Outlander II GEN Techniczne - OPONY do Outlandera II
Anonymous - 20-01-2009, 19:05
krzychu napisał/a: | Ali-En napisał/a: | ET na zblizonym poziomie co fabryczne i nie powinno byc problemow. |
Ja się nie znam tak super na tym, ale ET to odległość środka felgi do czegoś. Więc biorąc z tym samym ET szerszą felge może zacząć trzeć o sworznie układu kierowniczego więc warto sprawdzić ile tam jest miejsca tak mi się wydaje. Bo może się okazać że trzeba wziąć z innym ET aby felge w ogólę dało się ja założyć.
Krzychu | Tyle ze fabryczna felga jest szersza, jak dobrze pamietam 17x7, wiec czemu by tak samo szeroka 16'' przy takim samym ET miala nie pasowac i ocierac o cos?
Hiszpan - 20-01-2009, 19:38
tygrysex napisał/a: | uslyszalem cene 810zl brutto ... ide sobie zapalic | Kupiłem miesiąc temu po dwie do samochodu, bo z przodu tak poleciały, że masakra
Co do palenia - NIE KUŚ
Od Sylwestra nie palę
P.S. Zapomniałem dodać, że kupiłem po 700 za szt.
krzychu - 20-01-2009, 22:42
Ali-En napisał/a: | Tyle ze fabryczna felga jest szersza, jak dobrze pamietam 17x7, wiec czemu by tak samo szeroka 16'' przy takim samym ET miala nie pasowac i ocierac o cos? |
A to spoko myślałem że tak jak w lancerze dają 6 calową. I też tak patrze to cięzko znaleść 15 czy 16 w szerokości 6 cale.
Krzychu
tygrysex - 21-01-2009, 11:19
Hiszpan - wczoraj pogadalem chwilke z kolesiem ktory zawsze obsluguje nasza firme w sprawie opon i powiedzial, ze czasami wystarczy minimalna roznica w rozmiarze opony, a roznica ceny moze byc nawet rzedu 100-300zl na sztuce. A jadac w niski profil i nietypowe wymiary to juz wogole...
tomek.rzepek - 21-01-2009, 17:14
ja za letnie 18cali 225/45/18 zapłaciłem ok. 650zł Toyo proxes T1R. Co do ceny. To nie wiem skąd je bierzecie? 18" to w dzisiejszych czasach nie sa jakieś astronomicznie duże felgi więc i cena opon jest przystępniejsza. Fakt faktem że cena opon zmienia sie z tygodnia na tydzień i róznica potrafi być znacząca. Za moje chciał w jednym miesiącu ok. 800zł.
Grześku - 21-01-2009, 19:14
W katalogu akcesoriów do Outka zauważyłem alufelgi w rozmiarach 17" 18" i 19". Tym samym mit związany z homologacjami i czarnymi kotami w 'innych rozmiarach' uważam za definitywnie obalony
strona 5 katalogu
tomek.rzepek - 21-01-2009, 19:48
ten wątek z homologacją to była największa bajera tego forum, uśmiałem się do łez.
Anonymous - 21-01-2009, 20:16
Trzeba szukac roznych firm i dostawcow, jak dzis zalozylem na felgi letnie good year eagle F1 z 2008 roku ktore kosztowaly mnie 380 zl za sztuke 225/45/ZR 17
cebull - 07-02-2009, 20:10
Witam
to ja odswieze watek, od ponad tygodnia mam nowe autko, opony w rozmiarze 18cali sa nie do dostania choc ja chcialem wlasnie takie, swoja droga widze, ze w zeszlym roku byl dokladnie taki sam problem, czy producenci i dealerzy nie potrafia przewidziec zapotrzebowania na taki towar??? dla wyjasnienia dodam ze nie mialem mozliwosci zamowienia opon u dealera bo auto kupowalem juz stojace w salonie (na letnich oponach)
po przeczytaniu tego watku przekonuje sie do 16tek i chyba nokian ale jakie felgi to jeszcze nie wiem
teraz pytanie czy w tym "bardziej popularnym" rozmiarze mozna jeszcze cos dostac o tej porze roku???
Hiszpan - 07-02-2009, 20:44
cebull napisał/a: | teraz pytanie czy w tym "bardziej popularnym" rozmiarze mozna jeszcze cos dostac o tej porze roku??? | Podejrzewam, że tak. Powinny być nawet tańsze, bo seson zmierza ku końcowi.
Ja tak kupiłem letnie 18" Briidgestone pod koniec jesieni, jak większość szukała już zimówek
cebull - 07-02-2009, 20:49
niestety najgorsze jest to ze fakt znalezienia w sklepach internetowych nie oznacza, ze one sa na stanie i w ten sposob jeszcze przez dlugi czas mozna szukac i zamawiac
btw przedstawiciel mitsubishi jak sie pozalilem ze nie maja opon u dealerow powiedzial ze przecierz za dwa miesiace i tak bedziemy zmieniac opony na letnie
karol_alasz - 07-02-2009, 21:43
cwbull napisał
Cytat: | opony w rozmiarze 18cali sa nie do dostania |
a to dziwne, bo mi od razu zaproponowali 18"-tki zimówki jeszcze w gratisie...zamieniłem na 16"-tki ze stalowymi felgami-prawie ta sama cena... Wybór może rzeczywiście nie jest jakis ogromny i może któruś diler podkupił większą partie z rynku, czy co...
cebull - 07-02-2009, 22:05
mozesz napisac gdzie je mozna dostac? i jakie?
ja sprawdzalem okolice warszawy no i oczywiscie wszystkie sklepy internetowe i rozne hurtownie i jest straszna bieda
Anonymous - 08-02-2009, 22:37
Ciezko bedzie dostac cos z 16'' zimowek teraz. Sa zdaje sie pirelki i jakies malo znane firmy.
cebull - 08-02-2009, 22:56
no wlasnie to moze juz lepiej przejezdzic na letnich... a w przyszlym roku kupic to co naprawde mi bedzie pasowac a nie to co jest dostepne w danej chwili...
|
|
|