To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wycieraczki szyby przedniej.

earphorny - 18-04-2012, 11:12

Przeglądając zasoby alledrogo znalazłem takie oto cudo na tył - jakby się komuś nie chciało przekładać gumek:

http://allegro.pl/ramie-n...2275327118.html

tyku - 25-04-2012, 16:36

Zmieniłem wycieraczki na DENSO HYBRYDOWA rozmiar 550 mm i 430 mm. Wycieraczki super ciche. Poprzednio miałem jakieś AERO w rozmiarze 600 i 450 i powiem że ta 600 moim zdaniem jest za duża. Dlatego zmieniłem na 550 z DENSO i pracują świetnie. Polecam DENSO.
.swat. - 25-06-2012, 13:38

Właśnie przyszedł czas na jedną z moich oryginalnych piór do wycieraczki. Po półtora roku urwała się guma dlatego musiałem wymienić na nową. Najpierw podjechałem do ASO, ale gdy dowiedziałem się, że cena za komplet wynosi około 250 złotych zaniechałem.

Dlatego zakupiłem komplet Clearmaker firmy Kager o wymiarach:
1. 24" (600mm) - kierowca
2. 17" (425mm) - pasażer

Do Lancera Sportback r'2010 pasują idealnie, świetnie ( równomiernie) zbierają wodę, są o wiele cichsze od oryginalnych, wyglądają bardzo rasowo i co najciekawsze kosztują niewiele, gdyż za komplet dałem 60 złotych. W zestawie mają liczne adaptery i wymiana jest błyskawiczna.

Gdyby ktoś szukał i nie był zdecydowany to serdecznie polecam.

http://www.kager.pl/nowos...y-multi-adapter
http://www.motofakty.pl/a...arki-kager.html

cabaniarz - 25-06-2012, 18:28

.swat. napisał/a:
cena za komplet wynosi około 250 złotych zaniechałem.

no, lekka przesada :shock:

Beny_s - 26-07-2012, 17:27

Przyszła pora na zmianę wycieraczek. W zasadzie to przypadkiem zerknąłem na wycieraczkę pasażera, która wizualnie już ledwo zipała.

Po krótkiej lekturze na forum padło na Denso hybrydowe. Jednak z wymiarami nie kombinowałem i zdecydowałem się na katalogowe:
DU-060L
DU-045L
Jeszcze sprzedawcy się nie chciało wierzyć, że można 600 szkieletową zastąpić hybrydową także fizycznie sprawdziliśmy jej działanie przed zakupem.

Pole pow. przecieranego kawałka szyby minimalnie wzrosło - dolny trójkąt miedzy wycieraczkami ma teraz jakiś 1 cm wysokości, ale nic o siebie nie haczy. Oby tylko z większą ilością śniegu w zimę sobie silnik poradził.

tyku - 26-07-2012, 19:15

Beny_s, Jeszcze do tego kompletu zastosuj niewidoczną wycieraczkę : http://www.samochodowekos...acja-szyby.html
F4lkon - 11-01-2013, 08:33
Temat postu: Wycieraczki do Lancera z 2010
Witam Serdecznie,
Piszę w sprawie porady jakiej oczekuje od Was koledzy, mianowicie jakie polecacie wycieraczki do miśka z 2010 w sedanie, gdyż moje już niestety zostawiają smugi :( .
Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.

michaello - 11-01-2013, 09:50

Temat byl poruszany w innym watku:
http://forum.mitsumaniaki...ght=wycieraczki

F4lkon - 11-01-2013, 09:50

OK, dzięki
lichy - 18-09-2013, 16:45

Lato się kończy i na wycieraczki w moim Lancerze też koniec nadszedł, a służyły wiernie od początku jego istnienia czyli przez 2 lata i 7 miesięcy! Do końca doskonale zbierały wodę i brud w każdych warunkach atmosferycznych. Nie zmieniałbym ich, ale niestety naderwała się już gumka w tej krótszej :(
Pomiary wykazały długości 600 mm oraz 425 mm.
Kupiłem płaskie Motgum 600 / 410 mm i niestety wielka KUPA! - jadąc w górę popierdywały, podskakiwały i hałasowały dość mocno, jadąc w dół zbierały dość dobrze.
Trochę mnie te hałasy zdenerwowały, więc postanowiłem zmienić na coś innego, ale w miarę taniego, w tym celu udałem się do Norauto, gdzie kupiłem 600 / 400 mm marki Norauto, zwykłe na stelażu (podobno produkowane przez Valeo).
Tu już była całkowita PORAŻKA! - jadąc w górę zbierały idealnie, ale jadąc w dół pięknie wszystko rozmazywały tak, że niewiele przez szybę było widać.
Oddałem po trzech dniach w ramach niezgodności towaru z umową.
Z uwagi na to, że wczoraj w Gliwicach lało jak z cebra, a Motgumy mnie coraz bardziej wkurzały, wstąpiłem po drodze do Tesco i kupiłem Alca (bardzo) płaskie 600 / 450 mm (jest między nimi odstęp ~15 mm, ale nic nie haczy).
Jak na razie jestem zadowolony - zbierają równo całą swą długością, nie podskakują i co najważniejsze NIE POPIERDUJĄ :mrgreen:

Mam nadzieję, że na jakiś czas jest to koniec moich przygód z (tak zwanymi) wycieraczkami.

wiewioor - 22-09-2013, 12:03

Może to co napiszę wyda się głupie, ale dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest kupno w tesco zwyczajnych wycieraczek za 20 pln, któr przez 4 miesiące działają bez zarzutu. I 3 razy do roku kupuje takie wycieraczki. Omijam drogie (banany) itp z tego względu że cena nie zawsze ma się do jakości - ponieważ kilka razy zakupiłem drogie markowe wycieraczki i nie byłem zadowolony.
krzychu - 23-09-2013, 14:34

Już wiele razy pisałem. Przetestowałem firmowe Bosche i Valeo - kaszana. Alca jest dobra owszem, ale na 2-4 miesiące max. Denso Hybrydowe ponad rok i nadal są ok... Nie tylko ja je polecam, na forum więcej osób już się przekonało. Cenowo podobnie (znaczy 1 Denso zamiast 3 kompletów Alca), a nie muszę biegać do Tesco i 10 razy ładniej wyglądają.
Lucas123w - 23-09-2013, 18:37

Dokładnie tak jak pisze krzychu, nie ma sensu oszczędzać na wycieraczkach. Lepiej kupić raz a porządnie i nie martwić się co trzy miesiące o wymianie na nowe. Również użytkuję Denso hybrydowe i są cały czas jak nowe.
DjQuest - 24-09-2013, 20:37

Alca cena zakupu kompletu 2 szt 14 zł :) . Drugi sezon zimowy przed nimi i pracują idealnie.
krzychu - 25-09-2013, 07:07

DjQuest napisał/a:
Alca cena zakupu kompletu 2 szt 14 zł :) . Drugi sezon zimowy przed nimi i pracują idealnie.

A to ciekawe bo u taty gdzie auto stoi głownie w garażu (temp >5 ) po pół roku przestały ścierać i zaczęły mazać.