To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Światła dzienne

Tomii - 07-07-2012, 11:19

Owczar napisał/a:
koliber124, galant jest unikalny, szkoda go szpecić. Też myślałem kiedyś o ledach.. Na szczęście moja narzeczona mnie zbeształa i przemyślałem temat :)

a tam gadanie, ja za to jestem gorącym zwolennikiem tego rozwiązania ;) i nie chodzi tu w ogóle o kwestie estetyczne

gmd4f, super !

milo - 07-07-2012, 14:23

Tomii napisał/a:
a tam gadanie, ja za to jestem gorącym zwolennikiem tego rozwiązania

Ja też :D mam już ponad 1,5 roku światła dzienne i działa doskonale

gmd4f
Niewidziałem Cie chyba w Białej :?:

fj_mike - 07-07-2012, 23:46

Tomii napisał/a:
gmd4f, super !

Super, bo jest w dobrym miejscu ;) Wygląda jak fabryczne :wink:

koliber124 - 09-07-2012, 08:57

milo napisał/a:
Tomii napisał/a:
a tam gadanie, ja za to jestem gorącym zwolennikiem tego rozwiązania

Ja też :D mam już ponad 1,5 roku światła dzienne i działa doskonale

Wrzuć fotke jak to wygląda z zapalonymi światłami, chętnie zobaczę :twisted:

Owczar - 09-07-2012, 09:55

Te okrągłe wyglądają zdecydowanie lepiej! Gdyby jeszcze temp światła był trochę niższa, byłoby już idealnie.

Tomii napisał/a:
a tam gadanie, ja za to jestem gorącym zwolennikiem tego rozwiązania ;) i nie chodzi tu w ogóle o kwestie estetyczne

A o jakie? Bo ja też nie mam nic przeciwko światłom dziennym, ale nie paski led ala audi...

milo - 09-07-2012, 15:11

koliber124 napisał/a:
Wrzuć fotke jak to wygląda z zapalonymi światłami, chętnie zobaczę

Już dawno jest fotka TU http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=90

Sir_Futur - 22-07-2012, 22:01

Moim skromnym zdaniem jest to najlepszy sposób na umieszczenie DRL w Galancie. No ale nie każdy ma Avance'a. :)
Ja u siebie celuje w moduł do świateł drogowych. Zobaczymy jak to będzie i czy Policja da żyć... :? Nie widać dużo Galów ze światłami do jazdy dziennej. I dobrze. Bo każdy montaż wygląda słabo (oprócz tego w miejsce halogenów w Avance'ach). Sam też myślałem o ledach, ale moja żona przemówiła mi do rozsądku... I cieszę sie.
Naprawdę fajny montaż. Podoba mi się. 8)

azbest - 01-10-2012, 17:27

Panowie czy pod maską można znaleźć + od stacyjki ?
Byłby ktoś miły i podał mi współrzędne ?
Będę wdzięczny ;-)

gmd4f - 01-10-2012, 17:55

azbest, Z pewnością jest w skrzynce z przekaźnikami, ale pod jakim dokładnie, niestety nie pamiętam. Musiałbym rozebrać i sprawdzić od spodu gdzie się wpiąłem. Spróbuj jak ja, z czyjąś pomocą sprawdzić miernikiem.
azbest - 01-10-2012, 18:28

Hm... widziałem tą wiązkę pod bezpiecznikami ale przeraził mnie temat cięcia każdego kabla z osobna i sprawdzania napięcia... samej skrzynki nie ściągałem więc nie wiem czy są tam jakieś "gołe" styki na których można to sprawdzić ? Da sie to jakoś zrobić żeby uniknąć cięcia kabli ? A może by tak w kabel wbijać szpilkę i na niej sprawdzać napięcie ? Albo jakiś inny patent ?
plecho1 - 01-10-2012, 19:06

A jak działa klakson, jeśli po włączeniu na zapłon, to można by wykorzystać zasilający go przewód.
komarsnk - 01-10-2012, 19:07

azbest napisał/a:
Da sie to jakoś zrobić żeby uniknąć cięcia kabli ?

No generalnie to multimetry za 15zł mają ostro zakończone końcówki po to, żeby wkłuwać się w kable :)

azbest - 01-10-2012, 19:25

plecho1 napisał/a:
A jak działa klakson, jeśli po włączeniu na zapłon, to można by wykorzystać zasilający go przewód.

Klakson chyba działa akurat bez kluczyka ;-)
komarsnk napisał/a:
azbest napisał/a:
Da sie to jakoś zrobić żeby uniknąć cięcia kabli ?

No generalnie to multimetry za 15zł mają ostro zakończone końcówki po to, żeby wkłuwać się w kable :)

i to jest to czego mi brakowało :P

Dzięki panowie ;-)

gmd4f - 01-10-2012, 19:39

komarsnk napisał/a:
No generalnie to multimetry za 15zł mają ostro zakończone końcówki po to, żeby wkłuwać się w kable

A jak są za mało ostre, to rzeczywiście można przedłużyć je stosując igły na końcówki + izolacja termokurczliwa do samego mocowania. I tak się robiło. :mrgreen:
Do "gołych" styków da się sięgnąć, ale niestety po odkręceniu i rozpołowieniu skrzynki.

Hugo - 01-10-2012, 20:54

azbest napisał/a:
Klakson chyba działa akurat bez kluczyka
U mnie działa dopiero na pierwszym położeniu stacyjki (ACC).