Sport - Inne - Euro 2008
siwek - 17-06-2008, 14:03
Ciekawe za co Boruc im "to" pokazał
http://www.youtube.com/wa...rwackim-kibicom
sorki to ze starego meczu...
a to wypowiedz która ujawnia jak sie tak naprawde maja na nazwisko nasi piłkarze Perejro i Borubar...
porażka...
http://www.youtube.com/wa...i-artur-borubar
Marcin-Krak - 17-06-2008, 15:57
gulgulq napisał/a: | Mnie ciekawi jedna rzecz- chodzi o naturalizowanych zawodnikow- dlaczego Fifia nie wprowadzi np. zapisu ze w mistrzostwach niemoze startowac pilkarz ktory nieposiada obywatelstwa np. minimum 5 lat. |
Właśnie nie dawno to zmienili
A co do tego biegania. To wg słów profesora Chmury - nasi piłkarze (nie tylko reprezentanci) mają o ok 20% niższą sprawność psycho- ruchową niż piłkarze z innych krajów Więc nie ma się czemu dziwić
Anonymous - 17-06-2008, 19:35
Marcin-Krak napisał/a: | A co do tego biegania. To wg słów profesora Chmury - nasi piłkarze (nie tylko reprezentanci) mają o ok 20% niższą sprawność psycho- ruchową niż piłkarze z innych krajów Więc nie ma się czemu dziwić |
A to wiele wyjaśnia Inteligencję boiskową też zostawiają w klubie. I słuch im się pogarsza ... nie mówiąc o wzroku.
W zasadzie temat niemożności naszych grajków na ME chyba się trochę wyczerpał a niedługo zaczną się eliminację MŚ i znowu będziemy trzepać skórę lepszym
Marcin-Krak - 18-06-2008, 16:57
Nie podobało mi się, że nie wrócili do kraju całą drużyną.
Coś chyba jednak z tą całą super atmosferą nie jest
Smutne jest też to, że dla Dziekanowskiego przygotowanie mentalne piłkarzy do meczu to GłUPOTA
I wg słów przytoczonego już wcześniej przeze mnie prof. Chmury - okazuje się, że "w czasie przygotowań zostały zastosowane niewłaściwe bodźce, bo źle oceniono zmęczenie zawodników" I np Krzynówek swoją dyspozycję właściwą osiągnąłby gdyby mecz trwał godzinę dłużej
JCH - 18-06-2008, 20:53
Marcin-Krak napisał/a: | I np Krzynówek swoją dyspozycję właściwą osiągnąłby gdyby mecz trwał godzinę dłużej | To nie mógł iść pobiegać przed meczem
Ja myślę, że jest prawidłowość na tym świecie. Tak jak po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój, po zimie lato, po życiu śmierć, tak po rozgrywkach grupowych Polska jedzie do domu. I nie ma co rozdzierać szat, zwalniać Leo (a propos ... Leo, why? ) i rozpaczać, że stała się jakaś tragedia narodowa. Po prostu - to jest nasze miejsce w europejskiej piłce. Niech się skończy wreszcie parcie, że to niby sport narodowy. Jaki narodowy? Taki sam jak każda inna dyscyplina zespołowa, tylko łatwo i przyjemnie gra się w nią chłopcom na podwórku albo w trakcie przerwy w szkole.
Ja się cieszę, że odpadliśmy, bo to po prostu nie nasza liga. Fajnie będzie popatrzeć na prawdziwą piłkę nożną (mam nadzieję, że dalej będą takie mecze jak Holandia-Francja czy takie jakie grała Portugalia) a nie na wybijankę byle dalej od własnej bramki i byle wykopnąć gdzieś piłkę, nawet nie podać komuś, tylko wykopnąć bo a nuż mnie zaatakuje przeciwnik.
Co dalej?
Zmiany od podstaw - Listkiewicz, PZPN .... ale to temat na osobny wątek - może ktoś założy I wypowie się ktoś, kto wie o co w tym biega i jak to być powinno.
Morfi - 18-06-2008, 21:10
JCH, dlatego nie rozumiem tej nagongi na LEO w niektórych mediach.
Przeciez On nie bedzie uczył zawodników jak dokładnie robi się podania
Marcin-Krak - 18-06-2008, 22:30
Morfi napisał/a: | dlatego nie rozumiem tej nagongi na LEO |
Ale trochę tych "ale" można do Niego mieć - niestety - miało być lepiej - a jeśli chodzi o zdobyte np punkty - było gorzej ... mam nadzieję, że Leo zostanie dalej i uda Mu się zrobić z naszą reprezentacją coś dobrego jeszcze. Nie musi od razu mieć poziomu Rosjan - ale choć się trochę do nich zbliżyć
Morfi - 18-06-2008, 23:24
Moze napoczątek waleczność Turkow kolejny raz tracimy decydujacego gola w doliczonym czasie gry
Anonymous - 19-06-2008, 09:33
JCH, przypominam tylko, że za 10 masz wywiesić flagę Polski
Cezar - 19-06-2008, 21:14
Portugalia - Niemcy 0:2
siwek - 19-06-2008, 21:42
to będzie ciekawa druga połowa
Portugalia - Niemcy 1:2
i po punktach...
sruba - 19-06-2008, 22:15
1:3
Niemcy w polfinale.
niech Portugalia strzeli jeszcze 1 bramke, to beda 3 punkciki
[ Dodano: 19-06-2008, 22:29 ]
2:3
Anonymous - 19-06-2008, 22:40
No i szwaby grają dalej...........
coraz częściej widzę ich w finale z Holandią.....
maxwell61 - 19-06-2008, 22:42
dm17 napisał/a: | coraz częściej widzę ich w finale z Holandią..... | mam nadzieje że tak będzie i dostaną ostre bęcki do 0
sruba - 19-06-2008, 22:44
hmmm... jakby to powiedziec... moze nie, ale mysle ze szanse ma tez Rosja...
|
|
|