Nasze nieMiśki ;-) - RAV4 4x4 Hybrid
Olivia - 18-04-2023, 10:11
Ciekawa sprawa jak te kamery będą się sprawować z biegiem czasu. Mój partner montował kamery do rejestracji i podglądu otoczenia autokarów turystycznych gdy jeszcze je miał w posiadaniu. Te które nie były używane w zimie i stały w garażach działały do następnego lata. Natomiast na dwóch autokarach które jeździły w zimę nie wytrzymały i się psuły notorycznie. To były kamerki Hitachi.
Takie pytanie. Na grafice masz Toyotę Land Cruiser 90. To oprogramowanie kamer podrzuciło ten model czy oprogramowanie Toyoty ?
deejay - 18-04-2023, 10:20
Grafika auta jest do wyboru, są wszystkie marki do ustawienia.
Juiceman - 18-04-2023, 22:00
deejay napisał/a: | Grafika auta jest do wyboru, są wszystkie marki do ustawienia. |
No niegadaj ze jest galant w kombi xdd
deejay - 23-04-2023, 20:39
Cytat: | No niegadaj ze jest galant w kombi xdd |
Marki nie modele 😉
W weekend lakier i wszystko co z nim związane plus wnętrze i opony, naszykowane na sezon letni.
promatti - 07-05-2023, 12:35
Juiceman napisał/a: | deejay napisał/a: | Grafika auta jest do wyboru, są wszystkie marki do ustawienia. |
No niegadaj ze jest galant w kombi xdd |
Ale jakbyś bardzo chciał to da się zrobić i nie jest to jakiś duży problem
deejay - 07-05-2023, 15:02
Toyka w ostatnim czasie odwiedziła Włochy i pokonała ok 2200km bez zadyszki
Małe podsumowanie trasy Wrocław- Ca'Savio . Przejechane ponad 2200 km ,samej jazdy autostradowej ok 1980 km ze średnim spalanie w dwie strony 4.7 i jazdą oczywiście przepisowo, bo patroli szczególnie we Włoszech było sporo .
Zbiornik paliwa wystarczył na 1000km do samej granicy w Międzylesiu,więc jest to realne jeśli jedzie się z głową i nie szaleje. Podróżowanie tym autem to sama przyjemność , zero zmęczenia
Poniżej kilka fotek z tankowań i samej pięknej górskiej tarasy.
deejay - 10-06-2023, 13:53
Wykonałem dzisiaj taki mały test na trasie Wrocław-Gorzów Wielkopolski. Tempomat ustawiony na 150 kpl pasażerów i bagaże - kierunek Kołobrzeg
Oczywiście jazda celem testów, bo zazwyczaj nie jeżdżę takimi prędkościami i nigdy mi się nie spieszy . Momentami prędkości 160-170 , średnia prędkość ok 133 km/h z odcinka. Czy spalanie duże, moim zdaniem nie , jak na takie gabaryty auta.
Zobaczymy co na to dystrybutor 😉
deejay - 26-07-2023, 22:52
Ostatnio wreszcie znalazła sie chwila wolnego i udało sie dokończyć kalibrację kamer 360*.
Dwie godziny walki,ale się udało
https://youtu.be/NONEFNK-164
Przy okazji ostatnio Toyka przeszłą przegląd okresowy po dwóch latach .
Przegląd po dwóch latach wykonany.
- Olej silnikowy
- Płyn hamulcowy
- Filtr powietrza
- Filtr klimatyzacji węglowy
Olej w CVT bez uwag zeszło równe 3 litry, ale zalany oczywiście nowy. Felgi docelowe na swoim miejscu,dla mnie wygląda ok
Marcino - 31-07-2023, 14:18
Jaki przebieg po 2 latach ?
deejay - 01-08-2023, 12:12
Marcino - 02-08-2023, 10:15
deejay napisał/a: | Olej w CVT bez uwag zeszło równe 3 litry, ale zalany oczywiście nowy. |
No po takim przebiegu to nie ma szans żeby coś było. Ja w DSG zrobiłem po 80k, ale już była różnica w kolorze oleju, choć zalałem Ravenol a nie ori vW.
Nie wiem czy jest w PL inna Rav o którą tak sie dba....
deejay - 21-08-2023, 20:32
Takie małe podsumowanie w liczbach z wypadu do Makarskiej...
Ruch na trasie w dwie strony ogromny korki , stłuczki itp. ale widoki z tarasy bezcenne , szczególnie za tunelem Sveti Rok 🌅👌
Przejechane łącznie 2494km w 7 dni
Zużyte paliwo łącznie na trasie 129.66l
Trasa przeważnie na tempomacie 120 i trzymanie się przepisowo ograniczeń na całej trasie.
Spalanie z całej trasy wg licznika 5.2
Uwielbiam tym autem podróżować !!!
Za rok kierunek Albania...
Po wygłuszeniu prawie całego auta zrobił się łykacz kilometrów krótko mówiąc, aż się nie chce z niego wysiadać 😉
To masz - 22-08-2023, 08:40
Podsumowując wyciszenie nadkoli:
1. na blachę pianka Ka-9,
2. mata butylowa,
3. Noxudol 1600.Zgadza się?
Jakie zużyłeś ilości na same nadkola?
Marcino - 22-08-2023, 10:02
Rewelacja spalanie jak na taka trasę.
Albania... fajny plan. Też jest na mojej liście.
deejay - 22-08-2023, 12:32
To masz napisał/a: | Podsumowując wyciszenie nadkoli:
1. na blachę pianka Ka-9,
2. mata butylowa,
3. Noxudol 1600.Zgadza się?
Jakie zużyłęś ilości na same nadkola? |
Na blachę najpierw mata butulowa, nadkola filcowe - pianka i na koniec na karoserię Noxudol 1600.
Na nadkola zużyte ok 3.5 mkw. butylu, pianki łącznie na 4 nadkola ok 1.5 mkw
|
|
|