To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Geometria zawieszenia

t.o - 10-07-2011, 15:01

mar111cin napisał/a:
ja miałem ale to po spotkaniu z krawężnikiem xD wcześniej było ok xD po geometrii też jest znośnie ;)

t.o nie ciągnie Ci auta przypadkiem w prawo ?

Po zrobieniu dłuższego dystansu po autostradzie faktycznie czuć, że lekko ściąga w prawo. Czego to może być wina?

Dodam, że przednia prawa opona (3 miesięczna) jest trochę wyząbkowana (wcześniej była na tylnym kole - zużyte amortyzatory ją załatwiły). Buczy dość głośno. To może wpływać na lekkie ściąganie w prawo?

mar111cin - 10-07-2011, 18:20

Praktycznie może ściągać przez wszystko xD i tuaj jest loteria.
U Ciebie (tak samo jak i u mnie) głównym podejrzanym jest zbyt duża różnica kątów WSZ (wyprzedzenie sworznia zwrotnicy), na czerwono masz to zaznaczone na wyciągu z geometrii i jest 55', gdzie mówi się że TEORETYCZNIE do 40' nic się nie dzieje.
Z tym że to też nie musi przez to ściągać :)

deejay - 10-07-2011, 19:56

Podstawa przy geometrii to ciśnienie w ogumieniu , jeśli ktos ustawiał bez kontroli cisnienia to wielki bląd , radzę wykonać pożadną geometrię na dobrych przyrzadach , podsyłam ci linka jak to wygladało u mnie w aucie przykładowo .

http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=180

mar111cin - 10-07-2011, 21:20

niestety, ale u Ciebie nie pomierzyli WSZ, a szkoda.
deejay - 10-07-2011, 21:32

mar111cin napisał/a:
niestety, ale u Ciebie nie pomierzyli WSZ, a szkoda.

sam ustawiałem , i nie wpisałem danych :wink:

komarsnk - 22-10-2011, 21:45

robertdg napisał/a:
Nie będzie pasić, śruba galantowa ma średnice 12mm i długośc (nie licząc łba) 95mm

robertdg, Hugo, znacie może dokładniejsze dane tej śruby? Np. skok gwintu itp.? Bo może dorobienie takiej śruby to nie byłaby duża filozofia... Cena 79zł na alledrogo to lekka przesada wg mnie.
W ogóle to biję się w pierś i w łeb - nie okazałem szacunku dla Forum - bo "CO!! JA NIE ODKRĘCĘ TEJ ŚRUBY?!? JA!!?"
Ona pęka chyba od samego patrzenia na nią... Myślałem, że postawi chociaż jakiś opór i jest to kwestia odpowiedniego podejścia a tu ledwo ją liznąłem i łeb został w kluczu :doubt: ehh..

robertdg - 22-10-2011, 23:00

Rozmiar gwintu nie ma znaczenia, ale jest to gwint drobnozwojowy, jezeli dla Ciebie ma to znaczenie, śruba to M12 długość 92mm, symbol oryginału MB911314, w ASO dostaniesz taniej niż na allegro.
Hugo - 24-10-2011, 09:14

komarsnk napisał/a:
Ona pęka chyba od samego patrzenia na nią...
Ja co prawda moich nie próbowałem ukręcić tylko od razu ciałem, ale miałem wrażenie, że tarcza wchodzi w nie jak w masło. Podobno są bardzo twarde, ale ja mam inne wrazenia. Nie jestem pewien czy na łbie nie było cyfry 4, a to by oznaczało, że jest mięciutka.
komarsnk - 24-10-2011, 11:08

Chłopaki.. Nie ma nikt na zbyciu dwóch takich śrub? Sprawa jest mega pilna bo na środę potrzebuję samochód. W obu krakowskich serwisach każą mi czekać 3 dni na sprowadzenie (cena bardzo porównywalna do tej z allegro). Czy poratowałby ktoś z wysyłką dziś jakimś kurierem (najłatwiej pocztexem). Byłbym mega zobowiązany - oczywiście za pobraniem, z uwzględnieniem wszystkich kosztów + dobry napiwek :)
Jeśli ktoś ma możliwość to proszę o kontakt na telefon: 509095223

Z góry dzięki

Marcino - 13-01-2012, 07:30

Wczoraj (po miesiącu) sie dopiero zorientowałem ze zrobili mi zbieżnośc z przodu bazując na prametrach poprzedniej wersji galanata EA5xA...
Czy tak może być? Czy są duze różce w parametrach?

Owczar - 12-03-2012, 19:20

Podejrzewam, że nie ma różnic bo samo zawieszenie jest identyczne.

Ktoś kupował te śruby mimośrodowe z allegro? Jak z ich jakością?

robertdg napisał/a:
w ASO dostaniesz taniej niż na allegro.

Poważnie? A Japaneze ma te śruby?

robertdg - 12-03-2012, 19:44

Cytat:
Nie wiem, jak na obecną chwilę jest to aktualne, ale ze 120zeta za komplet samych śrub musisz mieć bankowo, Japaneze powinien miec te śrubeczki ;-)
komarsnk - 12-03-2012, 20:33

robertdg napisał/a:
Cytat:
Nie wiem, jak na obecną chwilę jest to aktualne, ale ze 120zeta za komplet samych śrub musisz mieć bankowo, Japaneze powinien miec te śrubeczki ;-)

A jak znajdziesz ślusarza starej daty to Ci zrobi takie śruby za 50 zeta tak jak mi :finga:

raddex - 12-03-2012, 22:30

Owczar napisał/a:

robertdg napisał/a:

Zamówiłem właśnie takie 2 śruby w ASO Plichta w Gdyni - 59 zł za szt.

komarsnk - 12-03-2012, 22:38

raddex napisał/a:
Owczar napisał/a:

robertdg napisał/a:

Zamówiłem właśnie takie 2 śruby w ASO Plichta w Gdyni - 59 zł za szt.

A na pewno z nakrętkami? BO w Krakowie taka cena była za same śruby...