To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?

sla - 05-02-2009, 21:01

Sprawa jest prosta, nowy Lancer jest praktycznie tańszy od starego, jeżeli wziąć pod uwagę konfigurację, Na czymś musieli zaoszczędzić. Przecież przez jakiś czas na rynku niemieckim była stara 2,0 kombi i nowy 1,8. I to ona była droższa mimo że prezentowała poprzednie wcielenie. Na pierwszy ogień poszły materiały wykończeniowe. Już nie uświadczycie np. pięknej kierownicy Momo ze skóry i aluminium.
krzychu - 05-02-2009, 21:09

Porównując Intense 2.0 2006 do Intense 1,8 2009 to cena powiedział bym jest podobna oba były oferowane w granicach 74 tys referencyjne. Oba prezentują podobny stosunek mocy do masy oraz podobny pakiet wyposażenia. Nie licząc kierownicy która jest jednak dość specyficzna w Intense 2006. Chodź nowy Lancer jest trochę lepiej wyposażony np. Lepsze audio (w 2006 była tylko instalacja 6 głośnikowa). No i parę drobiazgów jak 2 cale większe felgi czy silnik ze zmiennymi fazami rozrządu, dodatkowa poduszka na kolana kierowcy to nie jest to jakaś poważna różnica. Więcej innowacji w wyposażeniu nie widzę.

Krzychu

tomekrvf - 05-02-2009, 21:13

Jedną z większych różnic między CS a CY to nadwozie CY które jest o 50% szywniejsze na skręcanie i na zginanie od budy Evo IX
krzychu - 05-02-2009, 21:16

A czy taka rama więcej kosztuje? Chyba nie szczególnie że stosują ja w kilku modelach chyba nawet nie tylko w Mitsu więc tutaj tego bym nie poruszał jeśli chodzi o koszty. No zapomniałem jeszcze ESP ale to raczej brak w CS-ie bardziej dziwi.

Krzychu

sla - 05-02-2009, 21:27

A komputer pokładowy, chłodzony schowek i jeszcze kilka innych drobiazgów. To wszystko kosztuje. Ale w zamian w bagażniku szmata zamiast wykładziny i marne obicia foteli.
krzychu - 05-02-2009, 21:32

sla napisał/a:
A komputer pokładowy, chłodzony schowek

Hehehe ten komputer to fajna sprawa tez się dziwie czemu go nie dali do CS-a wkońcu można sobie zlutować 150zł max. A co do schowka nie mają tego w wykazie z tego co wiem.

Krzychu

Anonymous - 05-02-2009, 22:41

Panowie nie ma co gadać, każdy jak widać inaczej interpretuje jakość, najbardziej zaskakuje interpretacja osób, które jeżdzą innymi modelami a wypowiadają się na temat nowego lancera, jak by przejechali nim co najmniej ze 100tys. km. albo jeżdżą 2 tygodnie Civicem i są mile zaskoczeni jakością tego auta (Sla dlaczego jeżdzisz jeszcze CSem, a nie nowym Civicem, Volvo, Skodą, Mazdą-przecież wszystkie są lepsze od Mitsu???)Ale tak to już jest z ludźmi :wink:
Tak na zakończenie, to choćby Lancer miał plastiki jak w Tico, i tak wolę to auto od Skody, WV czy innych aut dla ludu, pozdr.

krzychu - 05-02-2009, 22:43

Mnie się wydaje że w starym CS-ie (szczególnie Sport/Intense) są akurat bardzo dobre materiały i dlatego sla nim jeździ ale nie siedziałem w nowym CY.

Krzychu.

Anonymous - 05-02-2009, 22:49

Krzychu, uważam temat za zamknięty, a ty znów piszesz, że coś ci się wydaje???
Z całym szacunkiem, umów się na jazdę próbną zSla i wtedy wypowiedz się na temat. ok?
Pozdr,

krzychu - 05-02-2009, 22:52

Nie zrozumieliśmy się ja wiem jak wyglądają materiały w CS-ie i to dokładnie. Nie siedziałem w nowym. Ale ok temat zamknięty może kiedyś jakiś klubowicz mnie uraczy środkiem nowego. :)
Anonymous - 05-02-2009, 23:00

Nie uroczy cię środkiem nowego, gdyż nowe auta mają nowe , inne środki od tych do których się przyzwyczailiśmy, są po prostu bardziej plastikowe. Mój stary CK1A, ma welurki i miękkie , eleganckie obicia, jednak cała reszta to bardzo duży skok ku lepszemu:)
Jednak są na forum bardzo wymagający użytkownicy, którym nawet w Maybachu przeszkadzało by kilka niedoróbek, albo zły odcień skórzanej tapicerki, albo szmata w bagażniku :wink:

Hubeeert - 05-02-2009, 23:01

Bastek77, krzychu, easy :wink: to nie jest powód żeby skakac sobie do gardeł :)
Anonymous - 05-02-2009, 23:17

Hubert, wszystko jest ok :mrgreen:
Hubeeert - 05-02-2009, 23:25

Teraz już wiem :D ale przez moment poczułem pewien niepokój ;-)
piomic - 05-02-2009, 23:28

krzychu napisał/a:
A co do schowka nie mają tego w wykazie
Ale mają w samochodzie.