Nasze Miśki - Jak wino...
robertdg - 18-12-2013, 16:43
Wyciągnij przekaźnik od alternatora, weź poprawke na miernik, może bateria jest słaba albo w mierniku coś niedomaga
sveno - 18-12-2013, 16:51
który to przekaźnik?
W święta będę miał lepszy miernik to porownan wyniki.
Problem jest, bo ostatio zapomniałem odpiąć kleme i po 4 dniach aku padł. Akumulator ma rok. Youasa 62Ah
robertdg - 18-12-2013, 16:58
W puszcze z bezpiecznikami, przekaźnikami koło akumulatora. Jak stoisz przy lewym błotniku, akumulator masz po lewej, otwarta puszkę, to przekaźnik jest w lewym dolnym rogu
inq - 18-12-2013, 17:12
sveno, u mnie po regeneracji alternatora było to samo. Po reklamacji jest ok, ale mendy nie chciały się przyznać co było.
Tomek - 18-12-2013, 19:50
robertdg napisał/a: | weź poprawke na miernik, może bateria jest słaba albo w mierniku coś niedomaga |
sveno napisał/a: |
W święta będę miał lepszy miernik to porownan wyniki. |
jeśli używasz ten miernik z Auchana za kilka złotych, to idź za radą Roberta i zmień miernik
ja się raz mocno przejechałem na tym mierniku
sveno - 19-12-2013, 00:36
WreX napisał/a: | sveno, i gdzie Twój spis treści | już jest
Co do miernika, to obawiam się, że jedyne co to może zaniżać wartości, bo problem jest i nie da się tego ukryć.
Jaco_ - 19-12-2013, 08:59
Podepne sie pod temat... Miałem dokldnie to samo po odpięciu aku w tamtym roku... Ja natomiast popelnilem blad powodujac najptrawdopodobniej jakies mikro spiecie ktorego nawet nie widzialem.. Objawy byly identyczne tyle tylko ze to byl juz uzywany aku od jakiegos czasu i nastepnego dnia juz fura nawetm nie chciala obrucic silnikiem.. Naladowalem z powrotem aku ale to nic nie dalo.. Przejrzalem pozniej puche pod maska i okazalo sie ze bezpiecznik od alternatora (nie wiem jak fachowo to nazwac ) byl wlasnie spalony. Po wymianie do dzis dzien aku trzyma pieknie i laduje tyle ile ma
WreX - 19-12-2013, 12:42
sveno, no to poszalałeś
Jeszcze tylko te tarcze i już będziesz wszystko ;p
Owczar - 19-12-2013, 16:26
sveno, to może mi byś coś takiego teraz zrobił?
fj_mike - 20-12-2013, 17:14
sveno, kawał dobrej roboty z tym spisem
sveno - 23-12-2013, 18:52
Owczar, nie
fj_mike, thx.
Galant dostanie prezent pod choinkę, jak przesyłka przyjdzie to się pochwalę. W sumie to mu się nie bardzo należy, bo niedobry jest: dzisiaj znowu zapaliła się lampka od CE. UKP pokazywał, że sonda daje cały czas na bogato, po około 5km CE zgasł i wykres sondy wrócił do normy.
fj_mike - 25-12-2013, 14:05
sveno napisał/a: | W sumie to mu się nie bardzo należy, bo niedobry jest: dzisiaj znowu zapaliła się lampka od CE. UKP pokazywał, że sonda daje cały czas na bogato, po około 5km CE zgasł i wykres sondy wrócił do normy. |
Musisz pogrozić złomowiskiem wtedy się ogarnie.
i9i - 25-12-2013, 14:23
Wracając do felg, to opcja nr.3 wcale przy Galu źle nie wygląda
komarsnk - 25-12-2013, 15:05
Mnie osobiście w ogóle nie podchodzi taki wzór do Galanta
sveno - 17-01-2014, 13:12
Cytat: | Galant dostanie prezent pod choinkę, jak przesyłka przyjdzie to się pochwalę. |
No to się chwalę, ale od początku:
Pod koniec listopada, na stacji BP moja luba zwróciła uwagę na felgi jednego Passata B5. "A może takie?" zapytała. Ja na to, że to są dokładnie identyczne felgi jakie jej pokazywałem i dokładnie te, które były moim faworytem czyli nr 3 "No name" z poprzedniej strony tego tematu. Na aucie prezentowały się dużo lepiej niż na zdjęciach, no i jeszcze cena: 450zł. Szybka decyzja: biorę. Wróciliśmy do domu, znalazłem numer do sprzedawcy i dzwonie. Niestety felgi już sprzedane
Pomyślałem, że chce już mieć temat z głowy więc stwierdziłem, że wezmę te polerowane Alessio. Ta sama historia: sprzedane. Tego samego wieczoru wykonałem jeszcze chyba 3 telefony, bo miałem już kilka innych typów, ale jak to bywa, kiedy się człowiek ociąga z zakupem łudząc się, że trafi się coś lepszego wszystko sprzedane .
Wcześniej znalazłem na allegro te felgi, które w dziale sprzedam wystawiał mitsumaniak emzet. Była to aukcja z licytacją, więc wklepałem od niechcenia 600zł i zalicytowałem myśląc, że podbije mu cenę Jakież było moje zdziwienie kiedy dostałem maila, że wygrałem aukcje
Tak oto zupełnie niechcący zanabyłem felgi Ronal:
Zdjęcia z ogłoszenia, nie moje. Przynajmniej wiem jak będą wyglądały bordowym Galancie
Ale to nie koniec historii.
Aukcje wygrałem 22.12.2013 przelew zrobiłem następnego dnia, a felgi doszły wczoraj
Emzet miał problemy z jednym kurierem, zamówił drugiego, rypnął się w adresowaniu i podał adres z alledrogo: na Kraków, a zaznaczyłem inny adres wysyłki w formularzu aledrogo. Mi te felgi nie są tu potrzebne, więc trzeba było przekierować przesyłkę na wieś. we wtorek dostaje informacje od ojca, że koła przyszły ale tylko 3 szybkie dochodzenie, rozmowa z kurierem, czwartej paczki nie ma. Wiedziałem, że tak będzie jak przekierowywałem paczkę, skąd? Bo pracowałem kiedyś w DHLu i wiem jakie są jaja z przesyłkami przekierowanymi. Ostatecznie najpierw po prośbach, a potem po groźbach czwarta paczka doszła ufff.
Podziękowania dla emzeta za udaną transakcję, dobrze, że czas nie gonił i ta zwłoka nie napsuła mi krwi.
Mam 17" na lato teraz trzeba zmienić im oponki, bo te z którymi przyjechały są do wyrzucenia.
Szukam sprężyn Eibacha na przód. Ma ktoś? Jak nie to chyba skusze się na te Jamexy. Kilku forumowiczów na nich śmiga od niedawna, poczekam jeszcze trochę na opinie o nich.
Poza tym w temacie Rekińczyka nuda, bo nie mam czasu dla niego. Jeździ od Sylwestra nie umyty, pije jak smok, zjadacza prądu jeszcze nie znalazłem.
|
|
|