To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

Aga - 03-10-2007, 09:25

karolgt napisał/a:
jeśli piszesz że Kwaśniewski kiedyś był komunistą a teraz nim nie jest, to zastanów się przez chwile czy to jest wogole możliwe

a gdzie ja tak napisałam ??? :shock: :shock: :shock:

nie będę sie powtarzać, przytoczę wypowiedź dm17

dm17 napisał/a:
Aga co do Kwaśniewskiego to sie z Tobą zgadzam...... Kaczory czy wielu sie to podoba czy nie pochodzą z tej samej szkoły co Kwachu :!: :!: :!: :!: z tą różnicą że on sprawował władzę a oni byli na uczelni ALE nikt za socjalizmy nie zrobiłby kariery na uczelni jakby nie miał wejść w partii :!: :!: :!: :!: NIKT i chyba o tym zapominacie................ to są ludzie z tej samej epoki....

cns80 - 03-10-2007, 10:03

karolgt napisał/a:
tego stylu bycia, załatwiania spraw, zachowania i poglądów się nie zmieni.
A ja zawsze myślałem że tylko krowa nie zmienia poglądów, a człowiek to nawet ewoluuje.

karolgt napisał/a:
będą kiedyś jakimś mniejszym lub większym(a raczej większym) działaczem danej parti, miejąc dane poglądy i pewnych "komunistycznych" znajomych, nagle by się od tego wszystkiego (tych wszystkich) odciął ?
A dlaczego nie ? Poza tym nie nagle tylko miał na to parę lat. SLD też miała mu za złe że nie chciał robić wszystkiego tak jak oni chcieli i "zerwał się ze smyczy".

karolgt napisał/a:
czyli jednym słowem olałby swoich "kumpli" ? myślisz ze oni by na to pozwolili ?
A po co im on jeśli już nie jest prezydentem ? To nie mafia sycylijska.

gulgulq napisał/a:
Z koleji głosowanie na człowieka z PO to popieranie własnie takich przekrętasów którzy startują zeby się ustawić i nachapać ile się da.
Ilu jeszcze znasz takich przekrętasów skoro piszesz w liczbie mnogiej ? Czy to taka obiegowa opinia rozpowszechniana przez pewne kręgi.
Wiesz u mnie się mówi że UPR to masoneria, a podkreślanie roli kościoła to dla odwrócenia uwagi. Czy mam w to wierzyć ???

Aga - 03-10-2007, 11:19

znalezione w sieci:

"Jeśli mój brat zostanie prezydentem, ja jednak zostałem
premierem, ponieważ premier, który ma 78% poparcia społecznego był za
słaby, wymieniliśmy go na premiera, który ma 33%
poparcia, a premier który miał 78% poparcia przegrał wybory na prezydenta
Warszawy."

"Pierwszy raz od 17 lat w ministerstwie sprawiedliwości w randze Wiceministra zasiadł
sędzia stanu wojennego i w randze ministra koordynatora komunistyczny
prokurator z lat 70. Takiej kadry nie miał nawet Leszek Miller. Na fali
rewolucji moralnej marszałkiem sejmu, a następnie
premierem wybrano 4 krotnego recydywistę, członka powołanej przez SB grupy politycznej, na co dokumenty widział brat. Premiera recydywistę zdymisjonowano za
warcholstwo, co było ewidentnym chamstwem, by następnie w nocy bez
kamer tuż po projekcji filmu o JPII wskrzesić i wsadzić na szczyty władzy. "

"Pierwszy raz od 17 lat rząd, który popierał lustrację zamknął do spółki z klerem usta
księdzu Isakowiczowi, prezydent podpisał wadliwą ustawę lustracyjną, a
następnie sam znowelizował ją do poziomu ustawy, która obowiązywała wcześniej. Nie
złapano ani jednego członka układu, nie odebrano emerytury ani jednemu ubekowi, za to opluto wielu opozycjonistów, w tym nieżyjących jak Jacka Kuronia i uczynił to człowiek, który nie spędził ANI JEDNEGO DNIA W KOMUNISTYCZNYM WIEZIENIU, A W CZASIE STANU WOJENNEGO JAKO JEDYNY OPOZYCJONISTA Z KRĘGU WAŁĘSY SIEDZIAŁ U MAMUSI POD PIERZYNĄ"

bez komentarza....

cns80 - 03-10-2007, 11:27

Aga, nic dodać nic ująć.
Anonymous - 03-10-2007, 13:16

Prawda Aga :wink: Dla mnie Pisuarowcy mają gorszą obsesję szukania układów niż wujek Stalin........................... Wielu mówi że LiD do komuna........... poczynania obecne pisu -typu cenzura w TV, wycinanie krzyków na meczach reprezentacji jak Polacy w Finlandi krzyczeli do kaczora "gdzie są stadiony". podany przez Szczęsława przykład z programem Forum, aresztowania o 6 rano - NIC TYLKO EPOKA STALINIZMU a Wy mówicie ze nie chcecie komuny.............................. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymous - 03-10-2007, 13:17

Aga napisał/a:
znalezione w sieci:

i co tu sie dziwić że walczą z siecią :lol:

Aga - 03-10-2007, 15:37

cóż, nad TV panują
kto wie co z siecią uda im sie zrobić...

Jackie - 03-10-2007, 17:16

Przebrnąłem....
Jako Admin - bardzo proszę o bardziej stonowane głosy nie uciekające się do obrażania adwersarzy (prezes). Przeprosiny były jak najbardziej na miejscu.
Jako user - debatę oglądałem i w moim odczuciu niczego nie wnosi, niczego nie tłumaczy i nie rozprawia się z ŻADNYM ważnym tematem, ba nawet obietnic nie było ;) W starciu obu panów mocno kibicowałem Kwaśniewskiemu (btw, podana przez kogoś stronka, pomijając czy prawdziwa czy nie, nigdy nie powinna się na tym forum pokazać, jest antysemicka i obraźliwa - nie chcę takiej ponownie widzieć) bo uważam, że nawet mój kot byłby lepszym premierem. Część z Was ma tendencje do potępiania w czambuł osiągnięć poprzednich rządów (oczywistą oczywistością jest fakt, że to Jedynie Słuszne Poglądy Kaczyńskiego...) i bardzo mnie to martwi...Nie widzicie różnicy w Polsce przed 89 i teraz? Aha, się zapomniałem, no bo w końcu to wszystko to tylko przez 2 lata rządzenia PIS-u się stało :D Kochani, nie da się tak. Prostestuję przed takim myśleniem, opinia, że do tej pory wszystko było złe jest niesprawiedliwa i deprecjonuje wysiłek wielu znamienitych ludzi jak wspomniany tu Bartoszewski (no agent, ale jaki dobry :D ;) , Kuroń (może i dobrze, że nie żyje - nie doczekał czasów rządów nienawiści) czy Mazowiecki. Jakoś o tym nikt nie napisał... Zapominanie o tych faktach jest niczym innym jak zrywaniem ze śwaidomścią narodową.
To o czym wspomniała Aga - tak lekceważona przez Was prezencja. W tzw. marketingu politycznym jest niezwykle istotną sprawą i kreuje postrzeganie również przez partnerów. Kaczyńscy jakoś wyglądem Adonisa pochwalić się nie mogą ale wybaczyłbym im to gdyby byli skuteczni i uczciwi. Nie są. "Nie potrafią nawet własnego ministra skutecznie posadzić" ;) :D
Reasumując - nie zagłosuję na PiS, nie zagłosuję też na LiD, zagłosuję na PO ale niestety nie jest to wybór pozytywny, to wybór mówiący o tym, że nie mam na kogo głosować a PO jest najbliżej (choć nie tak znowu blisko) mojej wizji kraju.
Pozdrawiam

Anonymous - 04-10-2007, 13:48

Czy nie uważacie, że w sumie to powinno być obojętne na kogo się zagłosuje? Przecież każdy ze startujących w wyborach deklaruje, że chce jak najlepiej dla kraju - to w czym właściwie problem? Po co te wszystkie spory, kłótnie, obraźliwe komentarze, pyskówki, docinki? Mam nadzieję, że wraz z wyborami skończą się występy tych nieustannie przerywających sobie wzajemnie wypowiedzi osób, nieustannej krytyki, wyśmiewania, płaskich dowcipów, bezpodstawnych ataków, odwracania kota ogonem, komentowania rzeczy nieistotnych, pomijania ważnych a nastanie czas rzeczowych wypowiedzi, czas pracy a nie walki o dobro Polski i wszystkich jej mieszkańców. Myślicie, że to możliwe?
cns80 - 04-10-2007, 13:52

CichyTom napisał/a:
Myślicie, że to możliwe?
To niemożliwe :wink:
CichyTom napisał/a:
Czy nie uważacie, że w sumie to powinno być obojętne na kogo się zagłosuje? Przecież każdy ze startujących w wyborach deklaruje, że chce jak najlepiej dla kraju - to w czym właściwie problem? Po co te wszystkie spory, kłótnie, obraźliwe komentarze, pyskówki, docinki? Mam nadzieję, że wraz z wyborami skończą się występy tych nieustannie przerywających sobie wzajemnie wypowiedzi osób, nieustannej krytyki, wyśmiewania, płaskich dowcipów, bezpodstawnych ataków, odwracania kota ogonem, komentowania rzeczy nieistotnych, pomijania ważnych a nastanie czas rzeczowych wypowiedzi, czas pracy a nie walki o dobro Polski i wszystkich jej mieszkańców.
Zamienią się tylko rolami :D
szczeslaw - 04-10-2007, 15:21

Tutaj bardziej pasuje niż do "kącika filmowego" ;)
http://www.joemonster.org...alkowej-debacie

Anonymous - 04-10-2007, 22:47

A ja zagłosuje na jednego z nich...........ale jeszcze nie wiem który jest który :lol: :lol:

Tak dla rozluźnienia klimatu przed wyborami :wink:

Hubeeert - 05-10-2007, 01:33

:mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D

[ Dodano: 05-10-2007, 01:53 ]
Do tego co dopisał Jacek chciałbym jeszcze dodać jedną uwagę

Napisanie
Cytat:
dopiero dziś zerknęłam na ten temat i szczerze mówiąc sądziłam, że po dwóch latach wszyscy inteligentni ludzie już przejrzeli na oczy
czegoś takiego sugeruje, że Ci co się naszymi jedynie słusznymi poglądami nie zgadzają są nieinteligentni. Czyli to kretyni.

Nie czuję się kretynem.
Głupi też nie jestem.
Nie zgadzam się z poglądami autora tego cytatu.

Nie zgadzam się z poglądami większości z Was. Niestety wierzycie w prawdę subiektywną tzn jak mawiał Ks. Prof Tischner (nazwisko niepolskie pewnie semita ;-) )
Są trzy prawdy
Cała prawda
Tyż prawda
i g ó w n o prawda.

Przepraszam za wulgaryzm ale to wierny (na stan mojej pamięci) cytat.

Pozdrawiam

PS
jak będzie przekonacie się po wyborach. Ja wiem jedno - zapowiada się wesoło lub niewesoło - zależnie od punktu widzenia.

Aga - 05-10-2007, 11:13

Hubeeert napisał/a:
Napisanie
Cytat:
dopiero dziś zerknęłam na ten temat i szczerze mówiąc sądziłam, że po dwóch latach wszyscy inteligentni ludzie już przejrzeli na oczy

czegoś takiego sugeruje, że Ci co się naszymi jedynie słusznymi poglądami nie zgadzają są nieinteligentni. Czyli to kretyni.

cytat dokładny, nie wyrwany z kontekstu brzmi:
"a swoją drogą muszę dodać, że jestem zdziwiona
a jednak nie...
"

jako autorka cytatu, wyjaśniam:
to sugeruje, że są jeszcze inteligentni ludzie, którzy nie zdążyli przejrzeć na oczy

jasne? :twisted:

Anonymous - 05-10-2007, 12:14

klik + głos :mrgreen: :mrgreen: