To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana żarówek H7

artufcb - 14-03-2015, 15:45

Pokażesz link?
azbest - 14-03-2015, 17:59

artufcb napisał/a:
Pokażesz link?

http://allegro.pl/gniazdo...5176621652.html

komarsnk - 14-03-2015, 18:20

azbest napisał/a:
artufcb napisał/a:
Pokażesz link?

http://allegro.pl/gniazdo...5176621652.html

Wszystko fajnie ale akurat nie wtyczki są tutaj najbardziej awaryjne lecz gniazda między wtyczką a żarówką...

wilk88 - 14-03-2015, 19:24

komarsnk napisał/a:
Wszystko fajnie ale akurat nie wtyczki są tutaj najbardziej awaryjne lecz gniazda między wtyczką a żarówką...

Zgadza się, poza tym kupno takiej wtyczki H7 nie zda się na wiele gdyż oprawka żarówki H7 ma szerszy rozstaw bolców i same bolce też są szersze. W taką kostkę z linku można włożyć bezpośrednio żarówkę H7, ale bez fabrycznej oprawy nie dociśnie jej ta sprężynka i będzie za krótka, żeby wystawać z gumowej okrągłej osłony. Innymi słowy fabryczna oprawa jest elementem dociskającym, adapterem i przedłużaczem w jednym ;)
Nie wiem czy się jasno wyraziłem, w każdym razie jeśli spróbujesz teraz włożyć żarówkę H7 bezpośrednio w fabryczną kostkę (pomijając oprawę), to zobaczysz że nie będzie pasować. Kiedyś przepaliły mi się i kostki i oprawy i kombinowałem z kostkami H7 z allegro, niestety zawsze poprzez brak odpowiedniego docisku coś się przepalało dlatego kupiłem fabryczne kostki i oprawy z jakiegoś galanta na części i nareszcie mam spokój :) zapłaciłem ok 30zł.

Akuma supido - 14-03-2015, 19:27

Postanowiłem wypróbować wielokrotnie tutaj polecane tungsramy megalight +90% a dokładnie zakupiłem +120% .
Zamontowałem tylko jedną H1 tak aby porównać snopy światła rzutując na ścianę i powiem tak jest dużo lepiej może nie + 120% ale 60-80% spokojnie.
Cena 27 zł naprawdę warto.

azbest - 14-03-2015, 22:20

Hm... Wydawalo mi sie ze kiedys zarowki testowalem wpinajac je w te kostki bez przedluzki co by potwierdzalo identyczny roztaw ale teraz to juz sam zwatpilem... U mnie na szczescie adaptery sa ok a trafilo wlasnie te kostki, z tym ze teraz to nie wiem jak to ogarne skoro roztaw nie pasuje. A adaptery o ktorych piszecie macie tutaj: http://allegro.pl/mitsubi...5122938779.html
arturj123 - 15-03-2015, 10:30

Głównym winowajcą wypalających się gniazd żarówek są...przepisy. Japońska myśl nie przewidziała tego, że będą potrzebne światła nawet w słoneczne, gorące dni.
Swoją drogą to ciekawe jest wprowadzenie do egzaminu eko-jazdy, a jakoś ekologom nie przeszkadza to, że cały dzień świecą żarówki 2x55W + tył - jakby to nie wpływało na spalanie.

sveno - 15-03-2015, 11:43

Nie zgodzę się. Te auta mają 13-18 lat, Bóg jeden wie ile razy była ściągana i zakładana kostka na oprawę żarówki, to się wszytko wyrabia, styk staje się coraz gorszy i mamy takie problemy jak kolega wyżej ze śniedzią i syfem.

Kup nową lub używaną oprawę w dobrym stanie, dognij wsuwki (te w kostce) tak, żeby oprawa siedziała ciasno i podejrzewam, że zapomnisz o problemie na kolejne 10 lat.

Tyle w temacie.
Pozdrawiam.

koral - 20-09-2015, 19:22

Witam

Dołączę do osób zadających prymitywne pytania :)
Czy jest jakiś myk przy ściąganiu kostki z żarówki H7?

Hugo - 20-09-2015, 20:49

Nie ma. Po prostu ją wysuwasz.
drexvs - 26-10-2015, 21:46

A ja trochę nie do tematu.
Kupiłem jakieś chińskie Ledy do pokojówek i zwykłe żarówki świecą a te chińskie Ledy nie chcę.. dlaczego ?

Bizi78 - 27-10-2015, 06:58

drexvs napisał/a:
pokojówek

:shock: :mrgreen:

drexvs napisał/a:
zwykłe żarówki świecą a te chińskie Ledy nie chcę.. dlaczego ?
Może trzeba zmienić polaryzację :wink: .
Marcino - 27-10-2015, 08:35

Bizi78 napisał/a:
drexvs napisał/a: zwykłe żarówki świecą a te chińskie Ledy nie chcę.. dlaczego ? Może trzeba zmienić polaryzację .

Dokładnie tak jest - u mnie w galancie + jest na obudowie postojówki a minus na środku żarówki. Trzeba by rozciąć przewody i zmienić. No chyba że jest sposób na wyjęcie pinów z kosteczki

drexvs - 27-10-2015, 20:25

[quote="Bizi78"]
drexvs napisał/a:
pokojówek

:shock: :mrgreen:

pokojówki fajne przecież są fajne :D

Marcino dzięki za odzew ! Jutro sprawdzę ;)

parian - 29-01-2016, 16:16

Szybkie pytanie - kostkę od żarówek świateł długich (H1) wysuwa się tak samo jak od H7? Czy jest tam jakiś zatrzask? Próbowałem wyciągnąć z 2 stron i nie szło, bałem się, że połamię.