To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Hugo - 11-06-2016, 09:42

McCoy napisał/a:
chlodnica od ursusa?
Ptasi móżdżek?
WreX - 11-06-2016, 09:52

McCoy, zly dzień czy sie nudzić zacząłeś ze wylewasz swoje frustracje na innych?
Hugo - 13-06-2016, 23:11

Wrzucam fotki z prac nad kolektorem (myślę, że pomysłodawca i realizator tego projektu się nie obrazi :wink: ):

Czekam na kolektor i zobaczymy jak się będzie prezentował.

Przy okazji, wiele razy pisałem o postukiwaniu z lewego przodu podczas kręcenia kierownicą na postoju, próbowałem wszystkiego i nic. Pomagało jedynie założenie seryjnych sprężyn na przód, ale takie rozwiązanie nie wchodzi u mnie w grę :D Ktoś w dziale technicznym zaobserwował, że nakrętki mocujące górne mocowanie amortyzatora do kielicha potrafią się przemieszczać, więc wymyśliłem patent:

Silikonowy wężyk dopasowany do szpilek górnego mocowania, wciśnięty ile się da, obcięty, a to co wystaje dociśnięte nakrętkami. Od tego czasu stuki zniknęły :shock:

jacek11 - 14-06-2016, 01:03

Hugo napisał/a:
Silikonowy wężyk dopasowany do szpilek górnego mocowania, wciśnięty ile się da, obcięty, a to co wystaje dociśnięte nakrętkami. Od tego czasu stuki zniknęły

Ja bym nie zaryzykował :roll: To połączenie musi być absolutnie sztywne,a jeśli wężyk dostał się pod nakrętkę,istnieje ryzyko,że kiedyś się poluzuje.
Po za tym,przesuwanie się kolumny amortyzatora nie może mieć miejsca,więc prawdopodobnie człowiek który to zauważył,miał źle wykonany montaż tej kolumny :wink:

A kolektor wygląda rewelacyjnie 8)

Bartekkita - 14-06-2016, 02:06

Hugo, jak tylko powiedziałeś co zamierzasz to wiedziałem, że będzie dobrze wyglądać :D Powiedz mi jaka metoda i jaki koszt takiej operacji :D
Hugo - 14-06-2016, 08:01

jacek11 napisał/a:
Ja bym nie zaryzykował To połączenie musi być absolutnie sztywne,a jeśli wężyk dostał się pod nakrętkę,istnieje ryzyko,że kiedyś się poluzuje.
Po za tym,przesuwanie się kolumny amortyzatora nie może mieć miejsca,więc prawdopodobnie człowiek który to zauważył,miał źle wykonany montaż tej kolumny
Eee, chyba nie będzie tak źle. Co jakiś czas będę kontrolował dokręcenie nakrętek.
Bartekkita napisał/a:
Powiedz mi jaka metoda i jaki koszt takiej operacji
Szlifowane papierami ściernymi, żadnych szczegółów nie znam jeszcze, tak jak i ceny.
Fragu - 14-06-2016, 08:04

Teraz jak Busso z Alfy będzie :D
Marcino - 14-06-2016, 08:15

Jak taki ładny kolektor to trzeba wywalić obudowe plastikową z niego zeby było go widać:)
Hugo - 14-06-2016, 08:32

Plastik zostaje, bo raz, że mi się podoba, a dwa to kolektor będzie wypolerowany tylko tam gdzie jest widoczny. Pod osłoną plastikową nie będzie wypolerowany, bo jest tam tyle zakamarków, że zajęłoby to wieki. Również od spodu nie będzie polerowany, bo i tak tych miejsc nie widać po montażu.
rosomak1983 - 15-06-2016, 02:59

Co ty Hugo robisz z tymi autami to juz pojecie przekracza wszelkie...
areksz121 - 15-06-2016, 04:49

rosomak1983 napisał/a:

Bo tak ma być i już :mrgreen: :twisted:
Jeden z moich ulubionych tematów :wink:

Spróbuję sił że swoim choć łatwiej będzie pomalować :)

Hugo - 15-06-2016, 07:46

rosomak1983 napisał/a:
Bez przesady. To przecież nic takiego :wink: To co inni wyprawiają ze swoimi autami to dopiero masakra, zobacz np. ile pracy wymagało zrobienie tego VR-4, to przechodzi ludzkie pojęcie:
https://www.google.pl/sea...U-pj5wGcKd0M%3A

Hugo - 19-06-2016, 12:02

Szukam osoby, która ma konto na amayamie i mogłaby mi kupić te uszczelki (bo są z tygodnia na tydzień coraz droższe):
https://www.amayama.com/e...=840&q=MR607737
https://www.amayama.com/en/search?q=MR607744

Owczar - 20-06-2016, 08:03

Założenie tam konta to 2 min. Składasz zamówienie, czekasz na podliczenie kosztów i potwierdzasz. Potem tylko zapłata i gotowe :)
Hugo - 20-06-2016, 11:23

Nie znam języka. Nie mam konta na Paypalu, a pewnie jest potrzebne. Wreszcie nie mam czasu na takie rzeczy, a czas mnie goni :?