To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak ja nienawidze poniedzialkow

Cezar - 07-10-2008, 17:24

Marcin-Krak napisał/a:
na żywca

bo obiad czekal :P :wink:

rosomak1983 napisał/a:
jaka konkretnie oraz czy bezpośrednio na rdzę zastosowałes?

tak jak juz wczesniej pisalem - farba Hammerite Prosto na rdze - czy jakos tak :)
najpierw wyczyscilem z rdzy, a dopiero malowalem

rosomak1983 - 08-10-2008, 20:21

Jak myslicie co kupic podkład aktywny na rdzę czy jednak ten Hammerride bedzie lepszy?
josie - 08-10-2008, 23:12

rosomak1983 napisał/a:
Jak myslicie co kupic podkład aktywny na rdzę czy jednak ten Hammerride bedzie lepszy?

brunox epoxy.

Chociaż hammerite tez daje radę. Pomalowałem nim samorobną przyczepę podłodziową (goła stal z nalotem rdzy) i trzyma do dziś (jakieś 6 lat), a cała jest co sezon kilka razy topiona w jeziorze. :wink:
Tyle, że będziesz miał raczej problem z położeniem lakieru wierzchniego na hammerite'a. A na brunox'a można kłaść wszystko

rosomak1983 - 09-10-2008, 13:14

josie napisał/a:
brunox epoxy.
czyli rozumiem ze to podkład reaktywny?
wojtas20 - 10-10-2008, 17:08

No i wreszcie znalazłem profesjonalny niezdzierający kasy warsztat...
Wymieniłem rozrząd + pompa wody + uszczelniacze cena 120 zł
Wymieniłem płyn chłodniczy ( dynagel, płyn ich ) - 60 zł
Naprawili mi wycieraczki razem ze spryskiwaczem i dorobieniem tulejek
Całość wyszła mnie 280 zł - uważam że niedrogo :) gdyż w innych warsztatach za sam rozrząd wołali mi 300 zł.. ;o

Cezar - 10-10-2008, 17:38

Od razu mowie, ze to narazie przymiarka - choc gdyby nie te wszystkie przygody to juz by cos stalo w garazu :evil:

http://www.allegro.pl/ite...08.html#gallery

Dobra firma, czy lepiej odkladac na Oz SUPERTURISMO WRC :twisted:

rosomak1983 - 10-10-2008, 19:46

Cezar napisał/a:
http://www.allegro.pl/ite...08.html#gallery

wypas!!!! Po co Ci OZ jezdzisz na wysciagach ? :wink:

Kaleid - 10-10-2008, 20:39

rosomak1983 napisał/a:

Hammerrite`a nie kupuj. Jest twardy i bardzo podatny na odpryskiwanie. Jeśli chcesz malować farbą reaktywną, to znacznie lepszy jest polski Stalochron. To reaktywna farba chlorokauczukowa. Ja polecam Brunox epoxy - reaktywny podkład epoksydowy. Zagruntuj dwa razy, i na to pomaluj farbą.

Rafal_Szczecin - 10-10-2008, 20:39

maaaaale :P
londolut - 10-10-2008, 21:05

Rafal_Szczecin napisał/a:
maaaaale :P
Ale ładne :D Czy OZ czy Wolfrace to chyba nie ważne, choć przy twoim pechy Czarku proponował bym OZ-ty. Są wytrzymalsze ;)
rosomak1983 - 10-10-2008, 21:25

Cezar, te fele sa swietne białe do twojego colcika mmmm..... Nie ma lepiej!!! Ja bym brał te co dałes linka,,, w OZ płacisz za renome.
londolut napisał/a:
choć przy twoim pechy Czarku

Cezar teraz karta sie odwróci uwierz mi. Wyczerpałes juz limit nieszcześć :biggrin:
Mi tak mówili koledzy ze jak tak jezdzisz to kup sobie mocne jakies OZ albo cos...Debilne żarciki w stylu uwazaj na krawęznik. No i jak tak gadali to musiało sie sprawdzic... Cos jak samospełniajaca sie przepowiednia czyli planowanie porazki-tak działa nasz umysł. kontynuując wjechałem ze dwa razy na krawęznik jadac ok 60 km/h z nimi(nie tak centralnie) i nic nawet rysy nie ma nie mówiac o skrzywieniu. Przypominam ze jezdze na Tajwankach HIJOIN.... jak narazie to musze powiedziec ze rewelacja!!! (pozatym mam barumki z rantem ochronnym ;-) nawet ryski nie ma ;-) )))))))
PS jak ktos teraz zaczyna tak głupio gadac od razu wypierdal..... z auta :finga: :finga: No i krawezników nie zaliczam.
:finga:

Cezar - 11-10-2008, 01:16

Rafal_Szczecin napisał/a:
maaaaale

kto wie, moze beda 16 :P

londolut napisał/a:
choć przy twoim pechy Czarku proponował bym OZ-ty

tylko,ze za cene 2 OZ sa 4 Wolfrace :?
a co pecha to
rosomak1983 napisał/a:
Wyczerpałes juz limit nieszcześć

i tego trzeba sie trzymac :D

Dzis jakas fiesta przywalila w barierki (50m od 'mojego' miejsca), jakies magnesy sa w nich, czy co :finga: :wink:

Cezar - 03-11-2008, 00:31

Cytat:
rosomak1983 napisał/a:
Wyczerpałes juz limit nieszcześć

i tego trzeba sie trzymac :D

no coz .... :roll:

W srode mialem mala stluczke - w efekcie peknieta lewa przednia lampa :?
Zaparkowalem w tyl nauki jazdy, ktora nagle zatrzymala sie przed swiatlami. Cale szczescie, ze nigdzie mi sie nie spieszylo (jak to w pracy) i jechalem mniej niz 50km/h, hamulec w podloge i bylem przekonany ze sie wyrobie do momentu az poczulem ze kola sie zblokowaly i lece do przodu jak na lodzie - faktycznie byla tam spora kaluza. Punto zakonczylo na zadrapanym zderzaku w okolicy rejestracji, a kociak z pobita lampa, peknietym zderzakiem (i tak byl do wymiany) i lekka wgniota w masce. Boje sie pomyslec co by bylo gdyby L'ka miala hak :shock: Koles nie chcial sie dogadac, wiec spisalismy 'papiery' - troche ubedzie kochanych znizek heh
Wczoraj zalozylem stara lampe, ktora dostalem od Sruby razem z autem. Do wiosny nic nie bede robil bo licho nie spi :axe:

...a tak w ogole to wcale mnie tam mialo nie byc, tylko szefowa kazala mi zatankowac samochod, bo jezdzilem juz na oparach :wink:

rosomak1983 - 03-11-2008, 00:53

Cezar, kurde miałem niemal identyczna stłuczke tylko ze mi sie rozwaliła tylko osłonka od halogenu na szczescie...
Cóż Cezar trzeba przyzanc ze w tym wypadku ponosimy wine. Kierowca musi sie trzymac w takiej odległosci zeby zdarzyc wyhamowac....Wiec na autko nie mozesz zwalic :P No cóz to nie jest nieszczecie tylko ludzki bład (ja sie zagapiłem ...bo jechałem z dziweczyna (a nawet dwoma)-jej wina heheh zartuje)

londolut - 03-11-2008, 00:54

Ale wykrakałem :roll: Ty coś masz pecha Czaruś na tego Kociaka. Niezły oklep dostaje od Ciebie ;)