To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA

mkm - 05-11-2014, 11:22

wojzi, też podróżowałem :mrgreen:
Też zostałem poinformowany, że mogą być opóźnienia - "15-20 minutek, zależy od robót torowych".
Na przeciwko mnie podróżował albo kolejarz, albo stary podróżnik tej linii, bo gdy usłyszał, że przez telefon mówię, że spóźnię się kwadrans" to ze śmiechem powiedział, że tyle to my w Tunelu postoimy...
Miał rację.
Pierwszy komunikat o "15minutach" opóźnienia przed Tunelem, drugi o kolejnych "w polu" i kolejne 2x15min przed Warszawą - chyba Janki i Ursus :roll:

sveno - 05-11-2014, 12:06

...że wróciłem z Egiptu i żyję :) nawet zemsta Faraona mnie nie dopadła.
mkm - 05-11-2014, 12:22

gdzie dokładnie byłeś?
Tomek - 05-11-2014, 12:26

mkm napisał/a:
wojzi, też podróżowałem :mrgreen:
Też zostałem poinformowany, że mogą być opóźnienia - "15-20 minutek, zależy od robót torowych".
Na przeciwko mnie podróżował albo kolejarz, albo stary podróżnik tej linii, bo gdy usłyszał, że przez telefon mówię, że spóźnię się kwadrans" to ze śmiechem powiedział, że tyle to my w Tunelu postoimy...
Miał rację.
Pierwszy komunikat o "15minutach" opóźnienia przed Tunelem, drugi o kolejnych "w polu" i kolejne 2x15min przed Warszawą - chyba Janki i Ursus :roll:

bo nie dosłyszałeś "opóźnienie pociągu może ulec zmianie" (czyt. wydłużeniu)

sveno - 05-11-2014, 12:32

mkm, Sharm El Sheikh, to był dobry wybór: słońce i 30 stopni cały czas
KsiadzRobak - 05-11-2014, 13:43

sveno napisał/a:
Sharm El Sheikh, to był dobry wybór
bardzo fajne miejsce; byłeś w old market?
mkm - 05-11-2014, 14:19

A na Soho? :P
Uwex - 05-11-2014, 15:56

mkm napisał/a:
A na Soho?

a to jeszcze istnieje ?

mkm - 05-11-2014, 16:00

a czemu miałoby nie istnieć? Przecież to nowe.
Uwex - 05-11-2014, 18:04

mkm- różnie mogło być po tej ichniejszej rewolucji :wink:
wojzi - 06-11-2014, 01:33

sveno napisał/a:
...że wróciłem z Egiptu i żyję nawet zemsta Faraona mnie nie dopadła.

Pamiętaj, że ona działa z opóźnieniem.

KsiadzRobak - 06-11-2014, 08:40

sraczka w Egipcie naprawdę jest rzadkością - byłem tam wiele razy, z dzieciakami, jedliśmy wszystko - nawet to, co się jeść odradza (np. świeże pomidory czy lody) i nigdy żadnych problemów
a ciasta :) - mmmmm ciasta to araby robią genialne... mógłbym na nich jechać cały dzień

sveno - 06-11-2014, 08:54

KsiadzRobak napisał/a:
byłeś w old market?
tak i znienawidziłem to miejsce bardzo szybko. Nachalność handlarzy "bardzo denerwuje".
mkm napisał/a:
A na Soho? :P
hehe, ta super, ekstra fontanna, największa w Egipcie? Byliśmy, szału nie robi.
KsiadzRobak napisał/a:
a ciasta :) - mmmmm ciasta to araby robią genialne.
dokładnie :)

Ja tam nie przepadam za zwiedzaniem miast, wolę morze i wszystko co z nim związane. Nurkowanie i motylek za motorówką to jest to :twisted:

KsiadzRobak - 06-11-2014, 10:59

sveno napisał/a:
Nachalność handlarzy "bardzo denerwuje".
fakt :) , ale można znaleźć kilka osób "normalniejszych" - np. jeden taki sprzedaje tam papirusy
z tego co się dowiedziałem to jest chrześcijaninem i jest naprawdę nieźle wyedukowany

muszę z przykrością przyznać, że targowanie to już nie to co kiedyś - mylą nasz język i nas z Rosjanami a jak wiadomo ich jest wszędzie pełno, mają mnóstwo pieniędzy o niebo więcej niż turyści z Niemiec czy WB i się nie targują...

mkm - 06-11-2014, 11:38

W Egipcie jest kilka milionów chrześcijan - więc to mogła być prawda :wink:
Co do sprzedawców papirusu i ich opowieści - daliście się złąpać na wyuczony wierszyk... Tam każdy sprzedawca "studiował/był w Polsce" i dodatkowo "ma on lub kuzyn dziewczynę w Polsce" (miejscowość zmienia się w zależności od miasta, które Ty podasz :wink: ).
Każdy pracownik (od pomywacza do włąściciela hotelu to nie są osoby przypadkowe... żeby było śmieszniej część wogóle nie pochodzi z Egiptu :wink:
Co do pamiątek... podobnie jak w Krakowie - "made in china" :wink:

Zeby było wszystko jasne - UWIELBIAM EGIPT! :D