[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Geometria zawieszenia
t.o - 10-07-2011, 15:01
mar111cin napisał/a: | ja miałem ale to po spotkaniu z krawężnikiem xD wcześniej było ok xD po geometrii też jest znośnie
t.o nie ciągnie Ci auta przypadkiem w prawo ? |
Po zrobieniu dłuższego dystansu po autostradzie faktycznie czuć, że lekko ściąga w prawo. Czego to może być wina?
Dodam, że przednia prawa opona (3 miesięczna) jest trochę wyząbkowana (wcześniej była na tylnym kole - zużyte amortyzatory ją załatwiły). Buczy dość głośno. To może wpływać na lekkie ściąganie w prawo?
mar111cin - 10-07-2011, 18:20
Praktycznie może ściągać przez wszystko xD i tuaj jest loteria.
U Ciebie (tak samo jak i u mnie) głównym podejrzanym jest zbyt duża różnica kątów WSZ (wyprzedzenie sworznia zwrotnicy), na czerwono masz to zaznaczone na wyciągu z geometrii i jest 55', gdzie mówi się że TEORETYCZNIE do 40' nic się nie dzieje.
Z tym że to też nie musi przez to ściągać
deejay - 10-07-2011, 19:56
Podstawa przy geometrii to ciśnienie w ogumieniu , jeśli ktos ustawiał bez kontroli cisnienia to wielki bląd , radzę wykonać pożadną geometrię na dobrych przyrzadach , podsyłam ci linka jak to wygladało u mnie w aucie przykładowo .
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=180
mar111cin - 10-07-2011, 21:20
niestety, ale u Ciebie nie pomierzyli WSZ, a szkoda.
deejay - 10-07-2011, 21:32
mar111cin napisał/a: | niestety, ale u Ciebie nie pomierzyli WSZ, a szkoda. |
sam ustawiałem , i nie wpisałem danych
komarsnk - 22-10-2011, 21:45
robertdg napisał/a: | Nie będzie pasić, śruba galantowa ma średnice 12mm i długośc (nie licząc łba) 95mm |
robertdg, Hugo, znacie może dokładniejsze dane tej śruby? Np. skok gwintu itp.? Bo może dorobienie takiej śruby to nie byłaby duża filozofia... Cena 79zł na alledrogo to lekka przesada wg mnie.
W ogóle to biję się w pierś i w łeb - nie okazałem szacunku dla Forum - bo "CO!! JA NIE ODKRĘCĘ TEJ ŚRUBY?!? JA!!?"
Ona pęka chyba od samego patrzenia na nią... Myślałem, że postawi chociaż jakiś opór i jest to kwestia odpowiedniego podejścia a tu ledwo ją liznąłem i łeb został w kluczu ehh..
robertdg - 22-10-2011, 23:00
Rozmiar gwintu nie ma znaczenia, ale jest to gwint drobnozwojowy, jezeli dla Ciebie ma to znaczenie, śruba to M12 długość 92mm, symbol oryginału MB911314, w ASO dostaniesz taniej niż na allegro.
Hugo - 24-10-2011, 09:14
komarsnk napisał/a: | Ona pęka chyba od samego patrzenia na nią... | Ja co prawda moich nie próbowałem ukręcić tylko od razu ciałem, ale miałem wrażenie, że tarcza wchodzi w nie jak w masło. Podobno są bardzo twarde, ale ja mam inne wrazenia. Nie jestem pewien czy na łbie nie było cyfry 4, a to by oznaczało, że jest mięciutka.
komarsnk - 24-10-2011, 11:08
Chłopaki.. Nie ma nikt na zbyciu dwóch takich śrub? Sprawa jest mega pilna bo na środę potrzebuję samochód. W obu krakowskich serwisach każą mi czekać 3 dni na sprowadzenie (cena bardzo porównywalna do tej z allegro). Czy poratowałby ktoś z wysyłką dziś jakimś kurierem (najłatwiej pocztexem). Byłbym mega zobowiązany - oczywiście za pobraniem, z uwzględnieniem wszystkich kosztów + dobry napiwek
Jeśli ktoś ma możliwość to proszę o kontakt na telefon: 509095223
Z góry dzięki
Marcino - 13-01-2012, 07:30
Wczoraj (po miesiącu) sie dopiero zorientowałem ze zrobili mi zbieżnośc z przodu bazując na prametrach poprzedniej wersji galanata EA5xA...
Czy tak może być? Czy są duze różce w parametrach?
Owczar - 12-03-2012, 19:20
Podejrzewam, że nie ma różnic bo samo zawieszenie jest identyczne.
Ktoś kupował te śruby mimośrodowe z allegro? Jak z ich jakością?
robertdg napisał/a: | w ASO dostaniesz taniej niż na allegro. |
Poważnie? A Japaneze ma te śruby?
robertdg - 12-03-2012, 19:44
Cytat: | Poważnie? A Japaneze ma te śruby? | Nie wiem, jak na obecną chwilę jest to aktualne, ale ze 120zeta za komplet samych śrub musisz mieć bankowo, Japaneze powinien miec te śrubeczki
komarsnk - 12-03-2012, 20:33
robertdg napisał/a: | Cytat: | Poważnie? A Japaneze ma te śruby? | Nie wiem, jak na obecną chwilę jest to aktualne, ale ze 120zeta za komplet samych śrub musisz mieć bankowo, Japaneze powinien miec te śrubeczki |
A jak znajdziesz ślusarza starej daty to Ci zrobi takie śruby za 50 zeta tak jak mi
raddex - 12-03-2012, 22:30
Owczar napisał/a: | Podejrzewam, że nie ma różnic bo samo zawieszenie jest identyczne.
robertdg napisał/a:
w ASO dostaniesz taniej niż na allegro.
Poważnie? A Japaneze ma te śruby? |
Zamówiłem właśnie takie 2 śruby w ASO Plichta w Gdyni - 59 zł za szt.
komarsnk - 12-03-2012, 22:38
raddex napisał/a: | Owczar napisał/a: | Podejrzewam, że nie ma różnic bo samo zawieszenie jest identyczne.
robertdg napisał/a:
w ASO dostaniesz taniej niż na allegro.
Poważnie? A Japaneze ma te śruby? |
Zamówiłem właśnie takie 2 śruby w ASO Plichta w Gdyni - 59 zł za szt. |
A na pewno z nakrętkami? BO w Krakowie taka cena była za same śruby...
|
|
|