Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Zielu - 05-05-2012, 22:34
No i elegancko
Pod epoksyd wypadałoby jednak to wszystko zedrzeć i malować nim na gołą blachę. Teoretycznie można i na akryl, ja bym jednak tak nie robił. Są różne szkoły.
Piaskowanie jest super, jak tylko masz możliwość-z czystym sumieniem polecam
Wszyc - 05-05-2012, 22:36
Zielu napisał/a: | Pod epoksyd wypadałoby jednak to wszystko zedrzeć i malować nim na gołą blachę. |
I tak będzie do gołej teraz tylko zabezpieczenie tymczasowe bo robienie przodu pewnie mi z 1,5 miecha zajmie
Zielu - 05-05-2012, 22:44
Wszyc napisał/a: | robienie przodu pewnie mi z 1,5 miecha zajmie |
przy dobrych wiatrach..
Marcin-Krak - 05-05-2012, 23:27
MI by się nie chciało - nawet jakbym miał zdolności i umiejętności
Ale szacun wielki i powodzenia:)
rosomak1983 - 06-05-2012, 01:18
Derpin napisał/a: | Wszyc, rozumiem przód po piaskowaniu ? pięknie teraz tylko dobrze zabezpiecz! |
skad takie domysły ??? Raczej jak by piaskował w garazu to potem miesiac czyszczenia...
Marcin-Krak - 20-08-2012, 15:10
Od maja cisza.
A Zlot za 11 dni
I co Panie Krzysztofie
Wszyc - 20-08-2012, 15:25
na zlocie nie będzie mojego wozu na 101% od maja stoi na kołkach ja nie wiem czy na ten w 2013 roku się wyrobie hahah tak więc zapomnij o wpisach w tym temacie conajmniej do czerwca przyszłego roku może jakieś spyphoto najwyżej
rosomak1983 - 20-08-2012, 16:03
Wszyc, niestety takie projekty to góra pracy, szczególnie jak dochodzi blacharka...
Wszyc - 20-08-2012, 17:41
z blacharką to pójdzie najszybciej powiem Ci dużo nie ma roboty na dobrą sprawę z 2-3h pracy tylko, przy moim aucie jest pracy na 2 tygodnie max żeby zrobić co chce ale pieniędzy to trzeba z 3 lata na to zbierać spokojnie EVO IV był kupił po przekładce kierownicy za to co muszę jeszcze wydać
Wszyc - 22-11-2012, 23:57
Z takich większych wydarzeń w temacie galanta od ostatniego czasu
- Kierownica zakwitła
do tego galant został skompresowany
Galant.RAR
w celach oszczędności miejsca
szkody: rzucałem sobie młotkiem po garażu i rozbiłem szyberdach
moniaquba - 23-11-2012, 02:13
Z całym szacunkiem i sympatią Wszyc ale czy jest się czym chwalić że rozbiłeś na własne życzenie szyberdach?? Szkoda trochę tego Twojego gala.. bo czytałem kiedyś Twój temat od 1 strony.. i widzę że z każda stroną zapał spada.. zamiast motocykla ja bym wolał jednak mieć na ideał zrobionego galanta.. ale każdy ma swoje wizje Składaj to auto szybko - bo niszczeje!! a talent masz więc dbaj o niego!
Wszyc - 23-11-2012, 12:16
moniaquba napisał/a: | ale czy jest się czym chwalić że rozbiłeś na własne życzenie szyberdach?? |
mam jeszcze dwa
moniaquba napisał/a: | wolał jednak mieć na ideał zrobionego galanta.. |
proszę przestańcie mnie kojażyć z dbaniem o auto i robieniem idealnego auta
anie też fana miśków raczej narwany koleś szukający adrenaliny i próbujący zrobić coś szybkiego do katowania wyloty powietrza na masce będę wycinał szlifierką kątową
To nie będzie nigdy idealny samochód to będzie auto które jak skończy i przetrwa w moich rękach 2 sezony to bedzie sukces
co do przestoju nie ma kasy to nic sie nie zrobi proste
Marcino - 23-11-2012, 15:18
Wszyc napisał/a: | To nie będzie nigdy idealny samochód to będzie auto które jak skończy i przetrwa w moich rękach 2 sezony to bedzie sukces |
Jak na dwa sezony i tylko do zabawy to bym sie w blacharkę nie bawił a tylko go zrobił mechanicznie na 101%.
Wg mnie to powinno jezdzić a nie wygladać:)
Wszyc - 23-11-2012, 16:03
Marcino napisał/a: | Wg mnie to powinno jezdzić a nie wygladać:) |
Nie mam do czego przykręcić zawieszenia odpadło od budy i musze wzmocnić auto do tego trzeba trochę pociąć tu i tam bo 4x4 wchodzi
a później nie będę się z nim patyczkował w końcu sam będę go malował a doświadczenia nie mam żadnego Jacka E52A widziałem jak sam pomalował i do mnie że tu schrzanił i tam schrzanił a ja do niego: Chłopie daj na luz jest ślicznie wystarczy mi tak a nawet może być gorzej ja tylko przerabiam budę żeby wytrzymała
Owczar - 23-11-2012, 17:05
Ja coś czuję, że skończy się na tym, że podjedzie ciężarówka i zabierze za 2 lata te graty na złom Im dłużej trwa taki projekt, tym mniejsze szanse że zostanie ukończony. Według mnie za dużo rzeczy chciałeś zrobić na raz... A można było po kolei. Np najpierw swap. Sprawdzić czy wszystko działa. Potem blacharka... itd.
|
|
|