anie też fana miśków raczej narwany koleś szukający adrenaliny i próbujący zrobić coś szybkiego do katowania :) wyloty powietrza na masce będę wycinał szlifierką kątową :)

To nie będzie nigdy idealny samochód to będzie auto które jak skończy i przetrwa w moich rękach 2 sezony to bedzie sukces

co do przestoju nie ma kasy to nic sie nie zrobi proste ;)

Marcino - 23-11-2012, 15:18

Wszyc napisał/a:
To nie będzie nigdy idealny samochód to będzie auto które jak skończy i przetrwa w moich rękach 2 sezony to bedzie sukces

Jak na dwa sezony i tylko do zabawy to bym sie w blacharkę nie bawił a tylko go zrobił mechanicznie na 101%.
Wg mnie to powinno jezdzić a nie wygladać:)

Wszyc - 23-11-2012, 16:03

Marcino napisał/a:
Wg mnie to powinno jezdzić a nie wygladać:)

Nie mam do czego przykręcić zawieszenia :P odpadło od budy :P i musze wzmocnić auto do tego trzeba trochę pociąć tu i tam bo 4x4 wchodzi

a później nie będę się z nim patyczkował w końcu sam będę go malował a doświadczenia nie mam żadnego Jacka E52A widziałem jak sam pomalował i do mnie że tu schrzanił i tam schrzanił a ja do niego: Chłopie daj na luz jest ślicznie wystarczy mi tak a nawet może być gorzej :lol: ja tylko przerabiam budę żeby wytrzymała

Owczar - 23-11-2012, 17:05

Ja coś czuję, że skończy się na tym, że podjedzie ciężarówka i zabierze za 2 lata te graty na złom :P Im dłużej trwa taki projekt, tym mniejsze szanse że zostanie ukończony. Według mnie za dużo rzeczy chciałeś zrobić na raz... A można było po kolei. Np najpierw swap. Sprawdzić czy wszystko działa. Potem blacharka... itd.