[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
piomic - 17-07-2009, 20:24
mazin napisał/a: | te zdjęcia na dole przedstawiają ładny samochód... | ...z paszczą rozdziawioną ze zdziwienia, że dymek wącha.
mazin - 17-07-2009, 21:19
piomic napisał/a: | mazin napisał/a: | te zdjęcia na dole przedstawiają ładny samochód... | ...z paszczą rozdziawioną ze zdziwienia, że dymek wącha. |
Ten na górze wygrywa tylko z powodu zaciśniętych warg. Ze złości...
krzychu - 18-07-2009, 13:59
A ja ostatnio zauważyłem że Audi ma taki przód jak ten na dole Tak że SportBackowi mówię NIE
mazin - 18-07-2009, 14:17
krzychu napisał/a: | A ja ostatnio zauważyłem że Audi ma taki przód jak ten na dole Tak że SportBackowi mówię NIE
Obrazek |
Ale audi jest uśmiechnięte a lancer zdziwiony/wkurzony - to zupełnie inne auta.
krzychu - 18-07-2009, 14:23
mazin napisał/a: |
Ale audi jest uśmiechnięte a lancer zdziwiony/wkurzony - to zupełnie inne auta. |
Ale motyw chromowanej ramki dokoła jest ten sam. Mi tam się podobają 2 (znaczy jedna trzeba sobie domówić z opcji) w sedanie niż jedna jak w audi.
Cezarito - 18-07-2009, 14:55
Audi ma tak od dawna, żadna to nowość. Zauważ jednak jedną zdecydowaną różnicę. W Audi grill rozszerza się ku górze, w SB ku dołowi. Co moim zdaniem wygląda ciut ciekawiej.
michaello - 18-07-2009, 15:32
Moim skromnym zdaniem wrecz odwrotnie, wzor w Audi tym wzgledzie jest niedoscigniony ramka jest spojna z cala linia nadwozia, design bardzo przemyslany. W sportbacku ramka sprawia wrazenie dodanej na sile, nie chowa sie w obrysie tylko wystaje na zewnatrz przez co wyglada troche niespójnie .
sla - 18-07-2009, 17:54
Cezarito napisał/a: | Co moim zdaniem wygląda ciut ciekawiej. |
Oczywiście, bo SB jest najpiękniejszym samochodem dostępnym na rynku i co najważniejsze jest o wiele lepszy od Audi
gzesiolek - 18-07-2009, 19:21
OT mode napisał/a: |
sla vs cezarito round 2
|
a tak poza tym co by nie mowic wyglad jest tylko kwestia gustu... a do obrony swojego gustu zawsze sie znajdzie 1001 specjalnych argumentow, udowodnionych naukowo itd. itp.
moj ulubiony jest Lancer Sedan i basta
Radassss - 18-07-2009, 22:03
no dobra ale badzmy szczerzy ja mam lepszy gust niz ci co maja SB
redundantor - 11-08-2009, 13:51
Witam Wszystkich, bo to mój 1-szy post.
przeczytałem całą dyskusję ze 4 razy. Stałem przed dylematem kupna więcej niż jednego Lancera do firmy. Pewne było tylko że Lancer i że 1.8 .
Trafiły się i Sedan i SB. Ja wziąłem SB - bo bardziej podobał się mojej połówce. Może to niezbyt merytoryczny argument, ale jak ktoś używa samochodu do pokazywania kobietom, to czerwony SB lepiej się zaprezentował niż czerwony Sedan . I z bliska i z daleka.
Żeby nie było - mnie podobał się bardziej sedan, ale jak pobawiłem się obydwoma to zwyciężył SB - oczywiście praktycznością, bo wyglądowo przewagę ma sedan.
Ale oczywiście może być to jednostkowy przypadek.
Widziałem też SB z kratką - nawet mam zdjęcia tego czegoś i moim zdaniem -100% na funkcjonalności - auto de facto ciężarowe ma pojemność bagażnika mniejszą niż auto osobowe. No i jeszcze coś montowane jest na środkowym siedzeniu z tyłu, żeby go nie było.
Jak ktoś zamawia fajnego SB z kratką, a w salonie widział takiego bez to trochę się zdziwi, jak zobaczy co dostanie.
Acha - samochód odbiorę we wrześniu. Na razie Grande Punto, więc skok będzie...
Crimson - 11-08-2009, 14:38
Wydźwięk propagandowy tego wątku przynosi efekty . Najświeższe (bo dzisiejsze) dane z Samaru - w lipcu sprzedano 158 sedanów i tylko 37 sportbacków. Znacznie zmienił się trend w lipcu, bo w okresie od stycznia do lipca sprzedano 1023 sportbacki i 831 sedanów. Moje wątpliwości, które auto się lepiej prezentuje rozwiało bezpośrednie porówanie mojego fajnego sportbacka z "tylko" sedanem w jedynie słusznym kolorze. Tak na poważnie, to obie wersje dobrze się prezentują, ale nic tak nie ekscytuje jak wojna w rodzinie .
redundantor - 11-08-2009, 14:43
Dokładnie
Na chwilę obecną (po decyzji o modelu) jestem w stanie wymienić min. 20 powodów, dlaczego SB jest: lepszy, szybszy, ładniejszy, pojemniejszy i jednocześnie bardziej ekonomiczny od sedana. Nie zmienia tego fakt, że jestem także w stanie podać tyle samo argumentów na korzyść sedana (używałem ich na początku).
Zauważyłem, że np. argument ładniejszy - po obu stronach.
Jedno jest pewne. Różnica tkwi po stronie , a więc to bardziej problem tych z tyłu niż mój w środku.
megas1 - 11-08-2009, 16:01
Zamówiłem SB z kratką. Chyba jako pierwszy w okolicy. Przedtem wysłali mi fotki montażu łącznie z tym szitem na środku. No ale Panowie mnie miło zaskoczyli w salonie - bo szitu nie zainstalowali - powiedzieli że i tak bym kazał wymontować więc sobie odpuścili . Co do wygody i praktycznosci - wziąłem auto wyłącznie dla siebie. Żona jak to kobieta ma Grand Cherokee (znaczy duży żeby był) więc mam czym wozić gabaryty.
redundantor - 11-08-2009, 16:22
No to masz szczęście
Ta blokada wynika z przepisów podatkowych - miejsc tylko 4 + ładowność. Bez tego problem można mieć tylko jak policja zatrzyma z 4 pasażerów, a w dowodzie, że można przewozić tylko w sumie 4 osoby (z kierowcą).
To jest nawet porządnie zrobione, tyle, że znika podłokietnik wysuwany i z miejscami na kubki.
Megas1 - ściankę na kratce też wymontowałeś? Bo bez tego dzielone siedzenie jest też fikcją.
|
|
|