Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
Grzesq - 08-08-2011, 11:55
13zbyszek13 napisał/a: | ROFAUDIO ma nowość do miśka
- lepszy tuner od SANYO
- zmieniarkę na 8 płyt
- mikrofon zewnętrzny do BT w opcji za dopłatą 2,5 $
- MP5
- WIN 6
- możliwość ustawienia dowolnego zdjęcia na tapetę
koszt w HK 380 $ |
Masz jakąś fotkę ? Wygląda tak samo jak poprzednie modele ?
sylb - 08-08-2011, 15:09
13zbyszek13 napisał/a: | ROFAUDIO ma nowość do miśka
- lepszy tuner od SANYO
- zmieniarkę na 8 płyt
- MP5
- WIN 6
koszt w HK 380 $ |
Dodam jeszcze że odtwarza pliki mkv i czyta napisy z plików txt z polskimi literkami.
Anonymous - 08-08-2011, 17:07
Jakby jeszcze miał wbudowany tuner DVB-T zamiast analogowego... No i sterowanie konfiguracją po Can-Bus (jak MMCS)
To byłby już komplet.
Co do wyglądu, to chyba... jest brzydszy (link) od poprzednika...
13zbyszek13 - 09-08-2011, 10:24
Pe.te napisał/a: | Co do wyglądu, to chyba... jest brzydszy (link) od poprzednika... |
Dokładnie identyczny.
[ Dodano: 23-08-2011, 10:23 ]
Tak wygląda najnowszy ROF 1701 N
- lepszy tuner od SANYO
- zmieniarkę na 8 płyt
- MP5
- WIN 6
koszt w HK 380 $
Grzesq - 24-08-2011, 16:13
Całkiem ładnie wygląda. Podoba mi się bardziej od poprzedniego ROF1701N
13zbyszek13 - 26-08-2011, 09:13
Grzesq napisał/a: | Całkiem ładnie wygląda. Podoba mi się bardziej od poprzedniego ROF1701N |
Poza wyglądem posiada więcej funkcji i podobno jest lepszy technicznie i programowo.
mitsu00 - 26-08-2011, 16:37
13zbyszek13 napisał/a: | Poza wyglądem posiada więcej funkcji i podobno jest lepszy technicznie i programowo.
_________________ | Podliczylem i za stacje Multimedialna Pioneera ktora sam mam w pelnym konfigu razem z modulem Navi, ramka jak ori do MMCS, przejsciowka do sterowania RF i sterowaniem z kierownicy + wypasione kolumny na przod Infinity Kapp 65.9 + koszty wysylki z UK, US i z Chin = niecale 5 tys zl. A jakosc dzwieku i funkcjonalnosc w porownaniu z Chinczykiem - nie do porownania. Jest to sprzet HIgh End, Chinczyk nie wiec nie ma co porownywac.
13zbyszek13 - 27-08-2011, 07:50
mitsu00 napisał/a: | Podliczylem i za stacje Multimedialna Pioneera ktora sam mam w pelnym konfigu razem z modulem Navi, ramka jak ori do MMCS, przejsciowka do sterowania RF i sterowaniem z kierownicy + wypasione kolumny na przod Infinity Kapp 65.9 + koszty wysylki z UK, US i z Chin = niecale 5 tys zl. A jakosc dzwieku i funkcjonalnosc w porownaniu z Chinczykiem - nie do porownania. Jest to sprzet HIgh End, Chinczyk nie wiec nie ma co porownywac. |
Porównywać zawsze jest co szczególnie jak ktoś nie jest wielkim melomanem i wystarcza mu sprzęt oryginalny który jest zamontowany fabrycznie. Chińczyk w porównaniu do niego gra w odsłuchu o niebo lepiej być może twój sprzęt gra od chińczyka o drugie niebo lepiej. Ale nie każdy potrzebuje aż tak wyrafinowanego sprzętu.
Poz tym prostota montażu chińczyka to kolejny plus, ilość funkcji jaką oferuje to następny plus, nawigacja jeżdżę na mapie która mi się podoba bez żadnych przeróbek, rozkodowywania to też uważam za plus. Do tego wszystkiego cena za cały komplet w HK 367,5 $ stacja z dodatkowym mikrofonem + 110 $ dekoder DVB-T + 20 $ kamera cofania = około 500 $ x 3 = 1500,00 PLN + koszt przesyłki i odprawy około 500,00 = 2000,00
mitsu00 - 27-08-2011, 12:03
13zbyszek13 napisał/a: | Poz tym prostota montażu chińczyka to kolejny plus, | Wiem jak gra i Chinczyk, ori sprzet i ten co mam teraz. Nie ma zadnego porownania. Pioneera montuje sie tak samo prosto jak Chinczyka. Kamera cofania i tuner DVB-T mam te same co z Chinczykiem, dzialaja wysmienicie. Jak to sie mowilo: dojedziemy do celu i Poldkiem i Outlanderem.Jednak w roznym komforcie.... kazdy robi zatem co i jak mu odpowiada. Dla mnie bardzo wazna byla nieskazitelna funkcjonalnosc i jakosc odbioru z IPODA, radia (nawet poza miastem), i pare innych cech. Chinczyk wyglada ladnie na desce rozdzielczej, komponenty i jakosc jest jednak tlko i wylacznie przecietna. Dodac do tego fakt ze sprzet ten potrafi czesciej niz zwykle zyc wlasnym zyciem (czyt. psuc sie i naprawiac ) to mamy nastepny wyznacznik dlaczego jest o wiele tanszy niz sprzet High End. No i najwazniejsze w tym wszystkim jest przeciez tez fakt gwarancji. jak Chinczyk sie zepsuje to mamy problem i trzeba kalkulowac co sie bardziejoplaca: kupic calkiem nowy czy wysylac do Chin...? Z Pioneerem serwis mamy na miejscu i 24 m gwarancji.
13zbyszek13 - 27-08-2011, 12:25
mitsu00 napisał/a: | Z Pioneerem serwis mamy na miejscu i 24 m gwarancji. |
Masz rację ale ta gwarancja obejmuje tylko stację a reszta komponentów potrzebnych do pełnej obsługi z outlanderem nie jest już Pioneera. I tu są moje wątpliwości, co do gwarancji fabrycznej Pioneera sprzęt musi być zakupiony w autoryzowanym punkcie inaczej nie posiada gwarancji. A co sie z tym wiąże cena będzie dosyć wysoka
http://www.pioneer.pl/pl/body.html
mitsu00 - 27-08-2011, 12:39
13zbyszek13 napisał/a: | co do gwarancji fabrycznej Pioneera sprzęt musi być zakupiony w autoryzowanym punkcie inaczej nie posiada gwarancji. | To akurat jest chyba oczywista oczywistosc....
13zbyszek13 - 27-08-2011, 18:35
mitsu00 napisał/a: | To akurat jest chyba oczywista oczywistosc.... |
Nie do końca bo gro sklepów internetowych z dobrą ceną tej autoryzacji nie posiadają.
cytuję :
" WAŻNA INFORMACJA:
Firmy HB Partner, 4deejays, RTVmax, sklep internetowy www.audiopioneer.pl oraz sprzedawcy na serwisie aukcyjnym Allegro o nazwach Thowo, Car-Radio-Mix, 1supercena1, Donat2004, Schnell7 NIE należą do sieci autoryzowanych punktów sprzedaży Pioneer w Polsce.
Produkty Pioneer nabyte za pośrednictwem wyżej wymienionych podmiotów NIE są objęte gwarancją w autoryzowanych punktach serwisowych w Polsce "
Więc nie jest to taka oczywistość, bo jaką mam pewność że sprzęt zakupiony np. w Anglii tak jak ty to zrobiłeś będzie podlegał gwarancji w Polsce. Bo jak nie będzie to ma identyczną gwarancję jak chińczyk.
mitsu00 - 27-08-2011, 23:07
13zbyszek13 napisał/a: | Więc nie jest to taka oczywistość, bo jaką mam pewność że sprzęt zakupiony np. w Anglii tak jak ty to zrobiłeś będzie podlegał gwarancji w Polsce. Bo jak nie będzie to ma identyczną gwarancję jak chińczyk. | Poniewaz sklep w ktorym kupilem sprzeta jest autoryzowanym punktem m.in Pioneera i mamy pelna europejska gwarancje. pozatym uwazam ze zawsze jak sie wydaje wiecej pieniazkow na sprzet, to wypadaloby zawczasu zrobic male rozeznanie co i jak, a nie potem po szkodzie zastanawiac sie dlaczego jest jak jest...?
13zbyszek13 - 28-08-2011, 08:31
mitsu00 napisał/a: | Poniewaz sklep w ktorym kupilem sprzeta jest autoryzowanym punktem m.in Pioneera i mamy pelna europejska gwarancje. pozatym uwazam ze zawsze jak sie wydaje wiecej pieniazkow na sprzet, to wypadaloby zawczasu zrobic male rozeznanie co i jak, a nie potem po szkodzie zastanawiac sie dlaczego jest jak jest...? |
Wszystko się zgadza, europejską tak ale Polska to jest Polska i tu może być zupełnie inaczej.
Anonymous - 28-08-2011, 08:57
13zbyszek13 napisał/a: | Pe.te napisał/a: | Co do wyglądu, to chyba... jest brzydszy (link) od poprzednika... |
Dokładnie identyczny. |
Czyżbyś wykonał kolejny update sprzętu...?
Co do nowego ROF zauważyłem jeszcze jedną zaletę (przynajmniej dla mnie).
Ma z tyłu wyprowadzone gniazdo USB - a więc mozna spobie pociągnąć kabelek USB np. do schowka. Wtedy USB-Pen czy USB-dysk leży w schowku i nie sterczy na desce...
Ma też jedną wadę...
Nie ma klawisza "Mute". A to bardzo przydatna opcja...
Swoją drogą mogliby wreszcie zacząć wbudowywać tuner DVB-T zamiast analoga...
|
|
|