To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Sprężyny w Galancie EA

eggforever - 07-03-2012, 22:42

Derpin napisał/a:
MEMMITS napisał/a:
w Ipartsie krzyczą 730z

tanio ostatnio widziałem po 950 gdzieś....

też mi się wydaje, że cena dobra. Na allegro jakieś wynalazki, które chodzą mi po głowie kosztują 550zł a dokładając 180zł wiesz, że kupujesz porządną rzecz i chyba jak już się skuszę to właśnie na eibacha. Sam się interesuje sprężynami i jak będę miał siano to podzwonię, może się da jeszcze urwać coś z ceny.

Jakiś miesiąc temu ktoś tu w giełdzie wstawił za 200zł sprężyny eibach ale się sprzedały ale się za bardzo nie wkurzyłem bo mam inny typ nadwozia a na allegro jak są używki w cenie nowych.

MEMMITS - 07-03-2012, 22:48

Macie rację chyba jutro będę musiał zamówić w tej cenie bo też trochę trzeba poczekać na dostawę, myślałem że ktoś na forum trafił na lepszą cenę .Pozdrawiam
eggforever - 07-03-2012, 22:53

Widzę w opisie, że masz Sporta a on czasem fabrycznie nie ma eibacha sprężyn ?
MEMMITS - 07-03-2012, 22:56

Mój ma bo są napisy na sprężynach.
filll - 07-03-2012, 23:02

Taniej niż tu to chyba nie będzie: http://eibachpolska.pl/ei...40-pi-1730.html
eggforever - 07-03-2012, 23:33

filll napisał/a:
Taniej niż tu to chyba nie będzie: http://eibachpolska.pl/ei...40-pi-1730.html

ciekawy link i dobra cena ale nie mają tam sprężyn do kombi :/

bluecard88 - 20-03-2012, 18:53

po lifcie przod sie zmienił co do sprężyn? No i prośba , powie mi ktoś czy u mnie tył to nivomat?
http://imageshack.us/f/687/imag0082p.jpg/
Niemam innego zdjęcia, ciężko zrobić lepsze na parkingu.

robertdg - 20-03-2012, 19:46

Nivomat
bluecard88 - 20-03-2012, 21:44

robertdg napisał/a:
Nivomat
Więc sprężyny inne niż do normalnych amorow tak? Kto obniżał sam przód ?(nizsze sprezyny). Dzis gdzieś wyczytałem ,że jak tył zostawie na standardach to,że może tyłem bujać. Ktoś to przechodził? tzn tylko przod?
diabelll - 20-03-2012, 21:52

bluecard88, tak sprezyny rowniez beda inne moim zdaniem nie ma sensu obnizac samego przodu to tak jakbys obniżył jeden bok w jedna strone super przyczepność a w druga masakra
bluecard88 - 20-03-2012, 21:56

diabelll napisał/a:
bluecard88, tak sprezyny rowniez beda inne moim zdaniem nie ma sensu obnizac samego przodu to tak jakbys obniżył jeden bok w jedna strone super przyczepność a w druga masakra

Tylko w tym rzecz, że jak zarzuciłem fele 18" to przód mi strasznie sterczy do góry, miedzy kołem a nadkolem bardzo duża przestrzen, a z tyłu jest ok. Więc z tyłu nie bardzo nawet. A jutro będe miał spręzyny H&R tylko ,że od sedana więc tył odpada(potwierdziło się ,że Nivo) ;)

komarsnk - 21-03-2012, 00:43

diabelll napisał/a:

Guzik prawda - zmieniłem sprężyny tylko na przodzie (z tyłu nivo - też dość nisko siedzi) i jest o wieeele lepiej ;)

milo - 25-03-2012, 14:40

Pęknięte sprężyny i to dwie w tym samym miejscu przednie dlatego tak nisko siedział

http://www.sendspace.pl/f...404edf670101f/1
IMAG0010.JPG

marrok - 25-03-2012, 19:27

cały wątek za mną, a teraz pytanie, bo potrzebuje jasnej odpowiedzi.
Wywaliłem Nivo w kombi i mam wzmacniane Kyaby z tyłu + sprężyny z tyłu od sedana SE (angol)
tył mocno siada przy obciążeniu, wiem, że można dać sprężyny z przodu, ale co będzie lepszym rozwiązaniem?

1: sprężyny przenie od zwykłej wersji
2: sprężyny przednie od SE (czy oprócz Eibacha były jakiś obniżane sprężyny, czy tylko seria?)
3: inne sprężyny

Chodzi mi o efekt, by nie było z tyłu miejsca na 10 palców przy pustym aucie , ale by gal nie siadał przy 3 osobach z tyłu z bagażem...przy czym zachował min. komfortu ;)
Mam dostęp od sprężyn z sedana SE, muszę tylko sprawdzić czy są to Eibachy...

deejay - 25-03-2012, 20:39

marrok napisał/a:
sprężyny przednie od SE (czy oprócz Eibacha były jakiś obniżane sprężyny, czy tylko seria?)

Były firmy H&R krotsze o jeden zwój od Eibacha .
Na twoim miejscu kupiłbym nowe sprezyny KYB K-FLEX i pozostał przy tych amorkach co masz .
Spreżyny przednie z gala sa duzo twardsze od tyly i jak zalozysz na tył bedzie stał dęba i paskudnie to bedzie wyglądało .