Nasze Miśki - Polarny ninja
rosomak1983 - 21-08-2012, 02:40
Zielu napisał/a: | Przy okazji maty uszczelniają przed wilgocią itd. |
no ale stare moge je wrecz gromadzic pod soba
mkm napisał/a: | Krzyzak, okolice wydechu rosomak1983 zostawił, bo wykładziny nie wyjmował |
tak dokladnie. Wykładzine mi sie nie chciało całej wyjmowac bo i tak miałem dostem wszedzie po odpowiednim zanurkowaniu
Podłoge solidnie zakonserwuje i niech to tłumi hałasy... A narazie to zadnej róznicy nie odczuwam ale ja dosc nieczuły na pewne sprawy jestem
Krzyzak - 21-08-2012, 07:47
pamiętam, że jak pierwszy raz jechałem bez wykładziny (ale z matami), to odgłos był straszny - puszka, puszka i jeszcze raz puszka...
m6riano - 22-08-2012, 00:05
rosomak1983, weź takie, nie są drogie:
http://allegro.pl/app-mat...2557007595.html
rosomak1983 - 22-08-2012, 01:05
Przeglad blacharski w trakcie, przód nieco wymagał czyszczenia, poszła w ruch szlifierka i miniszlifierka, Miałem wymieniac ten pas ale w sumie to nie jest taki zły nie wypadła zadna dziura, trzeba jedynie pospawac na dole.
Potem nadkola wyczyszczone nieco z rezerwa bo nie wiadomo gdzie sie licho czai.
Podkład reaktywny Standox (gdzieniegdzie), epoksyd Novol, i pójdzie na to biały akry, konserwacja (niebawem)
Mysle ze zrobiłem to dosc dokładnie min dzieki multiszlifierce i wkładowi pracy.
Z przodu obok fartuchów pod błotnikiem u góry ale od dołu chyba bedzie musiał interweniowac blacharz... Cos załatac bedzie trzeba.
Grunt ze kielichy oraz podłuznice zdrowe i orginalne. Mysle ze jeszcze wiele lat wspólnie uda sie przejezdzic, choc bedzie trzeba kontrolowac tu i ówdzie.
Uploaded with ImageShack.us
Torp12 - 22-08-2012, 10:14
No niezle dbasz o tego Lancerka niezle:)
Zielu - 22-08-2012, 23:26
rosomak1983 napisał/a: | Zielu napisał/a: | Przy okazji maty uszczelniają przed wilgocią itd. |
no ale stare moge je wrecz gromadzic pod soba |
Zgadza się dlatego dobrze że je zerwałeś
rosomak1983 - 24-08-2012, 05:28
pogladowo po zmianie tłumika fota z tyłu;
Łatka na pasie przednim, sprowadziłem kolege z migiem ale moze kupie sobie takie cudo i naucze sie tez niebawem.
Na strone kierowcy przy szlifowaniu wyszła dziurka która po całkowitym oczyszczeniu okała sie dziura... ale przynajmniej przy okazji sobie odkurzyłem profil
jak widac nieco konserwacji juz zdarłem
Włozyłem chłodnice z eclipse, i w koncu ład pod maska;
idas - 24-08-2012, 12:24
Muszę dokładnie w tym samym miejscu pospawać pas przedni. Auto idzie do mechanika, który też blacharkę robi więc mam nadzieje że ogarnie Z tłumikiem super! Też muszę pomyśleć o wymianie chociaż tej końcówki bo tęsknię za Remusem ;(
rosomak1983 - 28-08-2012, 12:26
Zakupiona lampa prawa; nowy orginał. Stara po zdejmowaniu i zakładaniu 4 dni z rzedu straciła niemal wszystkie zaczepy....
Ci ciekawe lampa jest uzbrojona we wszystkie orginalne żarówki. Jutro skonfrontujemy nowy orginał z ori zarówami do ori uzywki w ładnym stanie z żarówka Tungsram.
Cos tam sie dzieje z blacharka takze np tutaj ta łatka juz pod soba ma epoksyd i akryl na to choc spaw był ciagły, dałem paste uszczelniajaca Wurth (jako radzi Zielu )
nezik - 28-08-2012, 16:29
rosomak, robimy w czwartek spota, beda eclipsy, bedziesz miec ktores auto gotowy zeby przyjechac?
rosomak1983 - 29-08-2012, 01:39
nezik napisał/a: | bedziesz miec ktores auto gotowy zeby przyjechac? |
dobre pytanie napisz na pw gdzie i kiedy moze sie zjawie, sie zobaczy...
A lampa sie odróznia jak cholera... Bede próbował polerki, dokupic druga nowa i sam klosz dac, dac uzywany klosz do nowej lampy albo zdobyc drugi orginał
rosomak1983 - 29-08-2012, 02:31
Uffff przód juz zakonserwowany... pare fotek
rosomak1983 - 01-09-2012, 02:49
Dzis przeczysciłem tył. Szukanie i szlifowanie rdzy, potem podkłady etc.
Do czystej blachy, ale delikatny szlif miniszlifierka.
Zakupiłem tez okazyjnie prawie nowe oponki na zime CONTINENTAL CONTI WINTER CONTACT TS800 ok 8mm rok 2011 jeszcze widac punkty produkcyjne
Na razie dwie na jedna oś.
m6riano - 02-09-2012, 22:18
rosomak1983, kurde zawiodłeś mnie...myślałem że sie z tobą napije....
rosomak1983 - 02-09-2012, 22:29
m6riano napisał/a: | rosomak1983, kurde zawiodłeś mnie...myślałem że sie z tobą napije.... |
odwlecze, nie uciecze. Cholernie duzo pracy mam wszelakiej ostatnio...
|
|
|