Nasze Mi¶ki - Mój mi¶kowóz :D:D
costa brawa - 28-03-2010, 19:19
tez wlasnie rano sie tym bawilem bo ladnie prezentuje jak wyglada auto na danych kolach ... i tak w zasadzie jestem juz na etapie ze jade po niedzieli i cos kupie
ApAcHoS - 28-03-2010, 20:46
JedĽ jedĽ bo tu Panie już sezon na felusie
costa brawa - 01-04-2010, 21:15
noi kicha .. mialem dzis jechac po te Momo Tens i ... brak na magazynie i nie wiadomo kiedy beda .. mam dzwonic pod koniec przyszlego tygodnia jeszcze moze sie uda ..
gosc ma tez fajne ( ponoc nowy wzor ) Momo Next
tez fajne ale nie pasuja mi do gala jakos ... zeby chociaz czarne zaglebienia mialy , front jest polerowany i nie sa tak fajnie przegiete od srodka piasty do zewnatrz jak te Tens .. a zalezalo mi jechac przylozyc do auta zeby zobaczyc jak "leza" bo kupic pewnie by gdzies je kupil w polsce
sam juz nie wiem .. poczekam tydzien i zobacze
robertdg - 01-04-2010, 22:52
costa brawa, ja bym zostal przy Momo Tens
costa brawa - 28-04-2010, 17:55
tak na szybko z dzis relacja -poogladane straty po zimie , standardowo zderzak przedni podrapany od spodu ,tylni od zaspy poprawiony w jednym miejscu nawet bardzo nie widac , od spodu pewnie trzeba by go dac na konserwacje gdzies zeby pozadnie zrobili bo sie takie naloty porobily w niektorych miejscach delikatnie przy tylnim zawieszeniu , podloga i reszta elegacnko -na karoserii wiekszych strat nie ma
Najwiekszy problem to taki ze gdzie nie zapytam to nie maja kabli WN NGK :/ i nie wiem czy gdzies po necie szukac czy moze cos innego kupic
byla chwila to zrobilem w koncu fotki bo juz tydzien ponad sie zabieralem .
Nowe "oddychanie" miska
Czeka na zamontowanie :
Hamulce tyl rowniez na dniach zamontuje (tylko sobie malne odrazu na czarno zeby nie zardzewialo ) bo sie okazalo ze wewnetrzny klocek zbiera tak ok 1/2 tarczy tylko
nowe kolka - narazie zostaja w takim kolorze - jak bedzie czas sie pomaluje tylko musze sobie znalesc kogos zeby ladnie wypiaskowa/wyszkielkowal
wkoncu rameczki
robertdg - 01-05-2010, 10:26
jak sie wkladka spisuje poprosze o wiecej zdjec na kolkach
costa brawa - 03-05-2010, 22:20
Wkladka naprawde sie spisuje super .. czuc roznice na niskich obratach i srednich - na wyzszych w zasadzie podobnie jak na zwyklej
wczoraj traska do krakowa w 4 osoby + graty spowrotem ( 300- pare km ) spalanie super doleciala wskazowka do 3/4 gdzie normalnie to juz polowe powinna pokazywac - jutro nawet zatankuje zeby sprawdzic ile wyszlo
a z takich pierdol to check mi sie zaswiecil jak silnik oplukalem woda nie wiem czemu tzn pekl mi wezyk (chyba od EGR czy jak sie to nazywa - przy takim czyms na przepustnicy na gorze) ale od razu go naprawilem bo ulamal sie ok 2 cm to wystarczylo sciagnac urwane i zalozyc spowrotem bo jest na tyle
i tak check sie zaswieca dopiero jak sie przekroczy ok 2/3 tys obr inaczej nie dzieje sie nic - silnik chodzi w porzadku - nie wiem moze od kabli WN cos wywala bo w zasadzie pasuje je wymiec .. po niedzieli podjade zczytac bledy u znajomego to zobacze .... zaznaczam ze mylem silnik nie raz ( i nie tylko w galu i to znacznie intensywniej i nigdy nic sie nie dzialo z ta moje zdziwienie)
a tak pozatym Galant smiga wspaniale - a zdjecia .. jak bedzie chwila to zrobie gdzies jakies ladniejsze ale z czasem ciezko ...
Psikus - 03-05-2010, 22:28
costa brawa, błędy wymrugaj będziesz wiedział gdzie szukać
costa brawa - 03-05-2010, 22:47
wlasnie u mnie sie od ECU nie da wymrugac bo tak to juz bym dawno wiedzial - przynajmniej tak na forum znalzlem ze jak sie swieci caly czas po zmostkowaniu 1-4 pin to tylko zczytanie zostaje bo jest to OBD II czy jak sie to tam zwie
Psikus - 03-05-2010, 23:03
To zmienia postać rzeczy silnik podczas zaswiecenia kontrolki pracuje dobrze i równo?
costa brawa - 03-05-2010, 23:14
tak jak pisalem wyzej .. nic kompletnie nic sie nie dzieje tyle tylko ze sie swieci ta wredna kontrolka .. mnie tam malo interesuje ta lampka jak wszystko jest ok ale zgasic ja trzeba bo z jakiegos powodu sie swieci
Psikus - 04-05-2010, 20:27
costa brawa, masz garaż? postaw na noc z porozpinanymi wtyczkami w ciepłym miejscu z otwarta mask± może mu przejdzie - ja umylem silnik raz tyle że w szmelcwagenie i się pierwsza jazda skończyła pchaniem gnojka pod garaż
costa brawa - 04-05-2010, 20:46
no garaz mam .. problem w tym taki ze .. galant nie wjedzie .. i galant sie nie zmiesci bo gratow pelno tzn jakbym skuter wodny wytargal-niechce mi sie - to by wszedl ale i tak jak wyzej pisalem nie wjedzie bo za stromo
a i problem juz wiem jaki ... P0155 - o ile dobrze pamietam grzalka sondy bank 2 ... sprawdzil bym dzis tylko ktos mi sie miernikiem bawil i nie wylaczyl... a niechcialo mi sie leciec specjalnie do sklepu po bateryjke ... poszukamy jutro przyczyny .. przy okazji jakas suszarka kostki przelece wszystkie moze ktoras puscila wilgoc i przez to tak sie dzieje
Psikus - 04-05-2010, 21:56
costa brawa napisał/a: | przy okazji jakas suszarka kostki przelece wszystkie moze ktoras puscila wilgoc i przez to tak sie dzieje | bardzo możliwe. poogl±daj zł±cza czy się jaki¶ nalot nie zrobił
costa brawa - 05-05-2010, 22:26
noi juz wszystko wiem ... to co misiek pokazywal to sie stalo ... czyli grzalka sondy ..
|
|
|