To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Outlander 2.2 DID AT

To masz - 16-04-2025, 07:50

W dieslach OIII jest zamontowana tradycyjna skrzynia hydrauliczna Jatco JF613E, nazwana przez Mitsubishi W6AJA i tę posiadam w swoim egzemplarzu, natomiast w benzynach jest automat CVT.
To masz - 08-05-2025, 21:54

- wygłuszająca mata butylowa o gr. 2,5 mm,
- wygłuszająca pianka kauczukowa o gr. 6 mm,
- akustyczna pianka pochłaniająca o gr. 20 mm.

Hugo - 09-05-2025, 17:59

I jaki efekt?
jacek11 - 09-05-2025, 23:14

No właśnie szkoda, że kolega nie robi żadnych pomiarów.
To masz - 10-05-2025, 09:32

Jeśli pomiary zweryfikują, że nic się nie zmieniło, a kasa wydana to będzie niemiłe zaskoczenie. Teraz zadowolenie jest proporcjonalne do wydanej kasy i nakładu pracy, więc wolę tego nie zmieniać ;)
Hugo - 11-05-2025, 10:09

To masz, otóż to.
To masz - 17-05-2025, 21:42

Jestem po pierwszej jeździe. Odczucia opisałbym w ten sposób, że po wygłuszeniu, jazda z pustym bagażnikiem i zdjętą roletą jest porównywalna do wcześniejszej jazdy z pełnym bagażnikiem i rozwiniętą(zamkniętą) roletą, która wraz z bagażami służyła za izolację od hałasu. Pozbyłem się głównego źródła dźwięków z tylnej przestrzeni tj. gołej blachy na pół bagażnika, która wyłoniła się po demontażu trzeciego rzędu siedzeń.
I bas z subwoofera taki..., jakby miększy się zrobił.

Powiem Wam, że nadzianie uszczelek, choć najtańszym było zabiegiem to "robi robotę". Niedawno, przez 400 km prowadziłem RAV 4 z 2022 roku, wiało mocno to prawda i boczne uderzenia wiatru przewiewały uszczelki powodując charakterystyczny świst- nie często, ale jednak. Outlanderem zrobiłem kilka tras, ostatnio chyba każda z nich odbyła się przy bardzo mocnym wietrze(raz sprawdzałem czy nie mam kapcia, tak szarpało autem) i przedmuchało uszczelki jeden raz.

benicjusz - 28-05-2025, 13:08

No to teraz czas na dach ;)